עבור לתוכן

מחפש המלצות על פתרונות קירור (תקציב 200-300)

Featured Replies

פורסם

שלום

אני מחפש המלצות לפתרונות קירור ברי השגה למחשב שלי:

יש לי מחשב עם מעבד פנטיום 4 (541) ליבת Prescott, מארז סטנדרטי עם מאוורר בחזית ו"כוס" שאמורה להוביל את האוויר החם מהמאוורר של המעבד מחוץ למארז. מאוורר סטנדרטי שהגיע עם המעבד.

כרגע המעבד עובד על 63 מעלות, בחדר ממוזג חלקית (הדלת פתוחה), כשהמאוורר על 2700 סל"ד.

סביר להניח שנקיון של המארז ישפר את המצב, אבל לא מאוד משמעותית לאור הנסיון שלי (אולי יוריד ל-55 בחדר לא ממוזג).

אני רוצה להגיע למצב בו אוכל להשאיר את המחשב דלוק בחדר לא-ממוזג (מישור החוף) בלי לדאוג למעבד שרוף. המחשב אמור לשמש להורדות ומרכז מדיה, כך שלא אמור להיות עומס חריג על המעבד. יהיה גם נחמד להחליף למעבד שקט יותר מזה הקיים.

אני יודע שמאוורר גדול יותר בקוטר אמור להיות שקט יותר, אבל אז הכוסית פלסטיק שמורכבת במארז לא תכסה את מלוא שטח הפנים שלו, והשאלה היא האם כדאי לפרק אותה במקרה כזה.

על איזה פתרון קירור הייתם ממליצים לי?

ראיתי את הרשימה של מאווררים בפורום, אבל מה שלא ראיתי זה המלצה על פתרונות קירור שקל להשיג בחנויות אמינות. אני לא רוצה להתחיל מסע חיפושים אחרי מוצר מסויים במגוון חנויות שאיני מכיר, ולכן אני זקוק לעזרתכם.

אני מעדיף חנויות באזור אשדוד/אשקלון, אבל גם חנויות ביבנה / ראשל"צ / תל אביב נגישות לי.

אז מה הייתם ממליצים לי לקנות ובאיזו חנות?

תודה מראש

פורסם

adiav הטמפ' שלך לא חריגות..אלו הטמפ' של המעבדים הללו..תחילה נקה אבק..זה יועיל..

שפר את הסירקולציה במארז..לעוד מאוורר אחד..תסיר את "התעלה" שפוגמת באיוורור..זה מיותר גם בלי קירור יעודי..

ומה התקציב שלך בדיוק (תוסיף לכותרת בבקשה)?

שכן אם המחשב הולך להורדות וכו..אני הייתי ממליץ לך להשקיע בקירור זול של AC..שיחליף את הסטוק..ושמור עליו בכמה מעלות פחות..

מעבר לזה אין לך צורך בקירור יקר יותר..

פורסם
  • מחבר

כמו שציינתי, הטמפרטורה הנ"ל הייתה בחדר ממוזג חלקית, אני קצת חושש לגלות לכמה הייתה מגיעה בחדר לא ממוזג בכלל.

הנחתי שהתעלה הזו עוזרת להוצאת האוויר החם מהמעבד ישירות החוצה במקום שהוא "יטייל" בשאר המארז - למה לדעתך היא פוגעת?

בהנחה שב-"קירור AC" התכוונת למאוורר חדש למעבד - על מה היית ממליץ (נניח תקציב של 200-300 ש"ח) והיכן ניתן לקנות אותו?

פורסם

המחיר שאתה מוכן להשקיע הוא סתם בזבוז.!

תקנה Arctic-Cooling Freezer 7 Pro

עולה 115 ש"ח בזיגזג...

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=3943

ואתה יכול לקנות אותו בכל חנות אחרת..אפילו במחיר יותר נמוך (: ..

אם אתה רוצה להשקיע במשהו יותר גרנדיוזי...

אתה יכול לקנות את הMUGEN 2...

עולה 190 שקלים בKSP..

פורסם

המאוורר של המעבד מכניס אוויר לעבר הצלעות קירור..התעל הנועדה להעניק לו מעיין "גישה" לאוויר בחוץ..אבל זה מותר..שכן היא חוסמת את הסירקולציה של המארז..

מה לגבי מאווררים במארז ? כמה יש לך ולאן הם דוחפים אוויר ?

כמו כן הFREEZER 7 יספיק במקרה שלך..

פורסם
  • מחבר

יש לי במארז שני מאווררים (בנוסף לספק), אחד בחזית (בתחתית) ואחד גדול בגב (מתחת לספק).

אברר על המאוורר שהמלצתם עליו, תודה רבה.

פירקתי את התעלת פלסטיק שהייתה מורכבת על המעבד וניקיתי בפנים, כרגע הטמפרטורה היא 45 מעלות בחדר ממוזג חלקית, לפי התוכנה של ג'יגהבייט.

אבל זה מוביל אותי לשאלה נוספת:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=422792.0

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים