עבור לתוכן

עזרה|התלבטות קשה במיוחד!

Featured Replies

פורסם

לבן אדם יש נסיון עם קומפקטיות, והוא מחפש להתקדם, אני מניח שזה לא קשור לקומפוזיציה (כי לפי מה שאתה אומר אפשר ללמוד את זה בכל מצלמה), הוא רוצה להתקדם טכנית ולהרגיש חווית צילום אחרת.

אז להתקדם מקומפקטית לדמוי SLR זה אידיוטי, כי כמו שאמרתי דמוי SLR זה כמו מצלמה קומפקטית באריזה גדולה.

ויש הבדל ל"מעדיפים שתבוא עם PS" לבין "אתה לא צריך משהו אחר"

כמו שאמרתי, ההצהרה הזאת שגויה, הקטע בקורס למתחילים שכל אחד יכול לבוא עם מה שיש לו, ושם הוא לומד להסתדר עם זה.

פורסם

עוד פעם כמו שאמרתי למי שיש ניסיון בצילום ורוצה להתפתח אין סיבה לקנות דמוי SLR.

אבל, משהו בלי ניסיון או עם מעט ניסיון שאין לו ידע בקומפוזיציה והוא בכלל לא בטוח שהוא רוצה להכנס לתחום אז עדיף לקנות דמוי SLR ב2K מאשר SLR ב4K והיא סתם אח"כ תשכב לו בבית ותעלה אבק!

תכנס ליד 2 או כל מקום אחר שמוכרים ציוד יד שניה ותראה אמון אנשים שמוכרים מצלמות DSLR שבקושי השתמשו בהם. אנשים שקופצים מעל הפוקפיק של עצמם וקונים מצלמות יותר DSLR והולכים לעיבוד איתם...

ברור שאף אחד לא יגיד לך תקנה מצלמה קומפקטית שיש לך DSLR רק בשביל ללמוד לצלם. אבל אל תקנה מצלמת DSLR בשביל ללמוד לצלם...

ודמוי SLR וקמופקטית זה לא אותו דבר, נכון שניהם P&S והדומה גדול מהשונה, אבל בדמוי SLR בד"כ החישן יותר גדול, עורכי המוקד יותר גדולים ויש יותר אופציות כמו צילום בRAW ועוד...

לסיכום, לפי דעתי

המצלמה לא זרה לך, אתה יודע צילום מה הוא ואתה רוצה להמשיך להתפחתח קנה DSLR

אין לך ידע בצילום, אתה חושב שזה יכול לענין אותך, קנה דמוי SLR, חבל סתם לזרוק את הכסף אם זה לא ימצא חן בעניך, וגם DSLR יכולה להיות מפחידה למי שאין לו רקע מקדים...

פורסם
  • מחבר

בFZ28 יש צילום בRAW. יש בה גם עדשה רחבה, זום גדול, וידאו, וצילום במהירות 2.5 תמונות בשנייה.

האם ההבדל בינה לבין SLR ברגישות ISO גבוהה (וגם נמוכה), רעש מופחת וכו' באמת מורגש? עד כדי כך שהוא שווה ויתור על תכונות כמו זום X18?

פורסם

האם ההבדל בינה לבין SLR ברגישות ISO גבוהה (וגם נמוכה), רעש מופחת וכו' באמת מורגש? עד כדי כך שהוא שווה ויתור על תכונות כמו זום X18?

ההבדל גדול. את ההשוואה בין אם שווה יותר זום או רעש זה אתה צריך לעשות לא אנחנו. מה עדיף לך כרית אויר ברכב או מנוע חזק ? שאלה טיפשית כמעט.

ודורי אני לא אכנס לויכוח כאן, אני רק חושב שזה ראיית העולם שלך על התחפתחות מבחינת צילום כקשר כמעט ישיר לקניית ציוד ובכך שידרוג חווית הצילום, בלי קשר לכך שאפילו לא דיברתי על התפתחות מהסוג הזה בכלל.

פורסם

שלום אודי

2 עצות

אתה יכול לבדוק את המצלמות ישירות,ויש חנויות שנותנות להתנסות במצלמות.

כך תוכל לדעת מה עדיף.

וממליץ שתלך לקורס צילום,ותיקח מצלמה פושטית.

לקורס יגיעו אחרים עם מצלמות כמו שרצית,ותוכל להתרשם ולראות איך הן מצלמות.

בכלל... נושא הקומפוזיציה ובעיקר עיבוד התמונה נראים לי יותר משמעותיים מציוד הצילום.

אם אתה יכול ללכת גם לקורס פיתוח תמונות דיגיטלי,תוכל להוציא מהתמונות הרבה יותר ,מאשר רכישת ציוד צילום איכותי.

בהצלחה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים