עבור לתוכן

מה יצרניות המסכים עושות עם הפאנלים השונים ? איפה בא לידי ביטוי הידע שלהן ?

Featured Replies

פורסם

זה נושא שתמיד עניין אותי עוד מימי הCRT, אני זוכר שאז היו כמה שפורפרות מובילות בשוק וכל מסך שהתבסס עליהן היה בעל נתונים די דומים...

וככה היום גם בLCD... הפאנל הרי הוא בעצם המסך... נכון שיש את ציפוי הזכוכית ואת כל הפיצ'רים השונים מהעיצוב עד לתפריטים השונים, עם רמקולים כאלה או בלי רמקולים בכלל אבל עזבו את כל השטויות האלה בצד.

חברה X וחברה Y רוכשות פאנל Z, כמה כבר אפשר לפתח את זה הלאה ? האם מבחינת איכות תמונה ונתונים כמו זוויות צפייה, כמות צבעים, ניגודיות ועוצמות אור יכול להיות הבדל משמעותי או הבדל כלשהו כשמדובר על אותו הפאנל ? ואם כן אז איך בעצם זה קורה ?

פורסם

נתונים כמו בהירות מירבית, ניגודיות, זוויות צפייה, עומק צבע מובנים בפאנל.

האלקטרוניקה של המסך יכולה להשפיע על חדות, על האופן שבו שולטים בבהירות ובניגודיות ובצבעים, על השהיית תמונה (לא זמן תגובה של הפאנל, אלא הזמן שלוקח להעביר תמונה מכרטיס המסך לפאנל), ודברים כאלה.

התוכנה של יצרן המסך קובעת כמה שליטה יש למשתמש על מאפייני התצוגה.

איכות ההרכבה של המסך יכולה להשפיע על דברים כמו אחידות תאורה, ואמינות לאורך זמן.

פורסם

יש עוד אספקט ל"ידע" של החברות - הרצון לעשות הרבה כסף.

פאנל TN זול יותר מהשניים האחרים, מה שמאפשר למכור מסכים גדולים במחיר נמוך, והרי מי שלא מגדיר את השימושים שלו והתקציב שלו תמיד יתפתה לקנותמסך גדול יותר, או מסך קטן עם רז' FHD פשוט כי המספרים יפים מאוד.

פורסם
  • מחבר

מה שאתם אומרים זה שבעצם אם אני משווה מסכים מבוססי אותו הפאנל אני לא צפוי לגלות הבדלים משמעותיים, אני צודק ?

פורסם

כן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים