עבור לתוכן

חשיפה

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

ÀLÞHÃ, אתה משתמש בכבל מחשף או בשלט?

• תגובות 34
  • צפיות 3.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

עמרי, וזה עוד אחרי קצת ניקוי קל ולא מרוטש בפוטושופ. הנוכחות שלהן היתה מוכפלת אילו הייתי מנסה חשיפה של 30 דקות. זמן החשיפה בפריים הנ"ל היה כ 15 דקות, אסא מינימלי - בשילוב שלט וה D50 (בשביל זה היא עדיין אצלי).

קובי, מדובר בחשיפה בודדת, כשבתחילתה הרכב היה נוכח בקצה הימני של הפריים, מעבר לשלט. החלטתי שניקח אותו אחורה אל מחוץ לפריים תוך כדי שהמצלמה חושפת כדי לראות מה ייצא, לשמחתי יצא כמו שתכננתי, עם אובר ששרף קצת מימין.

חשיפה של 15/30/60 דקות לא מספיקה בשביל להדגיש את שובלי הכוכבים, מנסיון. גם עם פילם. בשביל להשיג חשיפות מרשימות באמת בסגנון, חובה פילם וזמן חשיפה ממושך (ואני מדבר על חשיפות של מעל ל 4 שעות), לפחות עד שיגיע היום בו לחיישנים יהיה טווח ספיגה לא מוגבל, אולי כאלו שיהיו מבוססים על סיליקון שחור, מי יודע...

פורסם

איזה סרט כדאי לקחת לכזה דבר?

בהתחלה רציתי 100 אבל המוכר התחיל לקשקש שאני לא אראה כלום ואני צריך משהו יותר גבוה ובסוף לקחתי 400

פורסם

שלחתי מישהו שיקנה לי והוא התקשר להגיד שהמוכר אמר שאין לו 100 ושאני אקח 400, ואז הוא לקח למישהו את הטלפון והתחיל לדבר איתי על קריסטלים ואבנים יקרות אחרות ובסוף כבר אמרתי בסדר תביא 400.

לא מצאתי בחנויות בסביבה 100 ולא רציתי לחכות שבועיים.

אפרופו חשיפה.

הלכתי עם ND8 ומקטב לחצבני והמקום הזה מושלם לתמונות כאלו, הנהרות מוצלים ואפשר לצלם אחלה חשיפות, אולי אבל צריך עוד ND4

אני לוקח את זה בחזרה :-\ עברתי היום על הRAW והתמונות יצאו בOVER, המקום הזה מואר מדי.

פורסם

אין סיבה ש VELVIA 50 לא יעשה ת'עבודה כשמדובר בחשיפה של למעלה מ 4 שעות. ועם מינימום גרעון.

טיפ נוסף, לא צלם בלילות כשיש ירח מלא, או תאורת רקע (יישובים/ערים).

פורסם

קובי' date=' מדובר בחשיפה בודדת, כשבתחילתה הרכב היה נוכח בקצה הימני של הפריים, מעבר לשלט. החלטתי שניקח אותו אחורה אל מחוץ לפריים תוך כדי שהמצלמה חושפת כדי לראות מה ייצא, לשמחתי יצא כמו שתכננתי, עם אובר ששרף קצת מימין.

[/quote']

אני שמח לראות שבתכלס דיי קלעתי :) התוצאה מעולה גם אם שובל הרכב אינו נקי לחלוטין מבחינת חשיפה.

פורסם

עכשיו ראיתי את הדיון הזה ורציתי להוסיף שאלה שעברה לי בראש בקשר לזה

סתם יום אחד התרגזתי על השלט של האלחוטי של הK20 שלי והכנתי איזה ציקמוק מחוטים

בכל אופן רציתי להוציא חשיפה ארוכה וסתם עשיתי כמה נסיונות של 10 דקות בארך

וראיתי שלמצלמה לוקח בארך אותו זמן אחרי כל תמונה כדי להציג את התמונה

בקיצור עולות בי תהיות אם המצלמה מיועדת לזה בכלל? ואם זה לא מזיק לחישן אחרי זמן חשיפה מסוים?

ובכלל בחשיפה ארוכה בK20 שמתי לב שהמצלמה מוציאה כל מיני רעשים זה נורמאלי?

פורסם

"מיועדת לזה", היא מיועדת לצלם, אם יש לך מצב B סימן שמאפשרים לך לצלם גם יותר מ30 שניות עם המצלמה.

הרעשים שאתה רואה זה תוצאה של התחממות החיישן, אני מניח שזה לא בריא למצלמה אבל גם לא יפגע בה.

יותר טוב לצלם עם פילם כי התריס פשוט נשאר שם פתוח, אין צריכת מתח ואין רעשים מיותרים.

הקטע שלמצלמה לוקח מלא זמן להוציא תמונה באמת מעצבן :s07:

פורסם

לא התקוונתי לרעשים בתמונה כשהמצלמה מצלמת היא משמיע כל מיני קולות דיי מזכיר של הרדיסק רק חלש

תמיד חשבתי שזה המעבד של פנטקס שעושה כל מיני קולות כשהוא עובד, לא יודע אין לי מושג סתם זה מעצבן קצת

בכל אופן לא יודע עדין יש לי הרגשה שזה ממש לא בריא לחישן בכל זאת חישן שרגיש לאור,

ואם נניח הוא חשוף לאור חזק מדי לא יודע יש לי תחושה שזה לא הכי בריא לו כל כך

אני ישמח אם אני טועה אבל אני קצת נזהר אם זה

פורסם
  • מחבר

הקטע שלמצלמה לוקח מלא זמן להוציא תמונה באמת מעצבן :s07:

זה בגלל שמנגון ניקוי הרעשים המובנה במצלמה פועל. (אני חושב שהוא פועל מתחת למהירות תריס מסויימת/ISO מסויים)

אפשר לבטל אותו ואז התמונה מייד מופיעה. את ניקוי הרעשים אפשר יהיה לעשות אח"כ במחשב עם פלאג/תוכנה מתאימה. (ככה אני עושה את זה)

פורסם

המצלמהש'ך משמיעה קולות תוך כדי החשיפה?... זה לא נשמע סביר...

אלא אם כן היא עדיין לא צילמה ומערכת ה A.F מנסה להתפקס על משו, זה מסביר את זה. אחרת, אין לי לזה הסבר. אין סיבה שהחיישן, גם עקב התחממות או כל רכיב אחר במצלמה יעשה רעש תוך כדי החשיפה עצמה, כשהתריס מורם. :nixweiss:

פורסם

אני חושב שגם אני שמעתי את זה ב-K200 שלי, מדובר על מעיין גירגור לא מוסבר (בערך כמו של חתול מיוחם..) ודיי חלש.

לא ממש ברור לי ממה זה נובע, אבל מין הסתם זה לא מגיע מהמעבד ( :s05: ) אלא ממשהו מכני.. אולי משהו ש"מתאמץ" להחזיק את התריס פתוח?

פורסם

זה קורה רק בחשיפות ארוכות?...

עכשיו כשאני חושב על זה, יכול להיות שמדובר במייצב המובנה. (?!)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים