עבור לתוכן

שלום לחברי הפורום היקרים, אשמח לדעות לגבי מפרט למחשב

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

תודה רבה סילנסר.

שמתי לב שאתם שמים את AMD כמעבד ולא את של אינטל. יש לכך סיבה מיוחדת?

דווקא אצל TOMSHARDWARE אינטל לוקחים בביצועים ממה שראיתי. העלות של הלוח אם + מעבד יוצאת בשני המקרים כמעט זהה.

אגב, כמה חשיבות יש למארז בכל מקרה?

פורסם

נתחיל מהמארז -

בגדול לשימושים שלך למארז חשיבות שולית, תקפיד רק שיהיו לו מאווררי 120 מ"מ (ברבים. לפחות 2) ואתה מסודר.

יש מארזים נוחים יותר לעבודה, יש כאלו שבנויים לשקט, יש כאלו שבנויים לזרימת אוויר ויש כאלו שבנויים מחומרים עדיפים והמראה בהתאם (ולא כמו מארזי הפח-פלסטיק של שנות ה-80).

בגדול אתה לא צריך זרימת אוויר יוצאת דופן אז אין טעם לשקול מארזים עם מאווררי ענק או 5-6 מאווררים במארז.

האנטק 300 הוא מארז יחסית קטן, מאוד סולידי ועם מאווררים מצויינים ושקטים עם שליטה במהירויות. לדעתי אתה לא צריך יותר מזה.

קבל קישור לביקורת (אחת מיני רבות, גגל ותמצא שפע)

http://www.hardwaresecrets.com/article/586

בקשר למעבד -

לא סתם שמנו לך AMD במקום אינטל, שמנו לך מרובע ליבות של AMD במקום כפול ליבה של אינטל.

ההבדל אמור להיות ברור (4>2) אבל למקרה שלא, תוכל לראות ממוצע של תוצאות בנצ'מרקים כאן:

http://www.cpubenchmark.net/common_cpus.html

ולצערי Tomshardware הם לא האתר הכי מהימן ברשת. פופלארי כן, אבל לא בדיוק Hard Core כשזה מגיע לבדיקות. קח אותם תמיד בערבון מוגבל.

פורסם

סיילנסר המפרט האחרון שלך מעולה, אבל הייתי ממליץ להוסיף עוד קצת כסף כדי לרכוש זיכרונות איכותיים יותר, כגון אלה-

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/popup_products_info.php?products_id=7510

או CL5 ב20 שקלים פחות (260 שקלים).

האנטק 300 מעולה וגם כולל פילטרים, אבל ניתן להוסיף מאוורר אחד מקדימה לשיפור זרימת האויר http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_124_168&products_id=8856

כמובן לא חובה.

פורסם
  • מחבר

AMD AM2+ Phenom (940) - quad-core 3.0GHz 125W 6MB - RETAIL

GIGABYTE GA-MA770-DS3 (AMD 770FX) (AM2+) - ATX

OCZ DDR2 Titanium Edition 4096MB (2GBx2) DUAL CHANNEL 800MHZ CL4

GAINWARD GTX260 GOLDEN SAMPLE EDITION -RETAIL - 55nm - 216 SP

Arctic-Cooling Highend Low Noise (AMD 64) Freezer 64 Pro - PWM

WD Caviar BLACK SE32 1 TB-SATA-3Gb/s-32 MB Cache-SATA 3

SAMSUNG DVR-S223F x22 (BLACK) DUAL LAYER SATA

Enermax PRO82+ Series (EPR525AWT) 525W PSU

ANTEC Nine Hundred

סה"כ יוצא 4410. (ה9000 יותר יפה, יש לזה אור כחול :-P, ושמתי זיכרון של OCZ, יש אותם במלאי וקראתי שהם חברה טובה. אגב זה משנה CL4 או CL5?)

תודה רבה לכם על העזרה :)

פורסם

שים לב למתח הנדרש של הזכרונות שאתה שם.

המתח הסטנדרטי הוא 1.8V, לזכרונות של OCZ יש נטיה להזדקק למתח גבוה יותר בשביל להיות יציבים.

אחרי בדיקה המתח הנדרש בשביל הדגם שבחרת הוא 2.2V.

ראה מפרט טכני של היצרן כאן:

http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz-ddr2_pc2_6400_titanium_epp_ready_dual_channel

המתח רשום מצד שמאל.

הייתי מציע לך לקחת דגם שעובד במתח סטנדרטי, למרות שניתן לכייל את המתחים של לוח האם ב-BIOS.

הבדל הביצועים של מערכת עם CL4 לעומת CL5 הוא זניח (0-2%~). אם מדובר בתוספת של עד 40 ש"ח זו תמורה טובה למחיר.

פורסם
  • מחבר

סיילנסר שוב תודה על התגובה.

לגבי המתח, זה משהו שאני צריך להתחשב בו מאיזו בחינה? אני לא ארכיב את המחשב, אני אשאיר את זה לטכנאים.

בנוגע ל CL4 ו CL5 - בעקרון אין הבדל במחיר בין הזכרונות של OCZ בין השניים. ההבדל לטובה הוא לעומת מי?

ואם ככה אני אלך על ה G.SKILL DDR2 4096MB (2GBx2) DUAL CHANNEL 800MHZ CL5

פורסם

עבור צג כזה אין למעשה הרבה תועלת בכרטיס מעבר ל4870 512MB.

בקשר לטענה הזאת. מה יקרה כשייצאו משחקים חדשים וידרשו יותר כח מהכרטיס מסך..? לא נתחרט אז שלא לקחנו כרטיס מסך יותר חזק?

פורסם
בנוגע ל CL4 ו CL5 - בעקרון אין הבדל במחיר בין הזכרונות של OCZ בין השניים. ההבדל לטובה הוא לעומת מי?

ככל שהCL נמוך יותר, יותר טוב. אולם השיפור בשימושים כללים כמו גלישה, משחקים וסרטים הוא אפסי. אני בכל זאת הייתי מציע לך ללכת על הG.SKILL.

בקשר לטענה הזאת. מה יקרה כשייצאו משחקים חדשים וידרשו יותר כח מהכרטיס מסך..? לא נתחרט אז שלא לקחנו כרטיס מסך יותר חזק?

לא, מהסיבה הפשוטה שאם HD4850 יתקשה מאוד להריץ משחקים, גם HD4870 יתקשה. סה"כ יריץ כמה פריימים יותר- לא משהו ששווה תופסת של 250 שקלים +.

עדיף לקנות עכשיו כרטיס שמתאים למסך, ובעתיד היותר רחוק ניתן לרכוש אחד חדש גם כן במחיר סביר.

פורסם
  • מחבר

האם הQUAD של אינטל לא עדיף? שמתי לב עכשיו שזה אותו מחיר כמעט והביצועים טובים יותר (מדבר על 9550 או 9650)

פורסם

הכל נכון, פשוט עניין של עוד כסף.

פורסם
  • מחבר

חברה תודה לכולם :)

פורסם

מבחינת הביצועים והמחיר הקוואדים של שתי החברות די זהים.

אבל הסיבה שאני לא הייתי ממליץ לך ללכת על אינטל היא בעיקר שידרוג- סוקט 775 של אינטל נכחדת אבל AMD אמרה שהיא תמשיך לייצר מעבדים עבור הסוקט שלה לכן אם תקח עכשיו קוואד של AMD, כנראה תהיה לך גם אפשרות שידרוג של מעבד בעתיד.

פורסם
  • מחבר

אולי...

אבל אני לא מתכון לשדרג בקרוב ואם אני אחליט לשדרג זה בטח כבר יהיה בדור מעבדים חדש גם מצד AMD. לאינטל יש ביצועים טובים יותר בכל מקרה, גם אחריות לכל החיים ונאמר לי מהחנות שהם פחות מתחממים ופחות חשמל לוקחים.

בתוספת של 80 שקל סידרתי Q9550 בסופו של דבר (עם לוח אם טוב יותר בעקרון).

פורסם

אתה יודע שאחריות לכל החיים היא לא באמת לכל החיים...אלא אם איני טועה עד שהמעבד יוצא מפס הייצור/אין מעבדים לסוקט הנ"ל.

קח איזה מעבד שתרצה, סה"כ יש לך מפרט מעולה ואיכותי.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה :yelclap:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים