עבור לתוכן

התחממות כדור הארץ

Featured Replies

פורסם

אני תמיד טענתי (ועודני טוען) שאם כדוה"א באמת מתחמם, אז קצת יותר סביר שזה בגלל השמש

ולא בגלל פליטת CO2 ע"י בני אדם.

מה גם שאם פליטת CO2 גורמת להתחממות של כדוה"א, אזי זה תהליך שמניע את עצמו (כי אוקיינוסים

חמים משחררים יותר CO2) ולכן העולם לא היה אמור להתקרר אף פעם, והוא היה הרבה יותר חם משהוא היום בעבר

מה שאומר שכל תאוריית התחממות העולמית הזאת לא כזאת הגיונית...

הידעתם שבשנות ה-70 היו בטוחים שאנחנו בגלל בפתחו של עידן קרח חדש?

פורסם

בלי קשר אם התיאוריה נכונה או לא, היסטריה "התחממות כדור הארץ" משפרת בהדרגה את רמת חיינו וחוסכת לנו כסף. יצרניות רכב מפתחות מכוניות יותר חסכוניות ופחות מזהמות, מדינות משקיעות הון בפיתוח אנרגיה חלופית נקייה יותר. אנחנו חוסכים יותר, מזהמים פחות. מה רע? בסופו של דבר כולנו נהנה מחיים טובים יותר.

פורסם

אני לא מתנגד (ואף תומך, כמובן) בהפחתת הזיהום והפסולת שאנחנו מייצרים

גם אני מעדיף לנשום אוויר נקי יותר ולנסוע במכוניות שקטות וחסכוניות יותר

אבל אין קשר בין זה לבין פליטת גזי חממה (לפחות לא קיים קשר לפחמן דו חמצני, שהוא גז החממה העיקרי)

פורסם
  • מחבר

כן הם מפחידים אותנו על זה שאנחנו הבעיה העיקרית להתחממות הכדור [שבעצם כמו שINFER אמר שרוב גזי החממה הם בגלל האוקינוסים]

מצד אחד מבזבזים הרבה מאוד כסף על הפרויקטים האלה אבל מצד אחר זה תורם לסביבה שלנו קצת

פורסם

בתחום הזה לא מבזבזים כסף, משקיעים כסף. אם רגשות אשם גורמים לאנשים לקחת פחות שקיות בסופר, לקנות מוצרים מפלסטיק מתכלה, למחזר בקבוקים, לבזבז פחות מים ולרכוש מכוניות קטנות אני בעד לא משנה אם מדובר בעובדות או סתם היסטריה שנופחה בתקשורת מעבר לכל פרופורציה.

פורסם

התחממות הדרגתית של כדור הארץ ועידני קרח זה דבר מחזורי, ההשפעה של האדם על התהליך קטנה מאוד.

מה שכן, אנחנו אחראים בצורה לא קטנה על הנזק ששכבת האוזון סופגת.

פורסם

אין מה לדאוג, רק צריך לקנות מזגן משקפי שמש כובע ומשחת הגנה.

ואם זה לא יספיק אז אפשר לעבור לקוטב.

פורסם

בלי קשר אם התיאוריה נכונה או לא, היסטריה "התחממות כדור הארץ" משפרת בהדרגה את רמת חיינו וחוסכת לנו כסף. יצרניות רכב מפתחות מכוניות יותר חסכוניות ופחות מזהמות, מדינות משקיעות הון בפיתוח אנרגיה חלופית נקייה יותר. אנחנו חוסכים יותר, מזהמים פחות. מה רע? בסופו של דבר כולנו נהנה מחיים טובים יותר.

ההפך הגמור

אפילו אם התאוריה של ההתחממות נכונה, אנחנו עושים ההפך הגמור ממה שאנחנו צריכים לעשות.

היום הרבה פחות אנשים נפגעים מאסונות טבע למרות שיש לא פחות אסונות כאלה מבעבר, ולמה? בגלל עלייה ברמת החיים. יש לנו רדיו ואמצעי תקשורת שמזהירים אותנו. יש לנו אמצעי תחבורה מהירים יחסית לעבר, הבתים שלנו חזקים יותר וכו'.

הגבלת פליטת CO2, תגביל את העלייה ברמת החיים שלנו בגלל מחסור באנרגיה זמינה ולכן אנשים יהיו בסכנה. במיוחד במדינות מתפתחות כמו הודו וסין שברגעים אלו יוצרות את מעמד הביניים שלהן.

ולעניין:

למתעניינים בנושא אני ממליץ על "הבלוג הירוק"

http://green-logic.blogspot.com/

ועל הסרט The grat global warming swinde

http://video.google.com/videoplay?docid=288952680655100870&ei=NE9rSsLwH4bq2gLVzPQ1&q=the+great+global+warming+swindle

ויש גם את Doomsday Called Off

http://video.google.com/videoplay?docid=-3309910462407994295&ei=kE9rSrvTJoT02gLNuaE0&q=doomsday+called+off

פורסם

תלוי איך אתה מגדיר עלייה ברמת החיים. הגבלת פליטת CO2 תדחוף מדינות לחפש מקורות אנרגיה ירוקים יותר, תכריח יצרניות רכבים לפתח מנועים נקיים יותר, מיסוי על מפלצות פוזה יורד מהכביש בהמות דורסות ילדים שאף אחד לא צריך, פיתוח תחבורה ציבורית יהיה בעדיפות עליונה ועוד. לא תהיה שום פגיעה בעלייה ברמת החיים במדינות המפותחות. מדינות מתפתחות זה סיפור אחר. מחסור בידע גורם לשימוש בטכנולוגיה מיושנת ומזהמת. הגבלת פליטה CO2 באמת תפגע בפיתוח שלהם, אבל למי אכפת.

פורסם

אתה יודע איך מייצרים חשמל? שורפים פחם/ גז כדי להפעיל טורבינות, האנרגיה צריכה להספיק כדי לעמוד בביקושים.

לכבות ולהדליק תחנת כח כזאת לוקח כ 12 שעות.

עכשיו תוסיף למשוואה תחנות סולריות / טורבינות רוח. התחנה הסולארית דורשת שטחים נרחבים מאוד ונותנת חשמל רק ביום. בעיקר בצהריים. טורבינות רוח נותנות חשמל באופן בלתי צפוי לחלוטין וצריכות שטחים נרחבים גם כן. אם אנחנו מייצרים יותר אנרגיה מהצריכה אין לנו שום דרך יעילה לאגור אותה ולהשתמש בה אחר כך.

זה אומר שנחנו צריכים להחזיק תחנות כח פחמיות / גרעיניות לגיבוי פועלות. ובעצם אנחנו כמעט לא חוסכים בפליטות. אבל פוליטיקאים אוהבים "אנרגיה ירוקה" ו "עבודות ירוקות" ולכן מחביאים את העלויות בסובסידיות אדירות. לדוגמה בארץ חברת החשמל מחויבת לתת על חשמל המופק מפנל סולארי פי 4 מהמחיר לצרכן.

השוק יודע כמה הוא צריך להתייעל אנרגטית, הפוליטיקאים לא יכולים להכתיב לו את זה. אנרגיה גרעינית היא המקור הזול הבטוח ונקי ביותר לייצור אנרגיה וחבל שלא משתמשים בו יותר ודבר אחרון: מי שנוהג על האמר הוא גבר-גבר.

פורסם
  • מחבר

כן הם גם "סוחטים" לאנשים כסף דרך ההפחדה של התחממות גלובאלית

לדוגמא כמו שאמרו עולה פי 4 להשתמש בחשמל שיוצר מאנרגיה סולרית או לדוגמא מכונית חשמל/היבריד הרבה יותר יקרה ממכונית

שעובדת על דלק, אני גם בטוח שלא רוצים להפוך את המכוניות של העתיד על חשמל כי אחרי זה לא יהיה מי שישלם מחיר כבד על הדלק כמו היום..

פורסם

אחת ההוכחות להתחממות כדור הארץ היא שהטימטום נמס וזולג מהמוח של האנשים אל המקלדת .

אין כאן שום דיון , לאדם יש השפעה עצומה על החיים בכדור הארץ , כמו כל יצור חי השואף להתאים את הסביבה לצרכיו כך גם האדם , טריק זה היה ניפלא ( ועודנו ) כי תמיד היה כוח אחר שיאזן את המשוואה ( הומאוסטסיס ) ( הרמוניה ) , נניח היה השנה הרבה גשם האדמה הצמיחה הרבה ירק אוכלוסיית אוכלי העשב גדלה ( מאזנת את הצמיחה ) אוכלוסיית הטורפים גדלה ( קל להשיג מזון , יש הרבה אוכלי עשב ) וכך זה עבד גם להיפך , כלומר החיים עבדו בהרמוניה על כדור הארץ גדלו ביחד מתו ביחד , עכשיו יבאו ויגידו אההה מה עם הדינוזאורים , הרי הם היו דומיננטים על כדור הארץ במשך מיליוני שנים ( אני מתכוון חוץ מהדוסים וגם חוץ מהערסים , שלא יודעים בכלל מה זה וגם חוץ מאלה שלא יכנסו לתרד בכלל , כך שכניראה באמת אף אחד לא ישאל , אז טוב ששאלתי אני - חח ) התשובה היא כמובן שהדינוזארים עצמם א. עבדו במסגרת הנתונים שכדור הארץ סיפק ולא יצרו משהו חדש , כלומר האדם מיצר דברים חדשים ומרכיב אלמנטים שלא היו במערכת מחד ומאידך מוציא אלמנטים שישנם במערכת , הדינוזארים רק הוציאו אלמנטים מהמערכת ( כלומר מחקו יצורים מסויימים ) ב.עובדה סופם היגיע גם אם לקח קצת זמן .

האדם משפיע על כדור הארץ על ידי מחיקת אלמנטים ועל ידי הוספת אלמנטים חדשים וזו הבעיה העיקרית , אבל אל תיקווה , כדור הארץ ימשיך להתקיים גם אחרינו ,

האם ידעת שבצלחת פטרי החידקים משמידים את עצמם על ידיי טביעה "בצואה" של עצמם ( צואה כאן במובן רעלים )

הפיתרון ליצור חשמל הוא כמובן שילוב של כל האלמנטים באחוזים ובמנינונים שונים כגון אספקה עיקרית של אנרגיה בשעות היום ע"י חשמל סולרי וגיבוי של אנרגיה בגז וכו' וכן גם אנרגיה אטומית ( אבל זה דיון אחר )

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים