עבור לתוכן

שאלה חשובה בנוגע למתאם HDMI ביציאת הDVI בכרטיס המסך שלי- GIGABYTE HD4850 ZALMAN

Featured Replies

פורסם

אהלן חבר'ה

יש לי משחב יחסית חדש והכרטיס מסך שלי הוא של GIGABYTE HD4850 עם קירור של ZALMAN (זה בא בבאנדל), בגדול אני די מרוצה מהכרטיס (למעט העובדה שהמאוורר משום מה רועש טיפונת- יותר מהמאוורר של המארז ושל הקירור של המעבד- ניתן לראות במפרט שלי את כל הרכיבים, וזה קצת מוזר לי כי זלמן אמורים להיות השקטים ביותר והמתמחים ביורת בקירור..) בכל אופן בערכה של הכרטיס מסך מגיע מתאם ליציאת HD שמתחבר ליציאת ה DVI של הכרטיס.

השאלה שלי היא כזאת- ידוע ש DVI מעביר רק וידאו לעומת HDMI שמעביר גם אודיו- אם אני אחבר את המתאם ואליו אני אחבר כבל HD משני הצדדים- יעבור גם אודיו? (כלומר האם המתאם יודע להמיר גם את האודיו מהכרטיס מסך אל הכבל)?

ההיגיון אומר לי שלא- אבל אמרתי שווה לבדוק אולי יש סיכוי קטן..

שאלה נוספת- איך אני יכול לדעת מה ממהירות המאוורר של כרטיס המסך שלי (ב RPM כמו שרואים בתוכנה HWDMONITOR על כל שאר המאווררים במחשב)?

תודה מראש לעוזרים

פורסם

איזה מערכת הפעלה יש לך?

בהתאם למערכת הפעלה שלך בצע את הבדיקה הבאה כדי לדעת אם אתה יכול להעביר סאונד דרך DVI בעזרת

מתאם DVI-HDMI:

Windows XP

1. לך ללוח בקרה

2. לך ל Sounds and audio devices

3. לחץ על הכרטסת השלישית Devices

4. ב Sound Playback אמורה להיות רשימה שבה ההתקן הנחבר כרגע הוא הכרטיס קול שלך בסגנון Realtek HD Audio Out,

תבדוק אם יש ברשימה גם ATI HDMI Audio Device אם יש סימן שאתה יכול לחבר כבל HDMI בעזרת מתאם ולהוציא סאונד החוצה דרך DVI.

Vista וכנראה שגם WIN7

1. לוח בקרה

2. Sound

3. ברשימה חפש התקן שנקרא ATI HDMI Output, אם יש אז כאמור אתה יכול להוציא סאונג בעזרת מתאם DVI-HDMI.

אם אתה יכול להוציא סאונד בעזרת הדרכים הללו, כאשר אתה מחבר את המחשב לטלויזיה פשוט תברר בלוח בקרה שההתקן הנבחר

הוא אכן HDMI בשביל לקבל סאונד. שים לב שבהרבה טלויזיות אתה לא תוכל לשמוע סאונד יחיד וקצר כמו צליל ה DING

בחלונות בגלל שהטלויזיה מצפה לקבל אות סאונד אחיד כל הזמן וזה לא קורה עם צלילים קצרים במחשב,

לעומת זאת ניגון של סרט, שיר או משחק לא מהווים בעיה.

פורסם
  • מחבר

המון תודה על התשובה המפורטת והמקצועית- יש לי XP PRO בעברית SP3 וממה שבדקתי כמו שרשמת אין לי אפשרות להוציא אודיו עם מתאם ל HD

השאלה אם המתאם אמור להיות מחובר בזמן הבדיקה או שתמיד אמורה להיות האופציה לשנות כמו שרשמת?

פורסם

יכול להיות שיש לך במחשב התקן "לא ידוע" בלי דרייבר?

הדריבר של ההתקן HDMI אינו כלול בהתקנה של קטליסט וצריך להתקין אותו בנפרד.

לפי מה שרשום כאן זה אמור לעבוד בשבילך:

http://ati.amd.com/products/radeonhd4800/specs.html

ntegrated HD audio controller with support for stereo and multi-channel (up to 7.1) audio formats, including AC-3, AAC, DTS, DTS-HD & Dolby True-HD4, enabling a plug-and-play audio solution over HDMI

פורסם
  • מחבר

כן!!!

נראה לי שזה זה (מצורפת תמונה)

מה לעשות כדי שזה יעבוד במידה ואני קונה כבל HD?

[attachment deleted by admin]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים