עבור לתוכן

חיבור המחשבים בבית לסוויצ'

Featured Replies

פורסם

המצב שקיים אצלי היום הוא כזה (אל תשאלו איך הגענו לזה :) ) :

בצד אחד של הבית אני מחובר לADSL (אלקטל, אם זה משנה) ואחותי גולשת דרכי (ICS).

בצד שני של הבית אבי מחובר לADSL (סמסונג, אם זה משנה :) ).

אנחנו משתמשים במודמים שונים אך באותו חשבון אצל 012, ככה שאנחנו לא יכולים להיות מחוברים בו זמנית, וזה קצת בלתי נסבל :) .

הכוונה עכשיו היא שכולנו נהיה מחוברים דרך סוויצ', ובגלל שאני לא מבין בזה מי יודע מה, אני אבקש את עזרתכם.

דבר ראשון, אם אני לא טועה, זה אמור להיות כמו בתמונה שצירפתי, תקנו אותי אם צריך.

עכשיו השאלות:

1. איזה כבל (מוצלב או לא מוצלב) צריך להיות בין המודם לסוויצ' ואיזה כבלים צריכים להיות בין הסוויצ' למחשבים? האם יש הגבלת אורך? כי המחשב של אבי נמצא בצד השני של הבית.

2. איזה סוויצ כדאי לבחור? האם כל אחד מאלה http://www.zigzag2000.co.il/catalog/default.php?cPath=199_192_230 בסדר?

3. הבנתי שאני צריך להפוף את המודם לנתב. השאלה היא מה זה נתב, האם אני חייב לעשות את זה, ועם איזה מודם כדאי לעשות את זה, האלקטל או הסמסונג (השקסי :) ), כי שני חשבונות בוואו זה לא זול :) .

4.הגדרות - בכל אחד משלושת המחשבים להגדיר איי.פי מ-255.0.0.1 עד ל-255.0.0.3? האם צריך להגדיר עוד משהו? במחשבים, בסוויצ' או בכל דבר אחר?

5. אני מניח שכל העסק הזה יעלה לי את הפינג (לכל שרת שהוא). השאלה היא אם זה יהיה משמעותי, האם יהיה הבדל גדול? כי בשרתי משחק לפעמים זה קצת יותר קריטי, זה די יכול להרוס...

תודה מראש לכל העונים.

פורסם

אוקיי אז ככה:

1. אם לסוויטצ' שלך אין יציאת Uplink, אתה מחבר את המודם אליו עם כבל רשת מוצלב ליציאה רגילה. אם לסוויטצ' שלך יש Uplink, אתה מחבר את המודם ליציאה הזו עם כבל רשת ישר.

2. אכן, הסוויטצ'ים שם נראים בסדר. רק תבדוק שהם סוויטצ'ים של 10/100Mbps ולא רק 10, או רק 100. תבדוק גם שיהיו Full Duplex על כל הפורטים. אחרת תעבורת הנתונים תהייה איטית יותר.

3. אתה צריך להפוך את המודם לנתב. נתב זה מכשיר, שרק בעזרתו ניתן לגלוש עם כמה מחשבים על אותו חיבור אינטרנט (אותו IP). הנתב יהיה מחובר לרשת החיצונית (האינטרנט) וגם לרשת פנימית של שאר המחשבים בבית. הוא בעצם יהיה מכשיר שמקשר בין שתי הרשתות. כאשר מידע יגיע מהרשת החיצונית לנתב, הנתב יידע לנתב את המידע הזה למחשב המתאים ברשת הפנימית. רק בעזרת מכשיר כזה, שמפנה את המידע למחשב המתאים ברשת הפנימית, יכולים כמה מחשבים לגלוש על אותו IP.

כמו שהבנת, אתה חייב נתב בשביל שכל המחשבים יוכלו לגלוש באינטרנט בו זמנית. אבל, אתה לא חייב להפוך את אחד המודמים שלך לנתב (למרות שזה מומלץ). אפשר להשתמש במחשב שישמש כנתב. אתה יכול לחבר מחשב אחד לאינטרנט כרגיל, לחבר אותו לשאר המחשבים ברשת ביתית, ולהוסיף עליו שיתוף אינטרנט. כאשר אתה מוסיף את השיתוף הזה, מערכת ההפעלה בעצם תתחיל לעבוד כנתב, ותנתב את המידע שמגיע מהאינטרנט לעצמה, או למחשב הבא ברשת הביתית. האפשרות הזאת (שיש מדריך לגביה פה בפורום) יותר קלה, אך פחות מומלצת מבחינת ביצועים באינטרנט. עדיף לך להפוך את אחד המודמים לנתב.

בקשר לאיזה מודם כדאי: לדעתי האלקטל. כי הוא הוכח כנתב טוב, יותר קל ופחות מסוכן לשדרג אותו, ויש הרבה יותר מדריכים מפורטים (גם בעברית) לתהליך ההפיכה לנתב. אני עובד עם אלקטל משודרג, ואין לי תלונות.

4. על המחשבים תצטרך להגדיר IP שמתחיל ב-10.0.0 ועוד ספרה אחת משתנה ממחשב למחשב. למשל: 10.0.0.1, 10.0.0.2, 10.0.0.3 וכו'.. על כולם סאבנט זהה של: 255.0.0.0. עוד על ההגדרות על המחשבים תוכל לקרוא בכל מדריך לשידרוג המודם, או אם תרצה, תשאל פה ואני אשמח לעזור.

5. אני אישית לא ממש הרגשתי בשיפור בפינגים אחרי השידרוג. תבדוק בעצמך, אולי אצלך כן יהיה שיפור.

פורסם
  • מחבר

1. אין לי מושג מה זה Uplink, ואני לא מוצא את זה בפירוטים על הסוויצ'ים בלינק שצירפתי.

2. מובן :) .

3. אם ככה אז עד עכשיו המחשב שלי היה נתב, כשאחותי גלשה דרכי...

בכל אופן, בקשר למודם, אני חושב שאני אקח את הסמסונג, יותר קטן, וגם יש לי בעיות של ניתוקים, מה שאין אצל אבא שלי, וזה אומר שהבעיה היא לא אצל 012 אלא אצלי... אולי הבעיה היא במודם (אחד המגעים שלו כנראה).

ועוד דבר, אז למה צריך גם נתב וגם סוויצ'?

4. מובן.

5. התכוונתי לא לשיפור, להפך, הרי הפאקטים יצטרכו לעבור דרך עוד מקום, הסוויצ'..

6. תודה רבה רבה רבה :D

פורסם

1. Uplink זאת פשוט יציאה נפרדת ברכזת, שהופכת את סדר החוטים, ככה שאליה מחברים עם כבל ישר. אם אתה לא רואה שום דבר על זה, כנראה בסוויטצ'ים שם אין Uplink.

3. נתב זה מה שעושה את הפעולה של ניתוב המידע למחשב המתאים ברשת הפנימית.

רכזת (HUB/Switch) זה בסה"כ רכיב שיוצר רשת ביתית בין יותר מ-2 מחשבים. 2 מחשבים אפשר לחבר ישירות אחד לשני, כרטיס רשת לכרטיס רשת. אבל כשיש יותר מ-2 מחשבים, בשביל ליצור רשת בין כולם, צריך רכזת. אליה מחברים את כל המחשבים, וכך יוצרים את הרשת הפנימית.

מכיוון שברשת עם נתב, הנתב הוא עוד חלק מהרשת הפנימית (מעין עוד מחשב ברשת הפנימית אם תרצה), אפשר להגיד שיש לך 3 "מחשבים" ברשת הפנימית. 2 מחשבים באמת, ונתב שהוא כמו מחשב. לכן צריך סוויטצ' שיקשר בין כולם ויבנה רשת פנימית. הנתב יהיה היחיד שמחובר גם לרשת הפנימית עם שאר המחשבים (הרשת שהסוויטצ' יוצר) וגם לרשת החיצונית. הוא "ישתף אינטרנט", ע"י שליחת המידע שהוא מקבל מהרשת החיצונית למחשב המתאים ברשת הפנימית.

5. סוויטצ' הוא דווקא מעין "רכיב מגביר זרם". יש כאלה שמשתמשים בו לא בהכרח ליצירת רשת, אלא כמגביר זרם באמצע כבל רשת ארוך שמחבר בין שני כרטיסי רשת.

ככה שלמרות מה שאמרת, הוא יכול לשפר.

כמו שאמרתי, אני לא הרגשתי שינוי, לטובה או לרעה, אבל אתה מוזמן לבדוק בעצמך לפני ואחרי השידרוג ולדווח לנו. :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים