עבור לתוכן

שאלה| בקשר לOverclocking הסבר בפנים

Featured Replies

פורסם

במדריך:

http://hwzone.co.il/guides/oc_cpu/2/

(באותו עמוד)

רשום שלמעבד שעליו מבוצע הOverclock

60 מעלות צלזיוס נחשב כגבוה מאוד

אבל לא רשום איך לבדוק לכל מעבד מהו כמו המעלות שנחשבת בו כגבוהה מאוד

אני רוצה לדעת איך בודקים את זה

+ אם מישהו יכול לאמר לי מהו כמות המעלות שנחשב כגבוה במעבד Intel Q6600

פורסם

כדי ללמוד על יכולת המעבד והטמפרטורות שבו הוא יכול לעבוד יציב במאמץ הכי טוב לבדוק באתרים שבהם יש DATABASE של OC וסיפורי הצלחה (או כישלון) של אנשים.

למעבד Q6600 המעלות (לפי CORETEMP) המעלות המקסימליות שבהם המעבד יכול לעבוד יציב (במאמץ מלא 4 ליבות) הם עד 80 מעלות, בסביבות זה או מעל הוא כבר יעשה צרות (אבל לא ישרף או משהו).

אם אתה לא מאמץ את המעבד ברוב הזמן אז אפשר לכוון את הOC ל 75 מעלות בבדיקת מאמץ ורוב הזמן הוא יהיה הרבה פחות מזה וגם כשגיע הוא אמור לעבוד טוב אם הוא עבר את בדיקות היציבות במאמץ.

אם אתה אוהב להפעיל דברים כמו SETI@HOME שקורעים את המעבד 24/7 אז אתה רוצה לא לעבור את ה70 במאמץ.

קח בחשבון שכשבודקים במאמץ הטמפרטורות צריכות לשקף את התרחיש הגרוע ביותר בשנה, כדי שלא יקרה מצב שבקיץ או בחורף כשיש תנור בחדר הטמפרטורות יחרגו מהבדיקות יציבות המקוריות שנעשו.

פורסם
  • מחבר

זאת אומרת שבגלל שאני משתמש במחשב 24/7 (פועל כל יום כל היום) אז אני צריך לקחת אותו ל70 מעלות פלוס מינוס אבל כמה Voltage הוא צריך?

אם אני יביא לו יותר ממה שהוא צריך הוא ישרף?

חוץ מכך על פי התוכנה S&M 1.9b 7 אם המהשימוש במעבדים הוא כ75% זה מצב למשחקים אבל כל זמן השימוש שלי במעבד (כשנה כמעט) לא ראיתי אותו מגיע ל75% ראיתי מקסימום 50 ופחות כאשר הפעלתי יותר מ4 משחקים כבדים מאוד באותו הזמן

פורסם

לא, מעבד לא נשרף עקב מתח גבוה אלא עקב חום גבוה.

מה שכן מתח גבוה מהוראות הייצרן עלול לקצר את חיי המעבד... בכמה? תלוי במתח.

פורסם

אל תעבור את המתח של ה1.45

אפילו 1.4 מספיק

איזה קירור יש לך ?

בכלל מה שאר המפרט?

פורסם
  • מחבר

יש לי קירור שבא עם המעבד (מאורר) ככה שזה מעפן + מרעיש מאוד

ועוד שאלה כשבדקתי על ידי S&M באותו הזמן הפעלתי את התוכנה HWmonitor וראיתי מהם המעלות ושמתי לב לכך שליבה 1 עלולה להגיע ל75 מעלות מקסימום אבל בליבה האחרונה, ליבה 4 המעלות הגיעו מקסימום ל68 מעלות כך זה גם היה בין ליבה 2 ל3.

מה הליבות לא אמורות להיות מסונכרנות?

ולמפרט:

לוח אם: Gigabyte EP43-DS3L

מעבד: Intel Core 2 Quad Q6600 (2.4GHz)

כרטיס מסך / גרפי: Geforce 8800GT 512MB

זיכרון: Corsair 2x1024MB

על פי מאגר ההמרה של HWZone (שבו המעבד שלי הגיע ל400Mhz עם קירור ThermalTake V1) ובמאגר אחר שבו המעבד הגיע ל423Mhz עם קירור מים מה יש לי אפשרות להגיע לכ325Mhz (כ25% יותר) בלי שהמאורר שלי ירעיש כל כך נכון?

פורסם

פותח התרד בסטיקי יש לך מאגר של הטמפ' וכו..כמו כן אתה יכול לבדוק את הנתונים האלו באתר היצרנית..

טמפ' למעבד שלך בדוק עם REAL TEMP..והשינוי בקריאות נובע מהסטייה בחיישן אין מה לעשות..אתה יכול לכוון את זה..אבל זה מיותר..פשוט לך לפי הליבה החמה ביותר..

פורסם

זאת אומרת שבגלל שאני משתמש במחשב 24/7 (פועל כל יום כל היום) אז אני צריך לקחת אותו ל70 מעלות פלוס מינוס אבל כמה Voltage הוא צריך?

זה לא מה שאמרתי, דיברתי על 24/7 במאמץ מלא!, במנוחה הטמפרטורות נמוכות וזה לא משנה שאתה מפעיל אותו 24/7.

VOLTAGE זה כבר יחסי לתדר וזה פשוט עניין של ניסוי ותהיה בטווחים הסבירים של הדגם.

קצת יותר ממה שהוא צריך לא ישרוף אותו כל עוד זה לא ממש מוגזם, אבל תמיד מומלץ למצוא את האיזון המושלם ולא לתת יותר ממה שצריך כדי שיעבוד יציב באותו תדר.

עד 1.45V זה בסדר גמור (כל עוד יש בזה צורך כמובן).

אפשר להגיע יותר אם חייבים (1.5V ואפילו יותר), אבל זה פחות מומלץ וזה תלוי במעבד ויכולתיו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים