עבור לתוכן

מחשב חם מדי? עזרה דחוף S:

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לשדרג את המחשב שלי בקרוב אבל יש לי בעיה אחת, אני לא יודע אם המארז הנוכחי שלי יהיה קריר מספיק.

אלו הטמפ' שלי במנוחה:

9qchlj.png

המעבד משתנה מ-35C ל47C, כנ"ל הלוח אם. הHDD קבוע על 48-51C.

החלקים שיש לי עכשיו:

Intel Pentium Dual Core E2200 קירור סטוק, לא בוצע OC

Radeon X1800XT 512MB קירור רפרנס. הכרטיס הזה בכיף על 65C במנוחה ואם לא משנים ת'מהירות מגיע ל90C תוך חמש דק' במאמץ ויוצר ארטיפקטים.

ASRock nForce 630i כלשהו.

Creative Sound Blaster Audigy 2 שנראה לי שגם מייצר לא מעט חום מתחת לכרטיס מסך.

החלקים שאני הולך לשים:

AMD Phenom II X2 550 BE

Gainward HD4850 GS GLH 512MB GDDR5

Gigabyte GA-MA770-UD3

את הSB אני הולך להעיף לטובת הALC888.

המארז שלי הוא Lian Li PC-6070B. עלה לי מלא כסף לפני 4 שנים אבל לצערי הייתי בור לחלוטין בכל מה קשור לחומרה והקשבתי לחבר שבילבל לי ת'שכל ואמר לי שזה המארז הכי טוב. דבר אחד טוב שאני יכול להגיד עליו זה שהוא שקט *מאד* אבל מקרר טוב לא נראה לי. יש לי 3 מאווררים, שתיים intake מקדימה ואחד exhaust מאחורה. אתמול ניקיתי אותם ואת הספק כוח מאבק (והיה מלאאא אבק) וכלום לא השתנה.

אני רוצה להזמין את החלקים השבוע אבל אני לא רוצה שיהיה לי מחשב תנור. במקרה הכי גרוע אני ארד קצת עם החלקים ואקנה CM 590/690 כבר לא יודע מי מהם יותר טוב.

פורסם

הליאן לי איכותי בהמון מה 590/690, זה יהיה בזבוז כסף משווע.

פורסם
  • מחבר

המארז והספק (Enermax Liberty 500W) הם הסיבות העיקריות שבגללן החלטתי לשדרג ולא לקנות מחשב חדש לגמרי עם מארז וספק פחות טובים. מה שאני מנסה להבין זה למה הטמפ' כאלה גבוהות במנוחה. אני יודע שהX1800XT הוא כרטיס חם מאוד מטבעו, ומה עוד שיש לי קירור רפרנס שבקושי עושה משהו. אני חושד שהוא הסיבה העיקרית לרמת החום הכללית במארז כי מעבר לזה שהוא נורא חם הוא גם כרטיס גדול בהחלט.

פורסם

הדבר יחיד שהייתי ממליץ לך לעשות זה לבדוק אם באמצעות מוד אפשר להכניס 120 מ"מ מאחור, עד כמה שאני זוכר במקור זה 80 מ"מ

פורסם
  • מחבר

אני לא מבין במודינג ואין לי ראש להתעסק עם זה. המאווררים מקדימה הם אכן 80mm.

מארז טוב טוב אבל לא מקרר...

מה גם שאני בחדר עם מזגן על 23C וזה עדיין לא משתנה.

פורסם

להגדיל חור למורר אין לך צורך בראש למודינג, במיוחד כשהמגש נשלף.

צריך סרגל עיפרון מקדחה ומקדח כוס. זה כל הסיפור.

אם אין לך את הכלים תמדוד ולך למקום שעושה תריסים/חלונות או לכל מעל מלאכה העובד עם מתכות.

עניין של 3 דקות עבודה וישפר דרסטית את פינוי החום במארז.

פורסם
  • מחבר

אני בן 16 אין לי ת'כלים שצריך או אוטו כדי לרוץ איתו עם המארז לכל מיני אנשים פרטיים...

מעדיף כבר לקנות את הCM 590/690 שאשכרה מקררים ולשמור את זה בצד.

פורסם

בגיל 15 קניתי פול טאוור ג'נרי קדחתי לו תסבא מכל כיוון ויצרתי אפשרויות לסידור כבלים.

כלים אתה לוקח ממשפחה/חברים/שכנים (כולה מקדחה ומקדח כוס. אם אתה גר באיזור שלי אני מוכן להשאיל לך בכיף)

זה יהיה בזבוז מטורף לקנות את אחד המארזים ההם וירידה גם בשקט וגם באיכות.

פורסם
  • מחבר

הרגע בדקתי ואין שם איפה לדחוף 120mm אפילו אם קודחים. יותר מדי צר שם + הגריל קטן מדי.

עוד אופציות להפוך את הדבר הזה מתנור למשהו שמקרר כמו שצריך?

פורסם

הגריל זה לא מה שאמור לעצור אותך, אתה אמור להתקין את ה 120 במקום ה 80 ככה שהגריל עף החוצה.

בכל מקרה, אם לא נכנס, תוסיף עוד 80 מתחתיו (יש שם מקום בוודאות).

רגע - ניקית את הפילטר של המאוררים הקדמיים?

פורסם
  • מחבר

יאפ, ניקיתי אתמול.

פורסם

תרביץ עוד 80 מאחורה, הבעיה שלך היא פינוי חום, לא הכנסת אוויר טרי.

עריכה: אם נכנס שם 92 (נראה לי שכן, אז עדיף)

פורסם
  • מחבר

אני לא ממש יודע מה הגודל של מאוורר 92mm. לא צריך adapter כזה בשביל להכניס 92 על סוקטים של 80?

אין לי בעיה לקנות אחד ב40 ש"ח, השאלה אם זה יכנס ואם זה ישפר את החום שבפנים.

אחרת אין לי בעיה לרדת לE5300, G31M-ES2L, HD4850 GDDR3 ולקחת CM 690. החלקים שלקחתי ממילא נראים לי יקרים מדי...

פורסם

G31?! פוי.

דיברתי על להוסיף עוד 92 מתחת ל80 מ"מ

פורסם
  • מחבר

G31?! פוי.

דיברתי על להוסיף עוד 92 מתחת ל80 מ"מ

למה פוי? אין סיבה לא לקחת G31 אלא אם אתה אוברקלוקר. למשחקים זה די והותר.

ובכל זאת אני לא הולך לקדוח ולשחק עם המארז. אני מעדיף לקחת CM 690 שאני יודע שיש לו מיליון מאווררים ומקרר כמו שצריך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים