עבור לתוכן

מחפש המלצה למסך LCD למחשב 20-21" WIDE SCREEN

Featured Replies

פורסם

אני מחפש מסך לתלייה על הקיר שיחליף את הCRT הישן והאהוב עליי...

המסך מיועד לסרטים/פוטושופ/גלישה - פחות למשחקים אבל מעדיף שגם משחקי FPS יהיו נסבלים.

מה שאני צריך מהמסך זה איכות... מבחינתי התקציב הוא לא מוגבל, אני יכול להזמין גם מאיביי, גם יד שנייה... לא משנה כרגע תקציב בכל אופן.

אין לי התעקשות על פאנל כזה או אחר, אני יודע שלכל פאנל יש יתרונות וחסרונות (למרות שנראה לי אפשר להגיד היום על פאנלים מסוימים שהם באופן מוחץ טובים מאחרים) אני פשוט מחפש את הפשרה הכי אידיאלית שקיימת היום לצרכים שלי.

מה שעוד מעניין אותי פה זה עניין הREFRESH RATE, אני פסיכי בקטע הזה לגבי מסכי CRT, בהרבה משרדים ומוסדות ואפילו בבתים פרטיים אצל אנשים אני מתיישב מול מחשב ואני ישר קולט - איך לעזאזל הם עובדים על 60HZ ולא משתגעים ?! וישר אני מעביר את זה ל85 בדרך כלל (תלוי במסך), אני מאוד מאוד רגיש לזה וזה ממש עושה לי כאב ראש לעבוד על RR נמוך, אין לי הרבה ידע בLCD, שמעתי פעם שהRR במסכי LCD הוא נתון פחות קריטי מבCRT בגלל שהתמונה מתחדשת באופן שונה.

בכל אופן, ראיתי שיש חברות שכן שמות על זה דגש היום ויש גם דגמים של SAMSUNG שמספקים 100HZ, אם מישהו שמבין יוכל להרחיב בנושא אני אשמח לשמוע על זה !

תודה רבה מראש!

אוהד.

פורסם

רוב מסכי ה-LCD באמת עובדים על 60HZ, וזה באמת לא גורם לכאבי ראש, כי אין ריצוד מתמיד וציור מחדש של כל התמונה בכל מחזור שעון.

לשאלת ההמלצה - משום שלא נותרו מסכי 20-21" רחבים איכותיים בשוק במחיר סביר וזמינות הגיונית, אני מציע שתעלה ל-22" ותיקח את ה-2209WA של DELL, הנמכר כעת במחיר רצפה של 1400 שקלים.

פורסם
  • מחבר

ה"פחד" שלי ממסכים גדולים הוא כרטיס המסך שלי... אני עובד על RADEON HD 4350... לא טירוף בכלל...

אני כמעט ולא משחק, אבל נניח שאני בכל זאת רוצה להעלות משחק, הקטנת רזולוציה ל1280x800 או אפילו פחות על מסך כזה גדול תביא לתוצואת לא כל כך נעימות לעין, או שאני טועה ?

ואם אין לי באמת ממה לחשוש ואפשר לחיות עם 22" בכיף, ההשאל היא האם הDELL 2209WA הוא "המסך" ?

אני באמת דפוק בקטע של מסכים... אני לא סתם מעוניין להשקיע כסף בשביל להרגיש טוב עם עצמי, אבל אני פשוט לא מתפשר על פיקסל בתחום הזה.

ולגבי הRR, אז נכון שבזמן גלישה אין יותר מדי אקשן על המסך אבל מה עם סרטים ומשחקים ?

פורסם

ה"פחד" שלי ממסכים גדולים הוא כרטיס המסך שלי... אני עובד על RADEON HD 4350... לא טירוף בכלל...

הרזולוציה זהה במסכי 20 ו-22". הקטנתה תיראה בדיוק אותו דבר על מסך כזה ומסך כזה. הפחד שלך, איפוא, לא מבוסס.

אני כמעט ולא משחק, אבל נניח שאני בכל זאת רוצה להעלות משחק, הקטנת רזולוציה ל1280x800 או אפילו פחות על מסך כזה גדול תביא לתוצואת לא כל כך נעימות לעין, או שאני טועה ?

ואם אין לי באמת ממה לחשוש ואפשר לחיות עם 22" בכיף, ההשאל היא האם הDELL 2209WA הוא "המסך" ?

ב-22" - כן. אם אתה רוצה לעלות ל-24", יש מסכים אחרים, ומן הסתם מחירים אחרים.

ולגבי הRR, אז נכון שבזמן גלישה אין יותר מדי אקשן על המסך אבל מה עם סרטים ומשחקים ?

בזמן סרטים ומשחקים אפשר לעבוד על 60HZ גם על CRT ולא קורה כלום. בעיית הריצוד ב-CRT באה לידי ביטוי בעיקר בתמונות סטטיות. על אחת כמה וכמה, ב-LCD, שבו אין תופעת ריצוד בכלל, אין שום בעיה לשחק ולראות סרטים.

פורסם
  • מחבר

אוקיי... תודה

שתי שאלות:

Samsung SyncMaster 2233RZ - http://www.xbitlabs.com/articles/monitors/display/samsung-sm2233rz_3.html#sect0

מישהו פה יודע אם יש אותו בארץ והאם כדאי לתת לו צ'אנס ?

ולגבי הDELL - יש למישהו פה המלצה על חנות מחשבים באיזור תל אביב שאפשר לראות את המסך הזה ולהתרשם ממנו ?

פורסם
  • מחבר

אני שוב שואל... האם המסך הזה הוא פשרה ממוצעת+ או שהוא המסך הכי "רע" בשוק עכשיו ?

מה עם EIZO ו???NEC

http://www.techgadgets.in/displays/2008/14/necs-225-inch-lcd-module-supports-full-hd-format - מסך כזה למשל ?

כשאני חושב על DELL אני חושב על לפטופ או איזה מחשב משולב משדרי, קשה לי לחשוב עליהם בתור יצרני מסכים איכותיים, למרות שתמיד אפשר לנפץ כמה מיתוסים על חברות...

האם המסכים של ה4000+ מתאיםמים לעיבוד תמונות וגרפיקה ועבודה הרבה יותר "סטטית" על המסך שתתן דיוק בצבע ובעומק האפורים אבל בOVERALL של קצת סרטים קצת YOUTUBE ואיזה משחק פה ושם הם פחות יספקו את הסחורה ? מסך שמציג טווח צבעים של 97% - זה לא משהו שישר שמים לב אליו אל מול המסכים האחרים ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים