עבור לתוכן

צריך עזרה בהרכבת HTPC

Featured Replies

פורסם

שלום לכם. יש בבית הורי טלויזיה 52 אינץ' full HD לא מנוצלת בעליל.

החלטתי לקנות לאבא ליום הולדת מחשב HTPC. הוא רצה לקנות מערכת קולנוע בייתי אבל המחשב יענה על כל צרכיהם וישמש גם אותנו הילדים על הדרך.

הגבלתי את התקציב ל-1500 שקל אבל כשניסיתי להכין במחיר הזה משהו שיענה על הצרכים לא הצלחתי.

אז ככה:

המחשב מיועד ברמת העיקרון להעביר סרטים בהפרדה גבוהה 1080P עם חיבור DVI לטלוויזיה וכמובן לשמש גם כמערכת הקולנוע (בהמשך נקנה מערכת רמקולים).

דרישות החובה מהמפרט:

יציאות וידאו: DVI (חובה) ו- HDMI (למקרה שהמחשב ישב מתישהו ליד טלויזיה שאין בה כניסת DVI) ורצוי שתהיה גם יציאת VGA לכל מקרה אבל לא חובה

יציאות סאונד: SPDIF (חובה) וחובה גם יציאות 5.1 אנלוגיות למקרה שלא נקנה רסיבר אלא רק רמקולים קטנים של מחשב.

כרטיס רשת אלחוטי

יכולת: כמו שאמרתי, להעביר וידאו בהפרדה גבוהה

אבל אז אמרתי לעצמי שאם כבר המחשב יושב בסלון עם טלוויזיה פצצה אז אני רוצה שהוא יהיה מסוגל להריץ משחקים, לא חייב שיריץ את כל החדשים אבל משחקים בינוניים יהיה ממש נחמד.

המפרט שניסיתי להרכיב:

מארז antec nsk2480 (שחור) ממש אהבתי את המארז הזה והוא גם לא ממש יקר, כולל ספק 380W

2GB זיכרון פשוט של קינגסטון (בסך הכל 100 שקלים)

מעבד בסיסי וזול- E5200

כ.מסך שעולה בסך הכל 300 ש"ח- palit 9500super

לוח לא כל כך משנה לי, אפשר לבחור אחד זול אבל כבר חורגים מהתקציב, במיוחד לאור העובדה שאהיה חייב גם מקלדת ועכבר אלחוטיים ובשל הגודל של הסלון זה יהיה חייב להיות RF או בלוטוס. (אינפרא אדום רגילים יספיקו למרחק של 4 מטר -+ ?)

בינתיים לא צריך דיסק קשיח, יש לי אחד של 250GB, אתקין אותו בינתיים ואם אצטרך עוד מקום בהמשך אקנה עוד אחד.

נסו לעזור לי להוזיל את המפרט. אין לי בעיה לקנות מחשב מבוסס AMD אם יהיה הפרש משמעותי ואין לי בעיה לרדת קצת ברמה של כרטיס המסך או לקנות משהו של ATI.

בעיקר קשה לי להחליט על לוח מבין כל הדגמים הקיימים, אשמח לעזרתכם.

נ.ב

המחשב יושב בסלון ולכן המארז חייב להיות אלגנטי ושקט

פורסם

ב-1500 לא תצליח להרים מחשב HTPC עם עכבר ומקלדת אלחוטיים. סכיר להניח שיעלה לך יותר בכיוון ה-2000.

בגדול גם כרטיס קול איכותי וכרטיס מסך טוב עולים כסף, וכרגע התקציב שלך לא מאפשר אפילו מפרט זול.

אם הדגש הוא כמה שיותר זול ולא כמה שיותר קרוב לצרכים אז אולי עם מארז וספק פשוטים ומקלדת ועכבר רגילים יהיה אפשר לחסוך קצת ולהידחס מתחת לתקציב. צא מתוך נקודת ההנחה שגם אז הוא יהיה רחוק מלהיות הגשמת כל חלומותיך.

השאלה מה הכיוון שלך.

פורסם
  • מחבר

OK כבר הפנמתי את העובדה שב1500 לא אצליח לבנות מפרט נורמלי, לא הצלחתי לעשות זאת לבד ולא באמת ציפיתי שמישהו פה ימציא את הגלגל מחדש אבל נתתי צ'אנס, הרי יש פה תותחים גדולים ממני בתחום ואולי היו מוצאים לי איזה פתרון.

אז תרגישו חופשי לחרוג מהתקציב אבל להשתדל לעשות את זה מעט ככל האפשר.

אל תחליפו את המארז אבל תרגישו חופשי לשנות את כל יתר הדברים במפרט.

אם אתם חושבים שעכבר או מקלדת אינפרא אדום יספיקו למרחק 4 מטר אז לא חייב בלוטוס.

בגדול התקציב חשוב מהדרישות כי בכל זאת, זה מחשב שישב בבית הורי ולא בדירתי אז הרצונות שלי פחות חשובים מהתקציב אבל לא להתעלם לגמרי מהדרישות כי בסופו של דבר, מחשב שלא יענה על צורך של אף אחד לא שווה את הכסף ששילמו עליו.

תודה מראש לכל מי שינסה לעזור.

אגב, המחשב הוא אחרי הכל מתנה- הסכום יתחלק בין 4 אחים אז חריגה קטנה לא תורגש יותר מדי כי הוא מחולקת ל-4 אבל 2000 שקל זה כבר יהיה מוגזם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים