עבור לתוכן

תאימות במהירויות של זכרון / מעבד / לוח אם (ועוד כמה שאלות ספציפיות)

Featured Replies

פורסם

אני בונה מחשב ביצועים להפקת מוסיקה (עדיין לא החלטתי אם אשתמש ב XP או VISTA, אבל ארצה להשתמש ב Cubase 64 וכן במערכת הפעלה 64 ביט).

בכל אופן, יש לי כמה שאלות טכניות כדי להבין יותר טוב איך הדברים עובדים. אני מנסה להגיע לתאימות מקסימלית בין הרכיבים כדי למצות את היכולות, שלא יהיה OVERKILL במשהו:

1) חשבתי ללכת על ה Q9550, ראיתי שיש לו 12MB Cache. ל Q9400 יש לעומתו, רק 6MB. עד כמה חשוב העניין הזה? עד כמה הCache משפיע על ביצועים?

2) שני המעבדים שהזכרתי מגיעים במהירות 1,333MHz. האם זה נכון לומר, ככלל, שהזכרונות שכדאי לי לבחור הם כאלו שיהיו באותה מהירות של 1,333 (כדי להשיג ביצועים אופטימליים)? או שאם אבחר מהירות גבוהה מ-1,333 ייתכן מצב של שיפור בביצועים? (אני מניח שאפשר לשאול שאלה דומה לגבי מהירות לוח אם...)

3) האם כדאי לקחת DDR3 עם Q9550 ?

4) בהנחה שאני לא צריך כרטיס קול וכרטיס גרפי און-בורד על הלוח, איזה לוח מומלץ עם הרכיבים האלו (DDR3 3x2, Q9550) להשגת מיצוי הביצועים ?? (לא מתכנן OC)

תודות רבות למגיבים !!

פורסם

1. קשה למצוא השוואות ביצועים ספציפיות לכל ישום וישום אבל ישנם ישומים דומים וניתן לראות שלפעמים ה-Q9550 טוב יותר (אפילו לרוב) ולפעמים ה-Q9400 טוב יותר. ההשפעה היא לא רק של נפח זיכרון המטמון אלא של כל המאפיינים של המעבד. עד כמה זה משפיע על הישום שאתה משתמש בו? קשה לומר מבלי לבצע השוואה ספציפית בישום שלך.

מה שאני כן יודע זה שעם Cubase אפשר לעשות הרבה דברים כך שאתה יכול להשוות שני מעבדים בפעולה אחת ולקבל מסקנה מסוימת ולאחר מכן בהשוואה אחרת ב-Cubase לקבל תוצאות שונות לגמרי (ההיפך המוחלט). אז זה תלוי מאוד במה שאתה עושה עם התוכנה.

2. על הדף אם הזיכרונות יפעלו ביחס ישיר ל-FSB של המעבד אז הביצועים יהיו אופטימליים אבל בעולם האמיתי ההבדל כלל לא מורגש. בסטיקי זיכרונות אתה יכול לקרוא על ההבדלים שבין התדרים של זיכרונות. בקצרה- לא תראה הבדל משמעותי בין DDR3 ל-DDR2 ובין 1066Mhz ל-1333Mhz.

3. לא. כדאי לקחת DDR2 עם Q8400 שהוא מעבד משתלם מאוד וכלל לא נופל משני המעבדים שציינת קודם. כפי שאמרתי שני המעבדים שציינת הם בעלי ערכים דומים כשההבדלים בניהם קטנים, ה-Q8400 גם נכלל בהשוואה הזו כי גם הוא לפעמים טוב יותר ולפעמים פחות טוב. יש להדגיש כדי שלא תתבלבל מכל ה"פחות טוב" ו-"יותר טוב" שכך או כך מדובר במעבדים מתחרים וההבדלים הם בין כה וכה לא משמעותיים. ה-Q8400 חוסך לך הרבה מאוד כסף ונותן לך משהו שהוא לאו דווקא פחות טוב. הוא קיבל המון שבחים וביקורות טובות ב-anandtech ובצדק:

http://www.anandtech.com/cpuchipsets/intel/showdoc.aspx?i=3559

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים