עבור לתוכן

טעות מטופשת - התקנתי בטעות וינדוס על מחיצה :E

Featured Replies

פורסם

התקנתי מערכת מלאה על מחשב חדש, הXP :cwm8: האינטיליגנט החליט לשנות אותיות של כוננים על דעת עצמו ועכשיו המערכת מותקנת על :E וב:C נמצא דיסק ישן שממנו העתקתי כמה דברים.

רק עכשיו גם קלטתי למה זה קרה... על :C היה Boot של 98 .... אוף! :bash:

מה שממש מעצבן הוא שחשבתי על זה מראש, וזה שמותקן כ:E הוא הprimary master...

אחרי כל התלונות לשאלה - כאשר אני אנתק את הדיסק הישן יותר, XP ישנה את האות של המחיצה ל:C או שהוא מספיק חכם לא לגעת בsystem partition?

אם XP טיפש והוא יחליף אותיות, ברור שזה ישפיע על המון תוכנות - החלפה מסיבית של כל ההפניות ברגיסטרי מE לC עשויה לפתור את הבעיה?

פורסם

I don't think it will change the name of the partition on it's own.

It usually warns you when you try to change the letter of the boot drive on your own, I don't think it's stupid enough to change it on it's own.

פורסם
  • מחבר

זה גם מה שאני חושב, אני יודע שידנית בלתי אפשרי לשנות את האות של מחיצת הSYSTEM.

אבר כבר ראינו דברים יותר מטופשים... אני פשוט לא בוטח במערכת בקטעים האלה...

פורסם

בעיקרון...ברגע שתוריד את הדיסק הישן יש סיכוי ששם הכונן ישתנה..

השאלה היא אם הכונן הוא E אבל XP מותקן בפרטישן שרצית???....או שזה בכלל הותקן בפרטישן אחר???

בכל מקרה....מה אכפת לך שזה E???

וחוץ מזה ..מה הקשר לפורום"תמיכה תכנית"

שאלה זו קשורה למערכות הפעלה

פורסם

באותו מקום שמגדירים מחיצות ב XP (לוח הבקרה, כלי ניהול) אפשר להחליף את האותיות של הכוננים.

פורסם

באותו מקום שמגדירים מחיצות ב XP (לוח הבקרה, כלי ניהול) אפשר להחליף את האותיות של הכוננים.

עם כל הכבוד לא ניתן לעשות זאת ואני מדבר מתוך ניסיון אני התקנתי בשבוע שעבר את ה XP על הדיסק החדש שלי עכשיו מה שקרה שהוא זיהה את הדיסק הקשיח החיצוני שלי שמחובר ב FIREWIRE ונתן לו את האות C ואת הדיסק הקשיח הפנימי שלי (WD120JD Serial-ATA) הוא זיהה ככונן F עכשיו הכן ניסתי דרך לוח הבקרה שם בניהול חומרה לשנות את אות הכונן של הכונן הפנימי אך מאחר וזהו דיסק ה SYSTEM לא ניתן לעשות זאת לא משנה עם אני אנתק את החיצוני או לא אנתק אותו פשוט לא ניתן.

אבל בנינו ולסיכום מה זה משנה לך איך קוראים לכונן שלך? זה לא מפריע לתוכנות לעבוד כמו שצריך כך שאתה יכול ליהיות רגוע ואין סיבה ליהיות מוטרד מיכך מה גם שלגבי המחשבה שלך על לבצע שינויים ב REGISTERY ממש לא ההיתי ממליץ לך להתעסק שם טעוט קטנה שלך ואתה יכול למצוא את עצמך בימבה של בעיות אז חסור מעצמך כאבי ראש מיותרים. ראה את השינוי באות הכונן שלך מ C ל E בתור גיוון, קצת חידוש ;D

פורסם

שינוי כל ההפניות בREGISTRY לC וניתוק הדיסק C זה לא מספיק כי הBOOT נמצא בC עצמו רק חלונות נמצא בE ולכן אם תנתק את C חלונות לא יעלה.

פורסם

אות כונן הסיסטם שלך לא תשתנה אם אתה משתמש במערכת קבצים NTFS.

פורסם
  • מחבר

חצי מהתשובות שנתנו לי פה היו שגויות לגמרי... חבל שאתם לא בודקים שאתם בטוחים על מה אתם מדברים לפני שאתם רושמים תשובות.

1. הBOOT לא מותקן דווקא על :C הוא מותקן על המחיצה הראשונה בprimary master, ואם אין primary master הוא מותקן על המחיצה הראשונה בדיסק הבא בתור, אין קשר לאות של המחיצה.

2. אי אפשר לשנות את האות של הsystem/boot partitions מתוך XP.

3. יש בעיה עם זה שאין :C רק :E - יש תוכנות שההתקנה שלהן מתוכנתת גרוע ובמקום לחפש את הערך %programfiles% בהגדרות הenviroment (תכתבו SET מחלון CMD ותראו על מה אני מדבר) הן ישר פונות לc:\program files או בכלל מחפשות דברים שהן צריכוןת ב:C - רק היום נתקלתיח בתוכנה כזו - E-Color שבאה עם המסכים של LG.

4. זה כבר לא משנה, ניתקתי את ההארדיסק הישן, המחיצה נשארה :E והכל עובד כמו שצריך (חוץ מ E-Color שהיה צריך להתקין מחדש).

פורסם

אהבתי את הלך הדברים:

1. שואל שאלה.

2. מטיף מוסר (

חבל שאתם לא בודקים שאתם בטוחים על מה אתם מדברים לפני שאתם רושמים תשובות
).

3. נותן תשובה.

סתם נקודה קטנה למחשבה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים