עבור לתוכן

לכבות את הריסיבר או לא?

Featured Replies

פורסם

יש לי ריסיבר ישן (3 שנים או יותר) של פיוניר דגם VSX-108 .

לריסיבר אין כפתור on & off בשלט (כן זה ממש טיפשי >:() וכדאי לכבות אותו צריך ללחוץ על הכפתור שעל המכשיר (כמו הכפתור שעל הטלויזייה)

אני לא יודע עם זה טוב לכבות כל לילה ולהדליק כל בוקר את המכשיר, אם אני משאיר אותו דלוק הרמקולים שמחוברים משמיעים רעש חלש (כמו כל רמקולים שמחוברים לחשמל) ואני גם לא בטוח שכדאי להשאיר אותם דלוקים 7 24 .

מה לעשות? :-\

נב: בקשר למסך מחשב זה אותו דבר? (לכבות אותו בלילה או לא?)

פורסם

ברור שזה לוקח "טיפה" חשמל ,אך אם זה לא מפריע לך אז אתה יכול להשאיר אותם דלוקים..

פורסם

את המסך אל תכבה אף פעם אבל תגדיר בהגדרות POWER של חלונות כיבוי מסך אחרי 10 דקות

פורסם

את המסך אל תכבה אף פעם אבל תגדיר בהגדרות POWER של חלונות כיבוי מסך אחרי 10 דקות

המסך יפגע אם אני אכבה אותו כמה פעמים ביום בצורה ידנית?

אני עושה את זה כבר שנים

פורסם

אני עושה את זה כבר שנים

אם עד היום הוא לא נהרס אז אין סיבה שעכשיו זה מה שיקרה.. , אז התשובה היא לא.

פורסם
  • מחבר

ברור שזה לוקח "טיפה" חשמל ,אך אם זה לא מפריע לך אז אתה יכול להשאיר אותם דלוקים..

זה לא יפגע ברמקולים?

פורסם

לא

פורסם

בטח שלסגור , איזו שאלה זאת...

אתם הורסים בטירוף את אורך החיים של המכשירים האלקטרונים שאתם משאירים דלוקים כל הזמן !!

להשאיר את המכשיר דלוק כל הזמן זה הרבה יותר נזק מאשר מה שגורם כיבוי והדלקה ממושכים. 20 פעם להדליק ולכבות ביום זה אולי לא בריא , אבל פעם פעמיים ביום ? אין שום בעייה - להפך , הרכיבים צריכים לנוח ,ובנוסף להתקרר , רק החום התמידי הורג אותם. מכשירים שנועדו לעבוד 24/7 זה מכשירים ברמה גבוה הרבה יותר וקפדנית הרבה יותר שהם מאוד יקרים ומיועדים בעיקר לשוק המקצועי שלו יש צורך בזה, זה שאנשים משתמשים בציוד ביתי פתוח כל הזמן - זה סתם סיכוי טוב להרוג אותו מוקדם ולגרום לנזק תקלות ואורך חיים נמוך.

אם תכבו את המחשב שלכם כל לילה זה יאריך הרבה יותר את החיים של המעבד למשל מאשר מה שאתם מנסים לעשות בזה שאתם משתדלים להשאיר אותו על 40 מעלות - אבל בו בזמן כל הזמן דלוק. באמת , מכשירים ביתיים - חייבים מנוחה הם לא נועדו לעבוד רצוף.

לגבי הרסיבר אל תחשוב להשאיר אותו פתוח רצוף , הוא מתחמם בטירוף עקב העובדה שאין לו קירור אקטיבי - וזה לא בריא. כנ"ל לגבי מסכים והכל.

פורסם
  • מחבר

אתם הורסים בטירוף את אורך החיים של המכשירים האלקטרונים שאתם משאירים דלוקים כל הזמן !!

להשאיר את המכשיר דלוק כל הזמן זה הרבה יותר נזק מאשר מה שגורם כיבוי והדלקה ממושכים. 20 פעם להדליק ולכבות ביום זה אולי לא בריא , אבל פעם פעמיים ביום ? אין שום בעייה - להפך , הרכיבים צריכים לנוח ,ובנוסף להתקרר , רק החום התמידי הורג אותם. מכשירים שנועדו לעבוד 24/7 זה מכשירים ברמה גבוה הרבה יותר וקפדנית הרבה יותר שהם מאוד יקרים ומיועדים בעיקר לשוק המקצועי שלו יש צורך בזה, זה שאנשים משתמשים בציוד ביתי פתוח כל הזמן - זה סתם סיכוי טוב להרוג אותו מוקדם ולגרום לנזק תקלות ואורך חיים נמוך.

אם תכבו את המחשב שלכם כל לילה זה יאריך הרבה יותר את החיים של המעבד למשל מאשר מה שאתם מנסים לעשות בזה שאתם משתדלים להשאיר אותו על 40 מעלות - אבל בו בזמן כל הזמן דלוק. באמת , מכשירים ביתיים - חייבים מנוחה הם לא נועדו לעבוד רצוף.

לגבי הרסיבר אל תחשוב להשאיר אותו פתוח רצוף , הוא מתחמם בטירוף עקב העובדה שאין לו קירור אקטיבי - וזה לא בריא. כנ"ל לגבי מסכים והכל.

אתה מדבר גם על כיבוי והדלקה מהכפתור שעל המכשיר? כי יש הבדל בין כיבוי של מסך TV מהשלט וכיבוי מהמסך עצמו.

פורסם

כן על זה בדיוק אני מדבר , ואני כבר עושה את זה 7 שנים , לא חושב בצחוק על להשאיר פתוח (וברסיבר אין הבדל בין לכבות דרך השלט לבין כיבוי בכתפור - זה חשמלי לא מכאני).

אפילו את הטלווזיה מומלץ לכבות בלילה לחלוטין כדי למנוע הפרעות חשמליות בתצוגה , מאז שעשיתי את זה הטלווזיה לא עשתה אפילו בעייה אחת וכבר עוד מעט 10 שנים.

פורסם

אתה יודע מה אורך החיים של רסיבר למשל? (הוא חיי יותר מכלב)

עכשיו ברצינות: יש לי מערכת והיא תמיד דלוקה על מצב DEMO (שזה אומר מין משחק לדים וכל מיני שטויות על הצג)

והיא עדיין תקינה (כבר שנתיים) ואפשר להגיד שאני חורש עליה כל יום חוץ משבת שהיא על ווליום יותר נמוך.. :P

כמובן שלא מומלץ להשאיר מסכים דולקים כל הזמן כי זה מוריד במשך הזמן את בהירות שפורפרת המסך ואז יהיה צריך לעשות את המוד הזה שפותחים את המסך ומגבירים מבפנים את הסוויצ'ים של הבהירות. (אני עשיתי על מסך שהיה דלוק נון-סטופ במשך 7 שנים ברור ש"לפעמים כיביתי אותו..)

פורסם

אני גר ליד סאבאקס ותאמינו לי ... הוא כל היום חורש עליה...

לול

וגבר תקנה ב40 שקל שלט... ותכבה איתו(half joke half real)

פורסם

אני עושה את זה כבר שנים

פעם הייתי מכבה ומדליק מסכים ומחשבים ולא קרה לי כלום

אחרי זה התחלתי להשאיר הכל עובד וגיליתי שיותר נוח, מזזים את העכבר והכל מתעורר לחיים.

לגבי רסיברים נראה לי שאי אפשר לכבות אותם ממש כי הם נכנסים למצב סטנד בי למרות שלחצת על כיבוי מהמכשיר.

פורסם

כשאני הולך לשירותים אני מכבה את הרסיבר :\

למרות שהוא דיי חדש

פורסם

תחשוב מה שאתה רוצה , גם את המעבד אני יכול להשאיר על 60 מעלות שנים ולא יקרה לו כלום (תאמת עבדתי שנה וחצי עם אחד קרוב ל 70 מעלות ולא קרה כלום , ואני בטח לא ממליץ בגלל זה לכולם לא להקשיב לכל מטיפי הקירור מעבדים כאן) זה לא אומר שום דבר על הנושא.

לחלק קורים תקלות לחלק לא , ויש דברים ברורים שמגבירים את הסיכוי לתקלות ודברים שמשפיעים על מוות ואורך חיים של אלקטרוניקה. לתת לאלקטרוניקה לנוח זה דבר חשוב , לא חובה , אבל יכול למנוע הרבה צרות.

הרי כולכם כאן יודעים את זה בחלק הכי בסיסי שלו - חום במחשבים , כולכם יודעים עד כמה זה מסוכן , אבל לא משליכים את זה על דברים אחרים, זה הגיון פשוט.

אין שום חובה , אבל יש דברים שכדאי לעשות , כל אחד והשיקולים שלו אם זה גורע ממנו או לא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים