עבור לתוכן

ווינדוס XP שלי התחרפן! בכלל כל המחשב על הפנים בזמן האחרון!

Featured Replies

פורסם

יש לי בזמן האחרון בעיות מציקות מעוד...אני יתחיל מהקל והפחות חשוב אל הקשה והחשוב יותר....

1)לעיתים קרובות נתקעים פסים כאלה במסך....הפסים דומים לאלו שקורים לאחר שעוברים את גבול היכולת של הכרטיס באוק (הכרטיס לא באוק!)...בעיקרון נראה לי שהוא אולי קצת יתחמם וצריך לנקות לו אבק אבל זה לו בטוח...(RODHON 9000).

2)יש לי ווינדוס XP לא SP1 אבל אני דואג לעשות UPDATE לא משנה....הווינדוס הוא במקורו באנגלית...ואז התקנתי את הפאץ הזה שהופך אותו לעיברית....בימים האחרונים חלק מהווינדוס הפך לאנגלית...ז"א שאם אני לוחץ עכבר ימני כבר לא רשום לי "מאפיינים" אלה

"properties" ושאני לוחץ המחשב שלי....אז לוח בקרה רשום באנגלית אבל שכנים ברשת רשום בעברית...בקיצור עירבוב מעצבן...

בדקתי בהגדרות שפה...הכל רגיל... אני עובד בלי פירמוט כבר שנה ולא נתקלתי בבעיה הזאת אף פעם אצלי...

בקיצור...משהו יודע מה אני יכול לעשות?

3)המחשב ניהיה נורא איטי...משש בהרגשה משמעותית...מדובר על מחשב 1400 P4 שיוצר בשיטת ה17 מיקרו ולא ה13...בכל מקרה זה לא עקרוני...הכל זז לאט יותר מהרגיל...הטענה של הווינדוס (בפתיחת המחשב) לוקח פי 4 יותר זמן מאשר ביום ההתקנה...בסטרטאפ לא עולים לי הרבה דברים רק איסיקיו MSN ונרטון קורפרייט אודישן....

[glow=green,2,300]אז מה קרא למחשב האהוב שלי????[/glow]

האם הפיתרון היחיד הוא פירמוט?? ולמה זה קרה ככה פתאום??

פורסם

1) תנקה אותו קצת ותדאג שהוא לא מתחמם יותר מדי

2) הפאץ' הזה הוא הגורם לבעיות. תסיר אותו אם אפשר

3) עם הזמן, הWIN מועמס יותר ויותר בקבצים לא שימושיים שמאטים את פעולת המחשב. הפעולה המומלצת היא פירמוט דרך FDISK.

התקנה מחדש של הWIN לא תסדר את הבעיה כי היא לא תסיר את הקבצים שמאטים את המערכת אלא רק תכתוב קבצים של הWIN מחדש

פורסם
  • מחבר

תודה....בקשר לווינדוס באנגלית לא עזרת לי...אתה מכיר את הפאץ שאתה אומר שהוא הבעיה?

כי שנה זה עבד מעולה

פורסם

אני לא מכיר את הפאץ' הזה, אבל אני יכול להגיד לך שני דברים:

1), אם התקנת WIN בעברית מדיסק ההתקנה, אתה יכול לצפות ליותר קריסות וחוסר יציבות בפעולה שוטפת של המחשב.

2), אם התקנת פאץ' שמשנה את השפה המקורית, תהיה בטוח שמשהו ידפק. שום דבר טוב לא יכול לצאת מפאצ'ים כאלה

פורסם
  • מחבר

בעיקרון טוב כבר יצא ממנו...אני איתו כבר הרבה שנים....מאז שקיים ווינדוס XP

השאלה שלי היא עם אני עשיתי משהו שגרם לזה לקרות? או שזה קרה לבד? ואם אני יכול לסדר את זה עכשיו

פורסם

התקנת איזה תוכנה או משחק בדיוק לפני שזה קרה? אולי זאת הבעיה.

אם לא, אז תעשה גם בדיקת וירוסים. אולי יש לך איזה וירוס שתוקע לך את המחשב

פורסם
  • מחבר

אוקיי אני יבדוק! תודה על הענות המהירה!

פורסם

יכול להיות שאחד העדכונים מהאתר של מיקרוסופט שינה משהו בתפריטים.

אני לא מכיר את זה אז אני לא ממש יודע, אבל אתה לא יכול פשוט להסיר ולהתקין את הMultilingual User Interface שוב?

יש תוכנות כמו תוכנה בשם toptext lookup שמותקנות יחד עם כל מיני תוכנות חופשיות (במקרה הזה גרסאות מסויימות של imesh) שגורמות לבעיות עם העברית, הפיתרון הוא להריץ ad-aware או spy-bot כל תוכנה אחרת לניקוי spyware/adware.

לגבי האיטיות של המחשב, הנה רשימה של תוכנות שאם לא הרצת בזמן האחרון הגיע הזמן -

chkdsk

defrag

ad-aware או תוכנה דומה

anti-virus כלשהו

תוכנה לניקוי רגיסטרי

disk cleanup (בProperties של המחיצות בmy computer)

וכמובן, לבדוק את כל התוכנות שעולות באתחול של המחשב בעזרת msconfig.

דרך אגב, אם הXP שלך כבר קיים כמה שנים בלי פרמוט והתקנה מחדש אז:

1. אתה בטח מחזיק כרגע שיא עולם... ;)

2. הגיע הזמן לגבות דברים חשובים, לפרמט ולהתקין מחדש - אין שום דרך לגרום לXP לעבוד באותה צורה כמו כשהוא עבד כשהוא היה "צעיר", אני תמיד מצליח לדפוק משהו ומתקין מערכת מחדש כל חודשיים-שלושה, המצב הרצוי מבחינתי זה להתקין מערכת מחדש כל שנה שנה וחצי, גם אם הכל עובד פיקס.

פורסם

לגבי הפאטצ' שהופך את הממשק של הווינדוס מאנגלית לעברית, אני מנוסה בזה, ומניסיון לא כדאי להתקין את הפאט'צ הזה בגלל שהוא מאט שיא את המחשב כשיש עברית מתוך התקנה של פאטצ'!!! זה ממש לא מומלץ!

וכמובן עדיף לך להתקין ווינדוס מחדש לאחר פירמוט שהכל יעבוד לך חלק כי במשך הזמן מתאסף בווינדוס מלא זבל ש-לך תתחיל לחפש ולמחוק...

יש אפילו כל מיני וירוסים מסריחים או באגים קטנים שלא תמצא אותם אז הכי טוב זה להתקין מחדש ותראה שהכל יעבוד טוב אחר כך :)

פורסם

העברית שלי גם השתבשה ב IExplorer ודווקא בגלל אחד העידכונים של WIN

תפרמט ותתקין מחדש והכול יעבוד חלק, הפאטצ' ממש לא מומלץ.

אל תשכח לגבות מסמכים דואל שמירות של משחקים ועוד כל מיני שטויות!!!!!!!!!!!!!!

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם!!! וכן זה באמת דיי שיא הזמן שאני מחזיק את הXP שלי...(:

בקשר לגיבוי דברים...את כל ההתקנות אני יעביר למחיצת D ויפרמט רק את C לא רע נכון? כי בD יש לי כאילו מחשב נפרד של WINDOWS98 אז לא בא לי לפרמט גם אותה...

עכשיו אחרי פירמוט מה אתם ממליצים לי להתקין? לא את הפאץ שוב? לחפש דיסק עם גרסא עברית?

ובגלל שאני דיי נקשר לדברים ואני ממש יתבאס אם אני יפרמט אז אני ינסה קודם את מה שTOMB הציע...אבל יש כמה דברים שלא הבנתי ואני צריך פירוט עליהם....

יכול להיות שאחד העדכונים מהאתר של מיקרוסופט שינה משהו בתפריטים.

אני לא מכיר את זה אז אני לא ממש יודע, אבל אתה לא יכול פשוט להסיר ולהתקין את הMultilingual User Interface (מה זה?)שוב?

יש תוכנות כמו תוכנה בשם toptext lookup שמותקנות יחד עם כל מיני תוכנות חופשיות (במקרה הזה גרסאות מסויימות של imesh) שגורמות לבעיות עם העברית, הפיתרון הוא להריץ ad-aware או spy-bot כל תוכנה אחרת לניקוי spyware/adware.

לגבי האיטיות של המחשב, הנה רשימה של תוכנות שאם לא הרצת בזמן האחרון הגיע הזמן -

chkdsk

defrag

(מה זה? צריך אותם בנוסף לכל השאר?)

ad-aware או תוכנה דומה

anti-virus כלשהו

תוכנה לניקוי רגיסטרי

disk cleanup (בProperties של המחיצות בmy computer)

וכמובן, לבדוק את כל התוכנות שעולות באתחול של המחשב בעזרת msconfig.

פורסם

Multilingual User Interface או בקיצור MUI, הוא תוסף שמאפשר לXP Pro לעבוד עם יותר משפה אחת של תפריטים, או בקיצור -מה שאתה קורא לו "פאץ' עברית לXP"

אתה בטוח שאתה לא יודע מה זה chkdsk ו- defrag ??

אלה שתי תוכנות פנימיות של XP, הchdsk זו הסריקה לתקלות על הדיסק, הdefrag זה מה שנקרא בעברית "מאחה דיסק".

chkdsk אתה מריץ מחלון CMD, אל defrag אתה מגיע דרך הComputer management.

פורסם

צריך להבדיל בין :

1. איטיות של המחשב עצמו שיכולה לנבוע משינוי ב - BIOS שאולי בוצע אצלך.

2. איטיות של חלונות עצמם שיכולים לנבוע מבעיות חומרה או SERVICES שנטענים ותופסים CPU.

3. תוכנות שהתקנת לאחרונה וגרמו נזק למחשב או משתמשות במשאבי מערכת.

4. ווירוסים SPY ודומיהם.

טיפול :

1. בדוק את הפרמטרים הקשורים לגישה לזיכרון ול CPU ולכרטיסים שונים ( כולל מסך ) מול החוברת שקיבלת עם המחשב.

2.

I. ישנן תוכנות ייעודיות לבדיקת בעיות חומרה לפי ההתקנים השונים המותקנים אצלך ( וניתן למצוא הסברים מעמיקים ברחבי האתר ).

II. כדי לבדוק SERVICE יש צורך בהבנה מינימלית של פעולתם ובכל מקרה לא יזיק להציץ ב - EVENT VIEWER ולחפש SERVICES שנתקעו בטעינה.

3. TASK MANAGER יציג את השימוש ב - CPU וכך ניתן לגלות תוכנה זוללת זיכרון.

4. הוזכר לעיל.

המלצה כללית ( שאתמול בלילה עזרה לי מאוד ) : לגבות את המחשב בעזרת NORTON GHOST ( ודומיה ) כל פעם שהגעתם לנקודה קריטת דהיינו לפני התקנות מרובות או "משחקים" במערכת או כשאתם מרוצים מהמחשב כמו שהוא , בעתיד אם תרצו לחזור אחורה אין קל מזה.

פורסם
  • מחבר

defrag בעצם אני מכיר ועשיתי את זה כי היה לי פיצול של 72 אחוז....הבעיה שאחרי שעשיתי את זה ועשיתי ניתוח שוב הוא ההראה לי שאני צריך לעשות שוב איחוי דיסק....והיה יותר מ15 אחוז פנוי בהרדיסק.....

chkdsk אתה מריץ מחלון CMD
איך בדיוק.... (שאני בתוך הCMD)?

שינוי בביוס לא נעשה...לפחות לא ע"י...בSPY בוט מחקתי הכל...

תיקון לREG עשיתי....

ווירוסים למניהם אין...

בסרבסים עוד לא התעסקתי אבל זה לא בעיה....

השימוש בקאפו בזמן שאני לא עושה כלום הוא בממוצע 5 אחוז...

בעיקרון המחשב זז קצת יותר מהר...וזה סביר עכשיו...אבל עדין התפריטים ותיבות הדו שיח מעורבבות בן אנגלית לעברית...

ושמתי לב לעוד משהו...

בתמונה....הV צריך להיות מסומן....אני תמיד מסמן אותו אבל שאני בודק אחרי זה הוא לא מסומן....גם אחרי כיבוי הוא לא מסומן וגם לפני כיבוי...

הוא פשוט לא נקלט.... למשהו יש מושג למה?

ועוד משהו....אני לא רוצה לעשות אנאינסטול לפאץ כי אז לא יהיה עברית בכלל...

פורסם

אם הצלחת לעשות defrag אז אתה לא צריך לבדוק את הדיסק, הוא היה אומר לך לבצע בדיקה אם זה היה אחרת.

בכל מקרה, השימוש בchkdsk הוא:

chkdsk x: /f

כאשר X זו המחיצה שאתה רוצה לבדוק ו"f/" אומר לו לתקן אם הוא מוצא בעיות.

אם אתה בודק את מחיצת הsystem הוא יודיע לך שאי אפשר לבדוק אותה כרגע ושואל אותך אם אתה רוצה לבצע את הבדיקה באתחול הבא של המחשב.

לגבי הV שלא נשאר - אתה פשוט מפרש את המטרה שלו לא נכון - זו לא תכונה שאתה צריך לסמן, זו פקודה חד פעמית שאומרת לXP להחיל את השינויים שעשית גם על פרופיל ברירת המחדל - כלומר שהם יהיו תקפים לכל user שיוגדר על המערכת.

ואני לא מבין משהו - אחרי שתעשה uninstall לפאץ' - לא תוכל להתקין אותו שוב?

אני לא יכול להבטיח לך כלום כי כמו שאמרתי כבר - לא יצא לי לעבוד איתו אף פעם, אבל יש סיכוי סביר שזה יסדר את העניין של העברית / אנגלית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים