עבור לתוכן

דרוש מפרט למשחקים בסביבות ה4500 שקל

Featured Replies

פורסם

שלום, לאחר חמש שנים של חוויות המחשב הקודם שלי נפטר מזקנה ולכן אני מעוניין לרכוש מחשב חדש.

המחשב בעיקרו מיועד למשחקים, כי יש לי הרבה מה להלשלים.

התקציב הוא עד 4500-5000 שקלים באשראי, פחות או יותר באזור הזה.

אין צורך בציוד היקפי כגון מסך, מקלדת וכ'ו.

כונן DVD יש לי, אך מדובר באחד מלפני 3 שנים ככה שאני לא יודע אם יש צורך להחליף.

לגבי העדפה לחברה באמת שאין לי מושג, לכן אני שואל כאן.

כמו כן, דברים כמו עיצוב המחשב חשובים לי פחות, העיקר הביצועים.

התקנה והרכבה כל עוד היא לא חורגת מהתקציב למה לא? יחסוך לי כאב ראש, כי אני לא מבין כלכך בעניין.

כל עוד המחשב חזק OC לא מתוכנן.

חשוב לי, שהמחשב יריץ לי משחקים כמו שצריך גם בעוד שנה +.

תודה מראש.

פורסם

כדי שלא ינעלו את הדיון ונוכל לעזור לך, קרא את חוקי הפורום בבקשה- הוסף לכותרת שימושים+תקציב, ענה על השאלות הבאות ורשום מהיכן אתה מתכנן לרכוש את המחשב.

1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ?

2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)

3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה.

4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי

5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ?

6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד?

7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה?

8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם?

9. האם חשוב שקט? עד כמה?

10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)?

11. במפרט למשחקים - באילו משחקים מתכוונים לשחק, על אילו הגדרות ובאיזו רזולוציה.

פורסם
  • מחבר

ערכתי את ההודעה הראשית ועניתי על כמה מהשאלות, אם יש משהו שלא עניתי עליו כנראה שהוא לא רלוונטי לעניין.

תודה שוב.

פורסם

שכחת לרשום גודל מסך שיחובר למחשב/דגם.

פורסם
  • מחבר

למחשב יחובר מסך 21 אינץ' דגם LB200OAFW

של מאג. לאחר מכן תחובר למחשב טלויזית 32 אינץ' LCD דגם TX-32LX80X של פנסוניק.

פורסם

זה שהמחשב יריץ שנה הבאה משחקים זה בטוח אבל השאלה על אילו הגדרות (אני חושב שעדיין יריץ בצורה טובה).

מפרט מתאים,

מעבד:

[..] AMD PHENOM II X4 QUAD CORE 940 (3.0GHz) BLACK EDITION : HDZ940XCGIBOX - BOX ¤1108

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-MA770-UD3 ¤432

כרטיס מסך:

[..] GAINWARD GTX260 "GOLDEN SAMPLE" 216 SP 896MB DDR3 - RETAIL - זמין במלאי ¤959

דיסק קשיח:

[..] SAMSUNG F1 1TB 32MB SATA2 7200 RPM : HD103UJ ¤451

צורב:

[..] LG DVDRW GH-22NS40 X22 - BLACK - SATA ¤124

זיכרון:

[..] G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 1066 CL5-6-6-18 - F2-8500CL5D-4GBPQ ¤309

מארז:

[..] ANTEC THREE HUNDRED w/o PSU ¤308

ספק כוח:

[..] SEASONIC 500W : SS-500ET ¤352

קרור למעבד:

[..] ARCTIC-COOLING FREEZER 64 PRO FOR AMD S754/939/AM2 ¤107

קרור למארז:

[..] SCYTHE SLIP STREAM 120mm 1200rpm ¤49

שירותי מעבדה:

[..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות (מבצע לחברי הפורומים) לרוכשים מעל 2000 ש"ח ¤0

מחיר סופי: ¤4199

פורסם

מפרט מצוין. כמה הצעות לשיפור:

אני מציע שתחליף את הספק במפרט שהוצע לך בדגם הזה:

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu2.asp?id=5311

שבא עם 5 שנות אחריות במקום 3, ובתוספת של 60 ש"ח זה יוצא הרבה יותר זול מלקנות ספק חדש בשנתיים האלו.

כמו כן את הזיכרון אתה יכול להחליף בזה:

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu2.asp?id=4828

היות והראו כבר שההבדלים בין זיכרון "מהיר" לסטנדרטי הם זניחים עד לא קיימים, חבל להשקיע בו עוד כסף.

הייתי גם מוותר על תוספת המאוורר למארז. היות ולאנטק 300 שני מאווררים מצויינים של 140 ו-120 מ"מ, וזה בלי לדבר על המאוורר המובנה של ספק הכוח, בעיית התחממות לא תהיה לך. לעומת זאת מאוורר בקדמת המארז עלול בהחלט ליצור רעש לא נעים.

פורסם

^אני לא הייתי ממליץ על הזיכרונות האלה, הPQ איכותיים יותר.

בנוגע למאוורר הקידמי אתה צודק, אבל מצד שני הרי 2 המאווררים צריכים להתאמץ מעט יותר כדי לשאוב אויר לכן להוסיף מאוורר נוסף לא יכול להזיק אם כי לא חובה כמובן.

פורסם

תקן אותי אם אני טועה אבל במארז הנ"ל המאווררים עובדים בסל"ד קבוע שמשתנה בהתאם להגדרת המשתמש (Low/Medium/High), ויש להם נתוני דחיפת אוויר קבועים לכל סל"ד.

אם זה אכן המצב, לא הצלחתי להבין למה התכוונת כשכתבת שהמאווררים מתאמצים יותר. הרי המאמץ שלהם קבוע מראש.

מה שכן אם המאמץ שלהם לא מספק הטמפ' במארז יעלו בהתאם וכמובן במקרים קריטיים הטמפ' אף עלולות לגרום לעצירת המעבד עקב התחממות יתר.

במקרה הנ"ל אין חשש לשום דבר בכיוון (למקרה ופותח הת'רד התחיל לדאוג) והקירור במארז אמור להספיק בלי בעיה.

אני פשוט לא הבנתי את הנקודה שניסית להעביר.

פורסם

כעיקרון אני מניח שפשוט המתח שמגיע אליהם משתנה. אם לדוגמא אתה תקח מאוורר ותעצור אותו אתה תשמע מן זמזום קטן בד"כ. אם המאוורר יתקשה להסתובב אבל המתח אליו נשאר קבוע אז אני חושב (אל תתפוס אותי בזה) שהDBA עולה קצת. לכן עדיף שכמות האויר שיוצאת מהמארז תהיה כמה שיותר זהה לכמות שנכנסת דרך מאווררים אחרים, ומאוורר קדמי חזק יעזור בזרימת האוירה. אולם שוב, זה רק לפי מה שאני חושב אפשר להוסיף מאוורר ואפשר לא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים