עבור לתוכן

עזרה|התלבטות קשה במיוחד!

Featured Replies

פורסם

אני מעתיק לכאן את ההודעה שלי מפורום אחר בתקווה שתעזרו לי יותר משם.

אני מתלבט בין מצלמת DSLR "כניסה" - 1000D כנראה - לבין מצלמת דמוית SLR כמו SX10 או FZ28.

האם לקנות עכשיו מצלמה מקצועית עם פחות יכולת ולהתחיל לחסוך לעדשות [וזה ייקח הרבה זמן להשיג את הכסף]?

או לקנות עכשיו מצלמה דמוית SLR?

מילאתי את השאלון [תתייחסו אליו כאילו הוא מתייחס גם לSLR וגם לקומפקטית רצינית]:

מה התקציב הכולל למצלמה, עדשה, סוללות וכרטיס זכרון? - 2000-3000 שקל.

האם אתה מתכוון לקנות עם אותו תקציב גם ציוד נוסף (עדשות נוספות, פלאש וכו')? - לא, אין לי כסף לזה.

האם לאחר הקנייה הראשונית יש לך כוונה לרכוש בהמשך ציוד צילום נוסף (עבור מצלמת ה-DSLR)? - נכון לעכשיו אין לי הרבה כסף, אז אם אני הולך להשקיע בזה עוד זה יהיה רק בעתיד הרחוק [בעוד שנה לפחות].

האם יש לך נכונות לקנות מצלמה ו/או ציוד משלים בשוק היד שניה? - לא מצלמה; רק ציוד משלים.

האם יש לך ציוד קודם ממצלמת DSLR או ממצלמת SLR פילם? - אין, וגם אין לי ניסיון בSLR, רק בקומפקטיות מכל הסוגים.

אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? - כל מיני נושאים. תמונות אקשן, תמונות רחוב, תמונות בלילה [זה די חשוב], ועוד. חשוב לי שיהיו הרבה אפשרויות.

האם אתה מתכוון לצלם בעלי חיים מרחוק? - חשוב לי מקרו. לצלם ציפורים פחות.

האם אתה מתכוון לצלם ספורט? אם כן, איזה ענף ספורט ובאילו תנאי תאורה? - לא יצא לי לצלם ספורט, למרות שיהיה נחמד לנסות פעם. אולי כדורגל [של חברים כזה, לא מקצועי].

האם אתה מתכוון לצלם פורטרטים? כמה חשוב לך לקבל עומק שדה מצומצם? - בינתיים לא.

האם חשוב לך לצלם באור חלש ללא חצובה וללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)? - כן, עד כמה שאפשר.

האם אתה מתכוון להדפיס את התמונות או לצפות בהן על גבי מסך? - 8 מגהפיקסלים ומעלה.

מהו טווח העדשה (או העדשות) במ"מ שחשוב לך? - עדשה רחבה (28mm) לפחות, ומשם זום X8 לפחות.

אילו מן התכונות הבאות קריטיות לך, אילו חשובות ועל אילו אתה יכול לוותר:

קצב אש גבוה - 3 זה סבבה. אני אשמח גם לRAW.

צילום רצפים ארוכים מ-5 תמונות מבלי שהמצלמה תעצור כדי לכתוב את התמונות לכרטיס - לא נורא אם אין.

מייצב תנועה מובנה - כן, לא משנה מאיזה סוג.

תצוגה חיה - זה יהיה ממש טוב.

מצב צילום ווידאו - רק אם זה באיכות גבוהה.

יצרן - לא משנה.

RAW - חשוב מאוד!

תודה מראש,

פורסם

ב-3000 ש"ח אתה יכול לקנות כרטיס כניסה לעולם ה-DSLR. ההמשך תלוי ביכולת וברצון שלך להשקיע (לא תמיד סכומי עתק - ביד שניה יש עדשות מעולות גם ב-500 ש"ח לחלק מהגופים אם אתה מוכן לוותר על אוטומציה ו/או זום).

מצד שני, בחירה ב-DSLR בתקציב זה תדרוש ממך פשרות רבות - בתקציב שלך אין אפשרות לכלול עדשת או ציוד מקרו ראוי (מה ישל אנשים בפורום הזה ממקרו לא אבין כנראה לעולם, אבל על טעם וריח וגו'), אין ממש מקום לעדשה ארוכת מוקד ("זום חזק"), התעקשות על תצוגה חיה מאוד פוגעת בחופש הבחירה שלך ואין ממש סיכוי למצוא מצלמת DSLR בתקציב הזה עם וידאו נורמלי.

אני ממליץ לך לקרוא קצת על הנושא, לנסות לשאול מצלמת DSLR מחבר לכמה עשרות קליקים לפחות על מנת להבין את הקונספט להכיר את היתרונות והחסרונות ואז להחליט אם אתה הולך על הפתרון הזה או משקיע בדמוית DSLR טובה שתתן לך תצוגה חיה ווידאו איכותיים, טווח אורך מוקד מרשים, יכולת מקרו ולעיתים מהירות תגובה המשתווה לזה של DSLR (אולם ללא יכולת שדרוג, יכולת פחותה באור חלש, תפעול שהוא לרוב פחות ישיר ואינטואיטיבי).

פורסם

אני לא מתמצא במצלמות דמויות SLR שקיימות היום, אבל יכול לספר לך קצת על Fuji S9500. היא די ישנה, אבל אני מניח שהמצלמות העוקבות לה בסדרה הזו לא מכילות שיפורים מרחיקי לכת.

היתרון פה הוא המחיר לעומת מה שאתה מקבל. אתה מקבל עדשה אחת עם טווח מאוד גודל, מה שמאפשר לך לפחות להתנסות בכל מיני תחומי צילום שונים. לפוג'י יש עדשה בטווח 28-300, ועדשת SLR כזו תעלה לא מעט כסף.

מצד שני, אם יש לך פחות או יותר כיוון לגבי מה אתה רוצה לצלם, אז אולי הטווח הזה פחות רלוונטי לך.

לגבי השאלון שלך, אני יכול לענות לפי המצלמה שלי:

מאקרו - יש לה יכולת כזו, אבל התוצאות לא טובות מדי

RAW - היא יכולה להוציא כאלו, אבל כמעט ואין לזה משמעות בדמויית SLR (ואני יודע מתוך נסיון של עריכה של הרבה תמונות RAW מ-nikon d80). מעבר לזה, לפחות המצלמה שלי לא תומכת בכרטיסי זיכרון גדולים מאוד, אז צילום ב-RAW גומר את הכרטיס מהר מאוד.

קצר פריימים - נורא ואיום, זה פחות או יותר פריים אחד ב3 שניות. אני מניח שאפשר קצת לצמצם את זה אם תבחר לא להציג את התמונה בעינית אחרי הצילום, אבל אז לא תראה מה אתה מצלם...

צילום בלילה בלי חצובה/פלאש - בפוג'י זה לא קיים. בתאוריה, היא מגיעה עד לISO של 1600. בפועל, 800 זאת תמונה די גרועה ו1600 זה יותר רעש מאשר תמונה.

כמו שאמרתי, הטכנולוגיה התקדמה די הרבה מאז S9500, אבל עדיין כדאי לזכור שמדובר במצלמות שבעיקר אמורות להיראות כמו SLR.

פורסם

מתוך ניסיון יש הבדל ענק בין מצלמות כניסה של DSLR ומצלמות דמוי SLR... אם יש לך כבר ניסיון עם צילום ואתה חושב שאתה רוצה להתפתח בתחום (אפילו "רק" בתור תחביב) תקנה DSLR, וגם אם אין לך מספיק כסף כרגע תחסוך חודש חודשיים ותקנה אחת.

אם אין לך מספיק ניסיון עם צילום (אתה תגדיר לעצמך כמה זה ניסיון) ואתה לא חושב שאתה תרצה להתקדם עם הצילום יותר ממה שהיום, תקנה דמוי SLR. (אני יכול להמליץ לך בחום על fz28)

מצלמת SLR יותר כבדה ויותר מסורבלת ממצלמת P&S אם אין לך מספיק ידע וניסיון היא יכולה לגרום לך בדיוק ההפך מהכוונה שלך ולהתרחק מעולם הצילום.

בכל מקרה, טיפ שנותנים בכל מקום וגם אני אתן לך אותו פה, לך לחנות תרגיש תראה כל מצלמה ורק אחרי זה תחליט איזה אתה רוצה...

פורסם
  • מחבר

תודה ענקית :]. שלוש שאלות:

1. האם יש הבדלים גדולים בין מצלמת "כניסה" לבין SLR רצינית יותר?

2. יש סיכוי שכדי להתקדם, אני אצטרך לקנות מצלמת SLR נוספת, או שמצלמת SLR אחת תספיק לתמיד ואני אוכל לקנות לה רק עדשות?

3. מה היתרונות העיקריים שיש לFZ28 ודמויות SLR דומות על פני מצלמות "כניסה" SLR?

פורסם

2. יש סיכוי שכדי להתקדם, אני אצטרך לקנות מצלמת SLR נוספת, או שמצלמת SLR אחת תספיק לתמיד ואני אוכל לקנות לה רק עדשות?

אני בהחלט חושב שיש עוד זמן רב עד שדבר כזה יהווה צורך מבחינתך, זה למשל לא שיקול.

פורסם

1. חוץ מגודל ומשקל המצלמה שהולכים וגדלים (יש שיראו בזה יתרון ויש שיראו בזה חסרון). יש עוד הבדלים (גדולים וקטנים)שבגדול אתה יכול להוציא עם המצלמה תמונות יותר איכותיות, אבל, זה כבר תלוי בצלם אם הוא מצליח להוציא את המירב מהצלמה. ראיתי יותר מצילום אחד מדהימים מכל בחינה שצולם במצלמות "פתיחה".

2. מחזק את דברי KoM

3. הן יותר קלות, יותר זולות, ולפי דעתי יותר פשוטות לצלם. יש לך עדשה אחת, בשבילי זה חיסרון, שאני קניתי את שלי זה בעיני יתרון. הFZ28 ואחרות בקטגוריה של, סופר זום, לעדשה יש תווך מעוד רחב לרוב האנשים זה בדרך כלל יותר ממספיק.

מצלמות DSLR הכי פשוטה שתהיה תהיה עדין הרבה יותר טובה ממצלמת דמוי SLR מבחינת איכות תמונה שהיא יכולה להוציא. אבל מצלמת DSLR הכי פשוטה שתהיה לא תמיד תהיה מתאימה לכל אחד.

אני יכול להעיד על עצמי שאם הייתי קונה מצלמת DSLR ולא את הFZ18 הייתי זונח די מהר את התחום בגלל הסרבול... השיקול העיקרי שלי בזמנו היה כלכלי. אבל בסוף הרווחתי אני חושב.

פורסם

לעולם הצילום המקצועי, איך לך זכות קיום מקצועית ללא פורמט RAW, פשוט אל תוותר על זה!

אני עובד עם צלמים מקצועיים בעיבוד תמונה, ובלי RAW זה כמעט בלתי אפשרי להציל ולתקן פרטים, במיוחד עיוותי עדשה.

פורסם

תודה ענקית :]. שלוש שאלות:

1. האם יש הבדלים גדולים בין מצלמת "כניסה" לבין SLR רצינית יותר?

3. מה היתרונות העיקריים שיש לFZ28 ודמויות SLR דומות על פני מצלמות "כניסה" SLR?

1. אתה שואל ברצינות?

2. זאת הבעיה, אם לא תשקיע בגוף לא מספק עכשיו יתכן ותצטרך להתקדם מהר יותר ממה שתחשוב לגוף אחר.

אם תמשיך בתחביב המעבר לגוף חדש יותר בטוח יקרה בעתיד, אבל אם תקח גוף מיושן בגלל חוסר תקציב אתה תראה את עצמך רוצה להשתדרג מהר יותר, וגוף זה לא ענין זול (אם אתה קונה עכשיו גוף ב2.5K אתה תרצה להשתדרג לגופים של 6K+-)

3. עדשה ורסטלית, כלומר עדשה שמכילה גם צמצם גדול, גם תחום רחב (יחסית) וגם טלה רציני (יכול להגיע ל500mm), וידיאו כברור מאליו, ומשקל.

אבל האיכות בהתאם.

פורסם

בסופו של דבר אני חושב שיש מצלמות SLR LIKE טובות מאד ואולי הכי מתאימות לך כרגע. לא הבנתי כל כך עם מה אתה מצלם כרגע ואני חושב שזה יתן לנו כיוון טוב יותר לאן לכוון אותך, אני חושב שאם היית עם A590 עד עכשיו המעבר, אפילו קאנון 1000D, הוא לא מובן מאליו ולדעתי כדי באמת להרוויח ולהתפתח עם התחום מצלמה כמו ה-FZ28 תהייה נכונה בהרבה.

חבל רק שאין כל כך הרבה מבחר רציני של מצלמות SLR LIKE איכותיות, איפה האולימפוס C8080WZ שהייתה לי ? איפה הניקון P8800 של פעם ? לא יאמן שהיא (8080) נגנבה לי, ונחזור לדיון :)

פורסם

מדמוי SLR אי אפשר להתפתח לשום מקום, זאת הבעיה.

פורסם
  • מחבר

יש לי ניסיון בצילום וכבר ברור לי שאני רוצה להתפתח לכיוון הזה.

יש לי מצלמה דמוית-דמוית SLR, nikon p5100, ומפריע לי מאוד איך שהיא מצלמת בISO גבוה ובתנאי תאורה לא מושלמים.

עזרתם לי מאוד! אחלה פורום כאן ;)

אני די בטוח שאני רוצה SLR, אבל אני עדיין לא בטוח:

האם canon 1000d + עדשת קיט תוכל לספק אותי לאורך זמן?

מה עלול להיות לי חסר בה?

יש לכם המלצות למצלמות/קומבינציות מצלמה+עדשה יותר טובות באותו טווח מחירים?

תודה ענקית מראש D:

פורסם

מדמוי SLR אי אפשר להתפתח לשום מקום, זאת הבעיה.

לא רוצה לעליב,אבל מה שאמרת זאת שטות!

אתה יכול להתפתח בצילום עם כל מצלמה P&S שיש לה אפשרות לשליטה על הצמצם ומהירות התריס ואפילו כאלה שאין להם אתה יכול להתפתח!

דבר ראשון בצילום זה קומפוזיציה, וזה הרבה יותר חשוב מטכניקה! אפשר לצלם על מצב אוטומטי שיחפה על חוסר טכניקה ויצאו תמונות סבירות מעוד, אבל לא משנה איזה מצלמה יש לך היא לא תכפה על חוסר ידע בקומזיציה...

וסתם אנקדוטה מעניינת: בקורס צילום בטכניון למתחילים הם מעדיפים שתהיה לך מצלמת P&S פשוטה עם מצב מנואל מאשר מצלמת DSLR או דמוי SLR...

פורסם

אני מתכוון מבחינת ציוד, שהרי שבזה האשכול עוסק.

על קומפוזיציה אתה יכול להתאמן גם עם המצלמה של הטלפון, אבל כשאתה קונה דמוי SLR אתה לא יכול להחליף עדשות, ובחלק מהמצלמות אפילו לא להוסיף פלאש חיצוני.

אם בן אדם רוצה להתפתח בצילום לקנות דמוי SLR זה טיפשי, זה בעצם מצלמה קומפקטית באריזה גדולה יותר.

הסיבה שבקורס צילום למתחילים הם מעדיפים שתבוא עם PS זה בגלל שאם אתה הולך לקורס צילום למתחילים רוב הסיכויים שאתה לא יודע לתפעל DSLR.

ובכלל ה"אנקדוטה" הזאת מטופשת, אני לא יודע מאיפה הבאת אותה.

בקורס צילום למתחילים זה לא אמור להיות משנה אם איזו מצלמה תבוא, כי כמו שאמרת מתאמנים על קומפוזיציה ובד"כ עובדים על מצב אוטומט.

ככה שזה לא משנה מה אתה מחזיק ביד.

פורסם

דורי, אתה יצאת בהצהרה כללית. הדיון הזה התחיל בהתלבטות בין דמוי SLR ל DSLR ככה שהוא לא עוסק בציוד.

זה לא יהיה כ"כ נוח להתאמן על קומפוזיציה במצלמה של פלאפון אבל זה אפשרי נכון. וזה מה שאני אומר בשביל להתפתח עם צילום אתה לא צריך מצלמת DSLR, אתה פשוט צריך מצלמה!

בנאדם שרוצה להתפתח עם צילום צריך מצלמה! אם אתה החלטת שאתה רוצה להתפתח בנושא אתה לא צריך ישר לרוץ ולקנות DSLR, אתה יכול להשאר עם המצלמה שיש לך ולמצא את כל האפשרויות שלה לפני שרצים לקנות DSLR.

אם היית קורה עד הסוף את האנקדוטה הייתה רואה שהדרישה היחידה שלהם שיהיה מצב "מנואל" הם מצלימים שם רק במצב של מנואל. ולא בגלל שמי שהולך לקורס הוא טיפש ולא יכול לתפעל מצלמת DSLR. אלא בשביל לדעת לצלם אתה לא צריך DSLR.

לא אמרת את זה במפורש אבל אני חושב שלזה התכוונת ואם זה אני מסכים, שאם יש לך מצלמה כבר ואתה להמשיך להתפתח בצילום אז לקנות דמוי SRL זה טיפשי.

עריכה: דורי, אני לא מכיר אותך ואין לי מושג על הידע שלך המצלמות. ככה שאל תיקח את זה אישי. אבל אני מכיר הרבה בעלי מצלמות DSLR שהקורס למתחילים ילמד אותם הרבה מאוד!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים