עבור לתוכן

המחשב עודה ריסט בלי הפסקה!

Featured Replies

פורסם

טוב, אז ככה...

לפני כחודש לא זוכר מה עשיתי, אבל שיחקתי לי לתומי במשחק מחשב (Microsoft Flight Simulator), ופתאום המחשב עשה ריסט! חשבתי שזה משהו חד-פעמי, אבל אז התופעה המשיכה והתרחבה למשחקים "כבדים" אחרים כמו SIMCITY 4, C&C Generals וכו'... כל פעם שהמחשב עלה מחדש הווינדוס (XP SP1), נתן לי הוראה לשלוח מכתב ERROR, שבו היה כתוב שיש בעיה בRAM. הורדתי מהאתר של MICROSOFT תוכנה לבדיקת ה-RAM, אבל לא התגלתה שום בעיה! לעומת זאת הבעיה של הריסט התפשטה! אני לא יכולתי לעבוד ברציפות מעל 2 דקות במחשב לפני שהוא עשה ריסט! חשבתי שזה וירוס, סרקתי, טעיתי. חשבתי שזה פורץ, FIREWALL, טעיתי שוב. בסוף החלפתי RAM לאותו גודל (768 MB) אבל מחברה אחרת (אין לי מושג איזו...), עכשיו אני יכול לגלוש באינטרנט ולהשאיר את המחשב שעות דלוק, אבל עדיין לפעמים כשאני משחק במשחקים "כבדים" המחשב עושה ריסט!

מצטער שיצאה לי מגילה, אבל אני פשוט משתגע ואני מוכן לתת כל פרט שאתם רק צריכים בשביל שהמחשב ירוץ כמו שצריך!

(יש סיכוי שזה בגלל הכרטיס מסך (GeForce 4 MX 440)?)

תודה מראש!

פורסם

מספר כללים שיש להקפיד עליהם בעת הוספת הודעה חדשה בפורום זה:

דאג לכתוב כותרת עניינית; כותרת המכילה את תוכן השאלה שלך באופן מתומצת וללא סימני קריאה ושאלה מיותרים נעימה יותר לעין ותמשוך יותר צפיות ותגובות מאשר כותרת עם סימני קריאה מרובים.

במידה ולא הספקת עדיין לצרף מפרט מחשב לפרופיל שלך, אנא פרט אותו בהודעה שלך; מפרט מחשב מפורט יכול לעזור רבות באיתור מקור התקלה ופתרונה.

אל תהסס להשתמש באפשרות החיפוש בפורום, ייתכן מאוד ששאלתכם נשאלה כבר בעבר ונענתה.

שמור על שפה נאותה ועזור לנו לשמור על רמתו הגבוהה של הפורום, הן בפן המקצועי והן בפן התרבותי.

בברכת גלישה נעימה ופוריה,

צוות HWzone.co.il

פורסם

יש לך אפשרות לשחק עם התיזמונים של הזיכרון בביוס ?

פורסם
  • מחבר

איך משחקים עם התזמונים של הביוס?

פורסם
  • מחבר

והנה המפרט שלי:

פנטיום 4 2.4 GHz

nVidia GeForce 4 MX440

Maxtor 80 GB

768 Ram DDR 2100

צורב DVD של Nec

DVD של LG

צורב של Artech

Asus P4533-MX BIOS Revision 1006

Sound Blaster 5.1 Live! Digetal של Creative

כרטיס IEEE 1934

פורסם

אני חוזר על הבקשות הקודמות, תשנה את הכותרת למשהו רלוונטי.

בקשר לבעיה, הייתי מציע שתבדוק שכל המאווררים פועלים (כולל המאוורר בספק) ושההיטסינק על המעבד יושב הייטב ולא מלא באבק.

לא הייתי סומך על תוכנה לבדיקת זיכרון של מיקרוסופט, גש ל www.memtest86.com.

תבדוק שאין לך וירוס(ים) www.ravantivirus.com/scan

פורסם
  • מחבר

הכל עובד טוב, המעבד עובד בטמפרטורה נורמלית של 38 מעלות... (נח) וכשהוא אחרי משחק גרפי הוא עולה לכיוון 50 מעלות...

כפי שציינתי, כבר בדקתי את עניין הוירוסים. עוד רעיונות?

פורסם

מה בקשר לבדיקת הזיכרון ?

יכול להיות שהוא לא מתפקד טוב בגלל תזמונים בביוס למשל, תבדוק אותו עם התוכנה שנתתי לך.

פורסם
  • מחבר

הרצתי את התוכנה...

היא מצאה כמה דברים של GOOD וBAD...

מה זה אומר לי?

איך אני יכול לתקן את זה?

האם התוכנה תקנה את הבעיות אוטומטית?

פורסם

מה ?

Memtest86 מודיעה רק על תקלות, היא לא מודיעה שום דבר אם הכל תקין.

זה מעלה את המחשב מדיסקט ואז מופיע התוכנה עם רקע כחול ומתחילה להריץ בדיקה אינסופית של הזיכרון.

אם היא מוצאת תקלה היא תרשום את הכתובת הדפוקה, אם לא אפשר לעצור אותה אחרי איזה שניים שלושה מחזורים.

פורסם

בכל מקרה אם עדיין יש אחריות על הזיכרון אל תהסס להשתמש בה.

פורסם
  • מחבר

כבר השתמשתי באחריות...

כבר החלפתי את ה-RAM פעם אחת...

כך שלדעתי זה בעיה ברכיב אחר שמתקשר עם ה-RAM!

דבר שני, התוכנה הזאת... MEMTEST86... אם היא מוצאת את הבעיה היא מתקנת אותה?

פורסם

כבר השתמשתי באחריות...

כבר החלפתי את ה-RAM פעם אחת...

כך שלדעתי זה בעיה ברכיב אחר שמתקשר עם ה-RAM!

דבר שני, התוכנה הזאת... MEMTEST86... אם היא מוצאת את הבעיה היא מתקנת אותה?

אי אפשר לתקן..תחליף ת'זכרון :)

פורסם

אין דבר כזה לתקן זיכרון. גם אם היא מוצאת בעיה ישאפשרות שהזיכרון תקין ושהוא פשוט מופעל בתיזמונים נמוכים מדי או שהלוח דפוק אבל זה חשוב לדעת אם מערכת הזיכרון פועלת כמו שצריך.

אם יש בעיה אז מחפשים מה המקור שלה, אבל קודם כל צריך לדעת שהתקשורת עם הזיכרון תקינה.

פורסם

לא חייבים להחליף

תבדוק בביוס איך מתוזמן הזיכרון

לדוגמא 2 2 2 6 או 2.5 3 3 7 (לא חייב להופיע דווקא בסדר הזה)

תרשום מה הערך אצלך

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים