עבור לתוכן

למישהו יש לינק לסרטון של האברך שדרס את האתיופית ?

Featured Replies

פורסם

האתיופית ( כוסית )

איכשהו לא מסתדרים לי 2 המילים האלה בהודעה אחת

• תגובות 77
  • צפיות 4.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

^ הגדר אירוניה.

לא נראה לי שקלעת כאן. כותב ההודעה לא שונא את כולם, כי אם קבוצה מסויימת בלבד. הוא גם לא ממש פונה לכתובת הנכונה, כי חרדים אמיתיים הוא לא ימצא כאן בפורום. הוא גם לא ממש צודק בקביעתו כי "החרדים שונאים את כולם" שכן הכללה לנצח תעשה עוול לקבוצה המוכללת, ויצא לי להתקל בכמה בחורים חרדים שמאמינים ב"חייה ותן לחיות", מה שעדיין לא פותר את שאלת הגיוס והעבודה אמנם, אבל לפחות שנאה אין בינם לביני.

ורוני, אתה, כרגיל, ממשיך לרדת על אתר "חופש" למרות שאני סמוך ובטוח שמעולם לא עברת עליו לעומק. תאמין לי שגם אתה עשוי ללמוד דברים חדשים מביקור בו. כשאתה פרסמת פה לינק להסבר מהצד הדתי לעניין "אפליית הנשים ביהדות", לפחות טרחתי לעבור עליו לפני שהגבתי. במקום זאת, אתה כהרגלך בקודש ממהר לכנות את כל החילונים "טיפשים" וחסרי "יכולת להבין את דברי". מה אני אגיד - תודה רבה לך.

אה, ואגב, ירון ידען מפעיל את אתר "דעת אמת", לא "חופש". "דעת אמת" מתמקד בעיקר בשטויות שבדת עצמה, כגון פילפולים בשאלות כגון "מה דינו של שואל בהמה לצורך יחסי מין". יש לציין כי אף אחד לא טוען שזה כל מה שהתלמוד מכיל, אבל עצם העובדה שהוא מכיל גם דברים שכאלה מספיקה מבחינתי כדי להבין שמדובר בכתובים שחוכמה לא בדיוק נודפת מהם. יש לציין שאני לא מחבב במיוחד את הסגנון הבוטה של האתר, אבל אני מסכים עם הדעות המובעות בו. "חופש", מצד שני, מתמקד במאבק בכפייה הדתית ובהשתלטות החרדית, וכן מספק חומרי הסברה כנגד מחב"תים למינהם. אם החרדים אי פעם יגיעו לשלטון יש לי הרגשה שגם אתה, אפילו בהיותך דתי, עוד תתגעגע לאפשרות לגלוש באינטרנט להנאתך ולא רק לאתרים "מאושרים".

בכל מקרה, שוב אני אומר: אתה רוצה לחזור לויכוח הזה? בוא נלך ל"דת ואמונה". כאן זה לא המקום.

פורסם

לא עברתי שם על הדברים? תנסה אותי [כל דבר שקשור לקושיות בתורה] .

חוץ מזה אדוני הנכבד רוב הקושיות כבר נאמרו מביקורת חכמים [הרי לדוגמא הגמרא זה אוסף של ביקורת אחת גדולה] וכו'.. אלפי ספרים..

הדבר שהכי שנוא עלי זה לומר על מישהו אחר דבר לא מדיוק, מעולם לא כתבתי שהחילוני טיפש או שנאה [מה גם שאתה אישית טועה בי באופן החשיבה שלך כי אני משתייך יותר לחילונים -כמו חברים משפחה.]

אני יודע שהוא מפעיל את אתר "דעת אמת "[נסה אותי גם שם בקושיות לתורה] ללנשק ליחזקאל את התחת מה שיש ,

מה יש? ליצנות [-->ראה קובץ<--]

עכשיו שאלה לי אלייך הבנתי עברת על הדברים הנמצאים באתר דעת אמת האם עברת על דברי חכמים ? באתר כמובן של יהדות?

אתה לא יכול לעיין בקושיות באתר אחד -וזהו. יש ללמוד את המקור [שהרבה פעמיים מר ידען לא מבין ;)]

מה אני אגיד לך אין לי כוח לדת-ואמונה הזה -אבל יודע מה בענייני תורה חכמים וכדומה אתה מוזמן להביא תטענות של דעת אמת .[לי חשוב אם באמת זה מציק לך ]אם זה באמת מציק אז גם באופן אישי הדיון הזה יכול לתנהל-נלמד תדברים יחד.

[attachment deleted by admin]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים