עבור לתוכן

פרשת ההתעללות בשיריון

Featured Replies

פורסם

כרגע - מעקב.

פורסם

אם חוששים להתגייס אז יש שירות לאומי.

ולא, זה לא קורה בכל חייל קרבי (עוד לא התגייסתי אבל שמעתי מספיק).

מספיק יש את הזבל האנושי שאומר שזה מסורת מחשלת וזה צריך להשאר (טוקבקים)

אם רוצים לחשל יש קריעת תחת באימונים.

YNET ושאר התקשורת צריכים לחפור את הנושא עד תום וכל פרשן צריך לפתוח את פיו בנושא.

על מנת לקבל הסבר, שינוי, השלכות, וענישה מתוקשרת.

פורסם

אתה יודע איזה גיהנום מעמידים בפני מי שמנסה להתנדב לשירות לאומי, גם אם צה"ל בעצמם נתנו לו פרופיל 21? (ולא משנה רפואי או נפשי)

אותו אדם שמנסה להתנדב צריך לרדוף אחרי חצי מדינה בשביל לעשות את זה, ואני לא מדבר על אדם שמנסה לצאת מצה"ל ולהתנדב במקום- אני מדבר על מנועי גיוס בלבד.

פורסם

אז מה, לדעתך, הוא באמת הטעם לטקסים האלה? אני לא יכול לחשוב על שום סיבה חוץ מ"עשו לי את זה כשהייתי צעיר, לכן אעשה את זה לאחרים". גם כן אנשים איכותיים... פועלים לפי יצרים של האדם הקדמון.

טעם? לדעתי מסורת שעמום והרצון הבלתי פוסק לשבור שגרה...

אני אומנם לא קרבי אבל שירתתי עם כמה וכמה יחידות קרביות , זה מסורת שברוב המקומות לא מזיקה

זה אפילו די מצחיק רוב הפעמים , אבל בהחלט חשוב לשים את הגבול שצריך.

פורסם

אז מה, לדעתך, הוא באמת הטעם לטקסים האלה? אני לא יכול לחשוב על שום סיבה חוץ מ"עשו לי את זה כשהייתי צעיר, לכן אעשה את זה לאחרים". גם כן אנשים איכותיים... פועלים לפי יצרים של האדם הקדמון.

הטעם? בוא אני אסביר לך בתמצית. הטעם הוא שכשאתה מקבל משהו (בין אם זה סיכת סוף מסלול מפרך או סמל בפלוגה מבצעית) זה נקנה בהרבה טחינה ועבודה קשה בקרבי,שלרוב אין לה שום תגמול,נקודה (אלא אם אתה קורא ל700 שקל בחודש תגמול,אני לא).

הכיוון הוא לעשות את הכל בצורה חוויתית. להגדיר חוויה בלחיצת יד נראה לי קצת עלוב,אנחנו בצבא מאוד מצ'ואיסטים ובינינו לבוא ולתת איזה חיבוק או מילה טובה נראה קצת...הממ עלוב. אז זה כן מתקשר עם היותנו קצת כוחניים והכל. ושוב אני לא מצדיק פה שום דבר שנכתב בוואי נט כגון הצלפות או הטחת חפצים באנשים.

וכן,אלו אנשים איכותיים. היו בעזה,עושים שמירות ודברים קצת יותר שוחקים מאשר מבצע פה ומעצר שם של סיירת כזו או אחרת,לרוב אני חוזר בלי שום הערכה. אז אם אין הווי יחידה אין כלום. השאלה הגדולה היא כמובן איפה הגבול,וכמובן שאי אפשר לתת לאנשים להתעלל באנשים אחרים או לחייב אותם לעבור את זה.

omerneu

אני מת על כאלה שאומרים שמעתי מחבר וכו'. אתה לא מכיר אל תסיק מסקנות בבקשה. זה בדיוק מזכיר לי את הדיוני ילדים המתלהבים ביב' על כל המיונים ליחידות כאלה ואחרות,כמה הנפצות האכלנו אחד את השני..

התקשורת לרוב מאוד רעה לצבא,לפעמים הם עולים על מחדלים אבל לרוב הם פוגעים בתדמית הצבא (שהוא,מה לעשות רחוק ממושלם) בסופו של דבר אם תסתכל על העניין זה לא שהתקשורת חשפה את המקרה. האוגדה חשפה אותו והענישה התבצעה כבר לפני שמישהו בתקשורת פתח את הפה. אבל בכל זאת וואי נט חפרו והוסיפו עוד ועוד זוויות (למי אכפת לעזאזל מה "חברות" של הלוחמים אומרות בעניין,ומה זה רלוונטי למקרה) כמובן שהמטרה היא בשבילם מכירת עיתונים אבל גם במדינות מתוקנות ו"נאורות" מאיתנו לא נותנים לעיתונות לפשפש בנבכי הצבא כמו שקורה אצלנו,ושוב...לטוב ולרע,אני אישית חושב שבעיקר לרע.

ועומר אם אתה חושב שאתה יכול ל"בחור" ללכת לשירות לאומי טעות בידך. לא ממש שואלים אותך.

פורסם

אצלנו בותיקה כל מחזור שקיבל סמל כל המחלקה (במקרים מסוימים כמו שלי זה היה כל הפלוגה) הייתה מביא לו עם שתי הידיים בום על השכמות, נכון... כואב ולא נעים אבל עוברים את זה בלי לבכות ואחרי זה הגב שלך סגול רצח אבל עוברים את זה... ואני הייתי צריך אחרי אותו ערב פלוגה גם לעלות על וסט קרמי לתרגולות + מעצר אז כן גם את זה עברתי... ולא, זה לא היה משהו מהנה שהייתי חוזר עליו עוד פעם, זה לא היה כיף ואני לא סדיסט אבל יש בזה איזה משהו, יש בזה מסורת של צעירות ותיקות שהיא במהותה כן בריאה (וזאת לא מסורת של מכות אחד לשני והתעללויות, זה רק פן קטן מאוד שלה) והיום עם המעבר למחלקות מחזוריות היא נפגעה קשות וכמעט נעלמה גם בגדודים ובמקומות עם יותר תרבות פז"מ בצה"ל.

וחיילים צעירים שלא רצו להשתתף בזה יצאו קצת כוסיות אבל אף אחד לא עשה להם את זה בכוח... וככה ארבעה חודשים אחרי זה גם אתה נפלת על המחזור הצעיר הבא אחריך... וכך הלאה... קצת ראו את זה בעין לא יפה שאנשים שנתיים בצבא והרבה זמן כבר בפלוגה ועברו את כל זה ופתאום באים צעירים שמדור לדור פחות מחונכים וממושמעים ופתאום גם לא בא להם לקבל את הנורמה.

באמת שבסופו של יום זה לא כזה ביג דיל וכל הטקסים האלה הם טיפה פיזים וקשוחים אבל הם משחק ילדים, לא קורה בצבא שום דבר שלא קורה בבתי ספר היום... בבתי ספר קורים דברים הרבה הרבה יותר חמורים ואם כבר בוכים על לשלוח את "הבנים הרכים והחמודים והמסכנים שלנו" לצה"ל, צריך באמת לחשוב פי 100 פעמים על לשלוח אותם לבית ספר הקרוב.

הצבא בסופו של דבר הוא צבא העם, מה שקורה בצבא משקף את מה שקורה בבית ספר ובתיכון וברחוב וביום יום של ישראל... ומי שמוצא בשטויות האלה תירוץ לא ללכת לצבא הוא יכול גם לסגור את עצמו בתוך בועת פלסטיל ולא לצאת מהבית.

סתם מישהו בחר לעשות סיפור לתקשורת כי זה באופנה עכשיו להיות אנטי צה"ל ו"להתבכיין" לתקשורת שתקנה כל סיפור בשמחה.

הצבא הוא אותו הצבא והוא צבא בסדר גמור, יש בעולם צבאות שאוכלים שם מכות כמו ספרטני ב300... צבא רוסיה למשל :screwy:

פורסם

תראה, בצבאות אחרים גם יש זובורים, לפעמים קשוחים הרבה יותר.

אבל אתה שוכח דבר אחר, בצבאות אחרים הגיוס הוא לא חובה והתגמול

הכספי שלך על השירות הוא גבוה בהרבה.

בעוד שפה, התגמול נמוך, הגיוס חובה, לא היה מזיק אם הגישה כלפי

המתגייסים הייתה מתחשבת יותר.

פורסם

levo

לא זכור לי שהגיוס בצבא הרוסי הוא בזכות או מתגמל.

האמת היא שרוב מדינות העולם http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A7%D7%95%D7%91%D7%A5:Conscription_map_of_the_world.svg (אם תסתכל פה) כופות על אזרחיהם גיוס חובה. אז אומנם אנחנו לא משרתים שנה באלפים כמו השוויצרים או שותים בירה ומרוויחים לא רע כמו הגרמנים אבל השורה התחתונה היא שהצבא לא ממש יכול לתגמל את המתגייסים. כסף הרי ברור שאין לתת בעוד תקציב הביטחון מצטמק, זכויות והטבות ילכו בעיקר לקהל של הלא קרביים שיוכלו לנצל אותם וזהו. אין ולא יימצא הגורם חוץ מכסף שישפר את הגלולה שנקראת גיוס חובה,ואת זה אין. אם מישהו היה מוצא הוא היה מקבל פרס ישראל.

פורסם

שטויות במיץ.

אז היית משלם להם טוב היית מרגיש שמותר לך?

זובורים זה דבר שקורה, תתמודדו.

אבל ברגע שחוצים את הגבול הסובייקטיבי המשוקלל:

1. איפה הבן אדם שעובר את הזובור מציב את הגבול.

2. איפה החברה מציבה את הגבול.

יש בעיה.

כאן זה נשמע ונראה לפי העדויות שהתרחש משהו לא תקין. חצו גבול, ועל זה הם צריכים לשלם ביוקר.

פורסם

יופי... קראתי את זה לפני שבוע, ועכשיו קראתי גם את זה ששניצל שם. שתבינו, אני מתגייס מחר. המוטיבציה שלי להתגייס בהחלט קיימת ובהחלט מפעמת, אבל פחותה במקצת.

ועכשיו כשקראתי את הדיון - רק מזרז את ההחלטה שלי להפסיק לקרוא את Ynet, הם פשוט מנפחים כל שטות מעבר לכל פרופורציות.

אני לא מוכן לקבל כאפות לא משנה כמה סיכות שמים עלי. גם קמח וביצים לא מקובל. טפיחה על השכם, בכיף, אבל לא יותר.

פורסם

לאנשים יש בעיה עם הצבת גבולות

יש דרך לחגוג "ולהשתעשע" ומה שקרה בשריון זה בטח לא הדרך הנכונה

פורסם

אני אנחש שאתה שירתת בגדוד דוהה לשחור, לא משנה של איזה יחידה. שאני הייתי בצבא היה איזה סיפור על איזה רוסי

אחד (לא זוכר את שמו) מגיבעתי נדמה לי, שחברים שלו ממש התעללו בו, אתה יודע מה הוא עשה? שהם ישנו הוא לקח את הנשק

וירה ל"מנהיג" בראש, הוא עדיין יושב על זה אם אני לא טועה, המפקדים אומרים שידעו מזה אבל לא התערבו בעניינים, יש דברים

שלא הכרחיים וצריך לעקור אותם מהשורש.

יש מלא התאבדויות בצבא שאתה לא שומע עליהן בתקשורת (זה מוריד מוטיבציה, מין הסתם) ורובן באות על רקע חברתי או קשיי היסתגלות...

פורסם

levo

לא זכור לי שהגיוס בצבא הרוסי הוא בזכות או מתגמל.

האמת היא שרוב מדינות העולם http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A7%D7%95%D7%91%D7%A5:Conscription_map_of_the_world.svg (אם תסתכל פה) כופות על אזרחיהם גיוס חובה. אז אומנם אנחנו לא משרתים שנה באלפים כמו השוויצרים או שותים בירה ומרוויחים לא רע כמו הגרמנים אבל השורה התחתונה היא שהצבא לא ממש יכול לתגמל את המתגייסים. כסף הרי ברור שאין לתת בעוד תקציב הביטחון מצטמק, זכויות והטבות ילכו בעיקר לקהל של הלא קרביים שיוכלו לנצל אותם וזהו. אין ולא יימצא הגורם חוץ מכסף שישפר את הגלולה שנקראת גיוס חובה,ואת זה אין. אם מישהו היה מוצא הוא היה מקבל פרס ישראל.

בטח שיש פתרון, יש המון פתרונות.

פשוט יש בעלי אינטרנט בעמדות מפתח שבחיים לא ייתנו לפתרון כזה להתבצע.

נאיבי Much?

ובצבא הרוסי פותחים אותך במכות, רק אם הלשנת.

אם אתה גבר, לא ייגעו בך באצבע.

פה להפך, הוותיקים הם גם השטינקרים הכי גדולים.

פורסם

התעללויות קשות. לא משרת את האנשים, למעט פורקן בעזרת אלימות (שהיא לא דבר טוב). בתקופתי לא היה שום דבר כזה (בשיריון). מקווה שיעיפו את האחראים לכלא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים