עבור לתוכן

פרשת ריגול והמצב הישראלי פלסטיני.

Featured Replies

פורסם

עם כל הגאווה הלאומית לגבי מודיעיון שלנו שמגיעה לכל מקום קל לשכוח שהשימוש במשתפים לא מוגבל רק לנו ...

מאסר לתושב מזרח ירושלים שריגל עבור הרשות

מוחמד גיוסי גויס ב-2006 על-ידי המודיעין הכללי הפלסטיני. הוא עקב אחרי ישראלים, מסר מידע עליהם ואף רכש נשק שבאמצעותו התכוון לבצע פיגוע. בית המשפט המחוזי בירושלים שלח אותו ל-42 חודשי מאסר

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3749204,00.html

פורסם

תפתח פה סניף של YNET וגמור עניין.

פורסם
רק בישראל מגלים כזה איפוק כלפי אוייבי מדינה.

בפעם הבאה שישלחו אותו לחופשה בקלאב הוטל אילת

::)

פורסם

אוי נו YNET עם הניפוחים

תתעוררו, ריגול היה, ריגול קיים, ריגול יהיה.

אלו הם חוקי המשחק מאז ומתמיד, במקום לזיין בשכל על כמה המדינה סלחנית, תפסיקו לדבר על נושאים רגישים ברכבת, באוטובוס ובפורומים.

תסמונת הגבר-גבר הישראלית עשתה מאז ומעולם יותר נזק מכל מרגל, משת"פ או ציטוט.

פורסם

אתה מודע לעובדה שברוב המדינות יש גזר דין מוות על אזרחים שמרגלים נגד מדינתם, כן?

פורסם

יש עד גזר דין מוות.

גם בישראל.

פורסם
  • מחבר

אוי נו YNET עם הניפוחים

תתעוררו, ריגול היה, ריגול קיים, ריגול יהיה.

אלו הם חוקי המשחק מאז ומתמיד, במקום לזיין בשכל על כמה המדינה סלחנית, תפסיקו לדבר על נושאים רגישים ברכבת, באוטובוס ובפורומים.

תסמונת הגבר-גבר הישראלית עשתה מאז ומעולם יותר נזק מכל מרגל, משת"פ או ציטוט.

אין שום ניפוחים הם סה"כ מפרסמים מקרה ריגול של ערבי ישראלי בדיוק כמו שהם פירסמו מקרה של לכאורה ריגול שלנו בלבנון.

הסיבה שאני מביא את זה, זה כתזכורת, בהתחשב בהלך רוח של ערביי ישראל בזמן האחרון שהם הופכים יותר ויותר לאומנים ולא לאומנים ישראלים.

אז זה שנשמר שקט בזמן האחרון ואין פיגועים זה לא אומר כלום, החמאס הוא עליית מדרגה בכל הקשור לפן הצבאי שלהם וחלק מזה זה מודיעין ובסופו של דבר זה הגיוני מאוד שהם ישתמשו בקלף האלימות אחרי שהם יצליחו לישר את הדורים עם הפתח ובשניה שהשיחות לא ילכו לכיון שהם רוצים.

וכל הרעיון ברשת מודיעין זה לא רק איסוף מידע אלא במקרה שלהם זאת תשתית להתססה וציבור עני שמרגיש מקופח ועם רגשות לאומים זה קר פורה עבורם

בעיקר עכשיו שכל מיעוט לומד שעם קצת אלימות אפשר להשיג תוצאות, בסופו של דבר אנחנו נוכל למצוא את עצמנו במצב גרוע פי כמה מארועי אוקטובר.

כן זה ניתוח מאוד פסימי אבל הכוונה להזכיר את המצב פה, ולא להיות מופתעים אם התרחיש הפסימי הזה יתרחש והערבים ימצאו תרוץ לצאת לרחובות(כמו שקרה באינתיפדה שהשתמשו בעליה לירושלים כתרוץ)

פורסם

שום דבר מזה לא חדש, כולל מה שYNET פירסמו, ועדיין הסכנה המודיעינית הכי קשה לישראל זה הישראלים עצמם והאופי הרברבני שלהם, הפטפטת בסלולריים ומפגשי החבר'ה ברכבות, אוטובוסים ובתחנות המרכזיות.

רוב האיסוף הערבי נסמך על האזנה פאסיבית לדברים הללו ולא ריגול אקטיבי.

יש לך מושג כמה אנשים מופעלים ע"י גורמי ביון ולא מודעים לעניין אפילו? יש לך מושג כמה מקרים נשפטים בשנה ואין לך מושג ירוק מזה?

צריך לשים דברים בפרופורציה.

YNET הוא עסק, הוא מרוויח מפרסום, יותר פרסום יותר כסף, כדי לקבל יותר פרסום צריך יותר חשיפה, כדי לקבל יותר חשיפה צריך לגרום לעניין, מוצדק או לא זה משהו אחר.

תקרא בין השורות, מדובר על פושטק שקיבל כמה ג'ובות כדי לצלם דברים לא מרגל ולא רשת ולא בטיח, אם היה משהו יותר רציני הוא לא היה מקבל 42 חודשים והכתבה הייתה יותר ארוכה.

מדובר על כתב שהיה לו דד-ליין ולא היה לו מה להגיש והוא שמע על זוטא והחליט לשים כותרת מפוצצת.

אני רוצה להבין, אתה אשכרה מאמין לכל דבר שנכתב ברשת או נאמר בטלוויזיה בלי להסיק מסקנות בעצמך?

פורסם
  • מחבר

אתה אשכרה קראת את התגובה שלי? לא הפושטק הזה ולא המקרה ספציפי שלו מעניין אותי.

הכתבה באה כתזכורת לזה שלכל אותם אנשים ששכחו כמה ריגול זה מובן מאליו ובעיקר שכחו את העבר ובגלל השקט היחסי כבר חולמים על שלום קסום.

מעבר לזה במקרה שלנו בעיה המודיעינית זניחה יחסית לנזק שיכולה לגרום תשתית שלהם פה במקרה שהם יחליטו להתסיס את השטח בעיקר בהתחשב במספרם הגדול.

פורסם

להפיך מבריה"מ קובה או אירן כאן אין את מניות האח הגדול ואם מה שאתה רוצה זה כל המדינה שתחשוש מה "אוייב" זה מטומטם, מי שמטפל בעניינים אלו יודע שקיים ריגול, הכתבה הזאת באה לגרוף קליקים ובעיקבותיהם שקלים לא פחות ולא יותר.

איזה שקט יחסי ואיזה שלום קסום?

תגיד לי אתה חי בסרט? אתה חי בערך במדינה הכי פרנואידית אחרי צפון קוריאה ואין, אין יום שהכותרות בעמוד הראשון או לפחות השני הן לא בטחוניות.

שקט יחסי זה כאשר הכותרת הראשית שלך זה על זה שהכדורלן ההוא זיין את ההי, הפוליטיקאי ההוא בגד באישתו והדוגמנית ההיא הצהירה שהיא החליטה לכתוב ספר.

בעיתונים שלנו מדברים על מילואים, עזה, גדה, לבנון סוריה ואירן.

ולהזכירך ישראל מעולם לא הכריזה על ירידה ממצב מלחמה או מכונות גבוהה מאד למלחמה מאז 48.

הבעיה המודיעינית שלנו לא קרובה ללהיות זניחה, אין לנו עומק אסטרטגי כדי שנרשה לעצמנו להיות מופתעים (73 היה פוקס מטורף והסיבה העיקרית לניצחון שלנו [מעבר לנחישות והקרבה ושאר תיאורי מורקים] הייתה העובדה שהכוחות הסוריים והמצרים בשטח פחדו איימים מ ישראל של 67, כל פעם שהייתה נפתחת לעברם אש הם היו בטוחים שמתחילה מתקפת נגד מבריקה שתרסק אותם תוך שניות)

ואם אתה חושב שאין לך תאי טרור רדומים ושאר מרעי בישין אז אין לי מושג איפה אתה חי, לדוגמא דגלי החיזבאללה והחמאס שהונפו בערך בכל שכונה ערבית בארץ בזמן מלחמת קיץ 2006 כולל בערים מעורבות כמו חיפה.

המערכת הבטחונית צריכה להתמודד עם הבעיה, לא לנסות למנוע משהו שמבוסס פה כבר מאז שנות ה 70 לפחות.

פורסם
  • מחבר

בדיוק ועדין תקרא חלק מהתגובות של האנשים פה ותראה שהם לא רואים את זה כך.

נ.ב. לגבי 73 הפוקס שלנו היה שמצרים החליטו להמשיך לעומק סיני בגלל הרצון לעזור לסורים אחרת לא היה לנו סיכוי.

פורסם

73 היה פוקס נקודה.

בכל החזיתות בכל הגזרות.

אשכרה יותר מזל משכל.

פורסם
  • מחבר

בהמשך לסדרת תזכורת לגבי המצב בארץ לכל יפי הנפש פה:

21 מיליון דולר, נתרמו עלידי שיח ערבי מקאטר לחמאס, על מנת לממן רכישת קרקעות ובנינים במזרח ירושלים עלמנת להקים תשתיות רווחה של הארגון (אנחנו יודעים בדיוק למה התשתיות שלהם משמשות), כך נמסר בתדרוך של שרות הבטחון על ידי דיסקין.

מעבר לזה כולנו כבר יודעים על העבודה המתמדת של שירותי הביטחון של הרשות שמונעת מכירת קרקעות ליהודים בכל שיטחי ירושלים ובעיקר בירושלים המזרחית, שוב מתדרוך של שרות הבטחון שלנו.

וכמובן שכולנו שמענו על האסור שניסו לגבש כנגד הבניה שלנו בעיר הבירה בחלק המזרחי רק כי אנחנו יהודים, מצד שני לערבים מותר לבנות איפה שבא להם במזרח במערב ...

פורסם
  • מחבר

מה שמזכיר לי את ההצהרה הבא שהתרחשה רק לאחרונה בערוץ הטלויזיה של הרשות הפלסטינית, עלדי בכיר פתח Kifah Radaydeh,

שהצהיר כי תהליך השלום היא רק אחת האסטרטגיות שלה אבל הם לא שוללים מאבק מזוין כל סוג אחר של מאבק, המאבק ימשך לפי היכולות שלנו באותו הזמן.

ולגבי השאלה מהבדיוק הם רוצים, הוא ענה כי הם מקימים שיחות כדי לקדם את השלום אבל המטרה אף פעם לא הייתה שלום, השלום הוא רק אמצעי והמטרה היא פלסטין.

כמובן שהידיעה הנ"ל לא באה לידי ביטוי אצלנו... אני חייב לציין שאני מעריך את הבחור הזה יותר מכל האפסים של שלום עכשיו ודומיהם שסוגדים למושג הזה "שלום".

פורסם

שמע, אתה פשיסט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים