עבור לתוכן

השפעת סידור כבלים במארז עם טמפ

Featured Replies

פורסם

כמה שווה להשקיע את המאמץ המורכב הזה בסידור כבלים מאחורי הלוח אם וכמו שצריך ככה שלא יהיה בלאגן במארז? כמה באמת זה ישפר את הטמפ במארז עצמו של כלל הרכיבים?

מדובר אצלי במארז Gigabye Aurora 3D, כמה זה נוח/אפשרי לסידור נכון במארז הנ"ל?

תודה.

פורסם

כמה זה ישפר? זה תלוי עד כמה המצב רע כרגע

כל מארז אפשר לסדר אם משקיעים מחשב וכוח רצון (וכמות מכובדת של אזיקונים)

פורסם

תלוי בLAYOUT של המאווררים שלך אך ברמת העיקרון אם יש לך מאוורר קידמי ואחורי שמוציא שווה לסדר את המארז מכמה סיבות:

1.תורם ויזואלית לעין(אם מעניין אותך)

2.מוריד את טמפ' הרכיבים השונים כולל לוח האם,כרטיס המסך ואת הטמפ' הכללית במארז

3.תורם לזרימת אוויר חופשית וסדירה במארז

4.בעת ניקוי האבק מהמארז (מומלץ לנקות אחת לחודש ואפילו יותר),אפשרי להגיע עם ספריי לחץ אוויר ומברשת רכה לכל המקומות הבעיתיים שהכבלים היו מפריעים להם.

שבת שלום.

פורסם

פותח התרד אין נוסחה ידועה מראש כמה זה ישפר..אבל סידור כבלים זה דבר בסיסי..גם עוזר לסירקולציה..יותר אסתטי..ודי קל לביצוע..

ככה שאין סיבה לא לבצע אותו..

פורסם
  • מחבר

פותח התרד אין נוסחה ידועה מראש כמה זה ישפר..אבל סידור כבלים זה דבר בסיסי..גם עוזר לסירקולציה..יותר אסתטי..ודי קל לביצוע..

ככה שאין סיבה לא לבצע אותו..

זהו שזה לא נראה לי כזאת משימה קלה... אני ינסה בהזדמנות אבל אישית זה נראה לי קצת מסובך מאיפה להעביר את כל הכבלים האלה...

פורסם

בקטנה.

עדיף להעביר מאחורי הלוח , אבל אם אין לך מקום \ זה מסובך לך מידי , אתה יכול גם להצמיד את הכבלים לצידי המארז וזה יעשה את העבודה. העיקר שלא יפריע למאווררים או שיגע ברכיבי המחשב.

פורסם

כן כן... תאמין לי שזה יכול להיות קשה. במיוחד אם הספק \ המארז שלך גרועים.

אצלי גם הספק וגם המארז גרועים. ואי אפשר להעביר את הכבל של ה20 פינים מאחורי הלוח, הכבל לא מספיק ארוך והמארז לא יותר מידי מותאם לזה. ולכן קדחתי חור מיוחד שדרכו אני יעביר את הכבל :smile1: (מה שנראה לי שפותח הת'ראד לא ירצה כל כך לעשות גם הוא :lol: )

פורסם
  • מחבר

אין איזה מדריך או משהו בסגנון למתחילים איך עושים את זה כמו שצריך?

פורסם

מדריך ? לא צריך להגזים (לדעתי כן)..סדר את הכבלים ככה שתוכל לראות כמה שיותר חומרה ;D

זאת אומרת שהכבלים יחסמו כמה שפחות את האיוורור במארז..איך וכמה..יש לא מעט שיטות..החל מהצמדה של הצמות יחד..העברה שלהם לחלק האחורי..

ועד להתחיל לעשות חורים במארז.. תשתמש בדמיון.. :smile1:

פורסם
  • מחבר

שוב פעם , מאיפה אמורים להעביר את החוטים , מאחורי הלוח אם או מאחורי המחיצה של המארז שעליו יושב הלוח?

האמת שנראה לי ששני האפשרויות נורא קטנות ודקות ולא יודע איך יעברו שם חוטים , מאיפה יהיה אורך בשביל זה ומאיפה הם גם יצעו חזרה?

פורסם

תשמע כשאנחנו אומרים מאחורי הלוח, אנחנו מתכוונים לחלק המחיצה של המארז שעליו יושב הלוח, כמובן...

תנסה להעביר מאחורי המחיצה של המארז , אם הצלחת - מה טוב! אם לא - תהדק אותו לצידי המארז מקדימה.

אני אפילו אתן לך כמה תמונות של מארזים שמצאתי באינטנרט (אגב יש גם בפורום ת'ראד "הקירורים שלכם" ומשם אתה יכול ללמוד רעיונות )

לדוגמא במארז הזה:

S3010037.jpg?t=1248558533

הוא העביר את הכבלים בצמוד למארז , ולא מאחוריו (שים לב במיוחד לכבל 20 הפינים איזה יופי הוא הצמיד אותו)

אבל יותר אסתטי ומסודר זה כמו שעשה הבחור במארז הזה:

690imagel.jpg

.

p1010022l.jpg

פה הוא העביר את הכבלים מאחורי הפלטה של המארז, כמו שאתה יכול לראות...

פורסם
  • מחבר

זה נראה ממש יפה..

תקן אותי אם אני טועה בתמונה השניה כדי שהחיבורי SATA יגיעו להרדיסקים אז בעצם הכניסו אותם הפוך נכון?

צריך לנסות את הדברים האלה :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים