עבור לתוכן

שאלה בנוגע לטמפרטורת המעבד וכרטיס המסך

Featured Replies

פורסם

יש לי מעבד E8500 עם OC כרגע על 3.16GHZ במאמץ הוא מגיע ל72 מעלות

וכרטיס מסך HD4870 במאמץ מגיע ל 95 מעלות

האם זה תקין?

תודה לעונים

פורסם

יש לי מעבד E8500 עם OC כרגע על 3.16GHZ במאמץ הוא מגיע ל72 מעלות

וכרטיס מסך HD4870 במאמץ מגיע ל 95 מעלות

האם זה תקין?

תודה לעונים

לא

המעבד לא אמור לעבור את 60 והכרטיס מסך לא אמור לעבור את ה-70.

פורסם

Dimka איך בדיוק קבעת את הטמפ' האלו ? :bash:

פותח התרד הטמפ' של המעבד על הגבול..אם אתה עם קירור סטוק זה די מסביר את זה...בכל מקרה נסה לנקות אבק ולבדוק אם הRPM של הקירור על MAX..

לגבי הכרטיס מסך..הטמפ' גבוה..נסה לעלות את הRPM שלו (יש לך מדריך בסטיקי) ולנקות אבק מהקירור עצמו...

כמו כן מה שאר המפרט ? מארז וכו ?

פורסם
  • מחבר

Dimka איך בדיוק קבעת את הטמפ' האלו ? :bash:

פותח התרד הטמפ' של המעבד על הגבול..אם אתה עם קירור סטוק זה די מסביר את זה...בכל מקרה נסה לנקות אבק ולבדוק אם הRPM של הקירור על MAX..

לגבי הכרטיס מסך..הטמפ' גבוה..נסה לעלות את הRPM שלו (יש לך מדריך בסטיקי) ולנקות אבק מהקירור עצמו...

כמו כן מה שאר המפרט ? מארז וכו ?

זה מחשב חדש

מארז NZXT WHISPER עם קרור מעבד - CM HYPER TX2 . כרטיס מסך POWERCOLOR HD4870

תשמע נראה לי שזה בגלל הטמפרטורה הגבוהה שהייתה לי בחדר

עכשיו בדקתי את הטמפרטורות עם מזגן בחדר ויצא לי:

מעבד: 65C

כ.מסך: 87C

פורסם

taotao בעיקרון אתה צודק שהוא לא בתחום סכנה.

ואתקן את עצמי - זה בגדר המלצה, פה אסביר גם למה.

למשל המעבד שלו אמור לעמוד על 72-74 מעלות גג (תלוי אם זה C0 או E0). אבל מדובר בטמ"פ גבולית עבור מעבד זה... אני לא הייתי עובר איתו את ה-60 כי אין סיבה שזה יקרה, תחפש בגוגל ותראה אנשים שעשו OC והם מתחת ל-60, פשוט אצלנו חם בארץ.

בקשר לכרטיס מסך... הוא חם, אבל אם שולטים על מאוורר אז ניתן להוריד דרמטית את הטמ"פ עליו (יש לי את אותו כרטיס מסך). ממה שאני מכיר, הוא יכול להגיע גם ל-100 מעלות ולעבוד. אבל למה להפוך לתנור אם אפשר לתת לו לעבוד על 60 מעלות או 70 מעלות במאמץ? (אגב במנוחה זה יכול לעבוד בין 40 ל-50 תלוי במהירות המאוורר).

בשביל הכרטיס מסך תעשה לו טובה ותוריד תוכנה בשם Riva tuner או פשוט תשלוט במאוורר מהתפריט בקרה (מגיע עם הדרייבר של ATI).

אני שם את המאוורר על DC של 28% בזמן מנוחה ועל 38% בזמן משחק (וזה לא מרעיש, במשחק קצת שומעים מאוורר אבל לא שמים לב כי יש סאונד שמסתיר את זה).

פורסם

אתה לא יכול להשוות טמפ' של אנשים בחו"ל..ארץ..כי כמו שציינת פה הרבה יותר חם..

כמו כן פותח התרד טמפ' עם מזגן זה לא פתרון..עדיין תעלה את הRPM לכרטיס מסך..

פורסם

אתה לא יכול להשוות טמפ' של אנשים בחו"ל..ארץ..כי כמו שציינת פה הרבה יותר חם..

כמו כן פותח התרד טמפ' עם מזגן זה לא פתרון..עדיין תעלה את הRPM לכרטיס מסך..

אין בעיה... יש לי מערכת דומה, אותו כרטיס מסך, מעבד E8400 שדי דומה בביצועים ובמעטפת החום שלו.

בכרטיס מסך אני על 48-50 במנוחה, בעבודה מגיע לי ל-65 בערך. כאשר המעבד במנוחה 50-52 ומגיע ל-65-70 בעבודה (יש לו בעיית התחממות וקניתי משחה כדי לטפל בבעיה, הטמ"פ ירדו בכ-5 מעלות במנוחה וקצת יותר בעבודה וכל זה בקיץ...). צריך לציין שאני לא עושה OC.

פורסם

במידה והכרטיס מסך שלך בא עם קירור סטוק זה לא מפליא אם אתה רוצה כרטיס קר תצתרך להשקיע בקירור .

בקשר למעבד יכול להיות שאתה נמצא על מתח גבוה ,לחילופין תבדוק את הסרילקציה במארז /

פורסם
  • מחבר

לדעתי באמת הבעיה בסירקולציה במארז שלי.. אין כניסת אויר יש רק יציאה אחורית (NZXT WHISPER) בחלק העליון שלו

אז הזמנתי מNZXT מאוורר מיוחד נוסף בחינם! כמו שרואים כאן:

http://www.overclockersclub.com/news/23557

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים