עבור לתוכן

שאלה בקשר למהירויות FSB של זכרונות מעבדים ולוחות.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

אני לא כל כך מבין בנושא ולכן אני שואל פה.

אני קונה מערכת מחשב שכוללת מעבד intel E8400 שמהירות הFSB שלו היא 1333MHZ

לוח אם P45 שתומך ב1600MHZ ובזכרונות DDR3

זכרונות DDR3 4GB של 1600MHZ.

חבר אמר לי שבגלל שמהירות הFSB של המעבד היא רק 1333MHZ אז כל המערכת תבוד במהירות הזאת ולא תהיה כל חשיבות למהירות 1600MHZ הגבוהה הניתנת בזכרונות ובלוח אם. במילים אחרות - אני יכול לקנות לוח אם וזכרונות עם 1333MHZ ולקבל את אותן התוצאות.

האם עובדה זו נכונה? ואם כן או לא אפשר הסבר קצר בבקשה?

תודה רבה מראש :)

פורסם
  • מחבר

מישהו בבקשה?

פורסם

אסור להקפיץ דיון לפני שעברו 24 שעות מפתיחתו/מההודעה האחרונה שלך בו. :nono:

אם יש לך מידע להוסיף להודעה הראשית/אחרונה, עשה שימוש בכפתור העריכה שמעל להודעה שלך: modify.gif

כרגע לא תקבל אזהרה אז אנא קרא את חוקי הפורום והמנע מלעבור עליהם שוב בעתיד.

הקפצת דיונים:

הקפצת דיונים הינה פרסום שתי הודעות ברצף במטרה לקדם את הת'ראד במעלה הרשימה (הודעות מסוג "UP" וכדומה). הקפצה שכזו מותרת אך ורק לאחר 24 שעות מפרסום התגובה הראשונית! כל הקפצה שכזו לפני הזמן המותר תזכה את פותח הת'ראד באזהרה אלא אם כן הוסף מידע חדש ורלוונטי.

שאלות/טענות או כל דבר אחר בעניין יש לעשות בהודעות פרטיות בלבד.

עריכה: אפשר לומר שחבר שלך דיי צודק. זיכרון DDR3 1333Mhz לא יתן לך כלום ש-DDR2 800Mhz לא יכול לתת אלא אם כן מדובר באוברקלוק עצבני במיוחד. אמנם ה-1333Mhz יעבוד ביחס ישיר למהירות ה-FSB אבל זה זניח. כנ"ל לגבי הלוח, אבל זה לא שאתה מפסיד משהו כי 1600Mhz זו התמיכה שלו.

הבהרה: אם אתה לא מתכנן אוברקלוק אז תדר זיכרון גבוהה יותר וערכת שבבים יקרה יותר לא יתנו לך כלום ואתה יכול לסגור את הרכישה עם P43 ו-DDR2 800Mhz. אם אתה עושה אוברקלוק אז עדיין אין המלצה כי זה תלוי באוברקלוק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים