עבור לתוכן

בעיה - טמפרטורה גבוהה מאוד של המעבד (פעם שנייה)

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

כשהמארז סגור המחשב שלי לא שורד אפילו 2 דקות של גלישה באינטרנט

אני עם מארז פתוח ומאוורר צמוד באופן קבוע

אני פותח אתר עם כמה תמונות כמו ONE או SPORT5 ותוך דקה הוא מתחיל להוציא את רעש האזהרה

• תגובות 40
  • צפיות 2.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

פותח התרד מה לגבי שאר הדברים ? RPM בדקת ? בדוק טמפ' עם CORE TEMP.

ולגבי OCCT..אתה יכול לשנות את הטמפ' הMAX בתוכנה..ככה היא תמשיך את הבדיקה גם מעבר לטמפ' של 70 (מה שמוגדר בDEFAULT)..

אבל תבדוק שהטמפ' לא מפריזה..

ועם כל כבוד לציפסט..הבעיה היא שהמעבד מתחמם לך עם קירור יעודי..גם כרטיס מסך וגם ציפסט משפיעים על טמפ' אבל יש גבול..

מה לגבי הסירקולציה ?

בחרת להתעלם מהתגובה או שפשוט לא שמת לב ?

פורסם
  • מחבר

בחרת להתעלם מהתגובה או שפשוט לא שמת לב ?

מצטער לא ראיתי..

RPM אני לא יודע ממש מה זה.

לגבי התוכנה CORE TEMP -בדקתי איתה והטמפרטורות שם במנוחה הן בין 55-70

בזמן מאמץ מגיע גם ל-90 מעלות..

לגבי OCCT - אני לא יכול לשמור על המעבד יותר מדי זמן בטמפרטורות מעל 70 מעלות כי הוא פשוט מכבה את עצמו..

לגבי הסירקולציה - המארז שלי פתוח כל הזמן כי כמו שאמרתי אי אפשר אפילו לגלוש באינטרנט כשהוא סגור, אני חייב אותו פתוח עם מאוורר צמוד

במשחקים אפילו המאוורר החיצוני לא מספיק.

פורסם
  • מחבר

אין לי הרבה מה לעשות..רק לממש אחריות ולהתפלל שהפעם יעלו על הבעיה האמיתית..

כי בת'רד הזה רק נכתבו 4-5 בעיות אפשריות, ככה שאי אפשר לצאת מזה

פורסם

RPM = מספר הסיבובים לדקה שמבצע הקירור..בדוק את זה עם התכונות השונות כגון HWMONITOR..

מה לגבי הסירקולציה ? כמה מאווררים יש לך במארז ולאיזה כיוון הם דוחפים אוויר ?

פורסם
  • מחבר

רשום לי ככה:

FANIN0 - 2300

FANIN1 - 1850

זה בערך אחרי שהסתכלתי על זה כ10 שניות..

יש לי במארז את המאוורר הקדמי של המארז, האחורי שמוציא אוויר, ועוד את הקירור על המעבד

בפעם האחרונה שהייתי בחנות הטכנאי שם הפך לי את הכיוון של גוף הקירור של המעבד ואיתו גם את כיוון הקירור, ככה שהוא מנוגד למאוורר האחורי שמוציא

אוויר מהמארז

אבל זאת לא יכולה להיות הבעיה כי היא הייתה קיימת הרבה לפני שהוא הפך את הקירור..

פורסם

פותח התרד מה שאתה מתאר הוא לא הכי מסתדר...שכן המעבד שלך מגיע עם קירור יעודי ל80+ מעלות..הסירקולציה בסדר..הRPM על MAX..

אני מציע לך לבדוק בחנות אם הקירור מהודק..אולי לרענן משחה..ותן להם שיריצו בדיקות מה הולך שם..

פורסם
  • מחבר

הקירור מהודק לגוף הקירור..

גוף הקירור לא חם אף פעם, מה שמשאיר כנראה שתי אופציות:

שהמעבד לא מגיע לטמפרטורות האלה, והסנסור בעצם פגום וקורא לא נכון את הטמפרטורה (כמו שצויין בסוף עמוד 2)

אופציה שנייה היא שהחום לא עובר כמו שצריך מהמעבד לגוף הקירור (לא נראה הגיוני כי המשחה הטרמית נמרחה מחדש לפני שבועיים)

אני אלך לחנות מחר ואבקש שימרחו את המשחה הטרמית מחדש, ויבדקו את לוח האם עם דגש על הגשר הצפוני.

מה דעתך?

פורסם

אתה יכול לבקש גם שינסו לעדכן ביוס..אולי בגרסה מאוחרת יותר יש שינוי בקריאה..

פורסם
  • מחבר

הייתי בחנות והוא הריץ איזה תוכנה שבודקת טמפרטורה

הוא הרגיש שגוף הקירור לא חם בכלל אז הוא הגיע למסקנה שהסנסור פשוט קורא טמפרטורה לא נכונה - הגיוני, אבל -

לאחר כמה דקות נוספות המחשב קרס..

הוא החליט שהוא מחליף מעבד ואם זה לא יעבוד הוא יבדוק את לוח האם

אני כמעט בטוח שהחלפת מעבד לא תעזור אבל אין לי הרבה ברירות אלא להשאיר את המחשב שם ולתת לו לעשות מה שהוא רוצה

הוא אמר שהחלפת לוח תהיה בעייתית כי אין להם אותו כבר (קניתי לפני שנה)

נקווה שיסדרו את הבעיה כמה שיותר מהר

פורסם

רוב הסיכוים שהלוח אם זאת הבעיה..אבל במקרה "הגרוע" שיתנו לך לוח אם אחר..או שירצו את המערכת על לוח אם אחר..רק לבדוק איפה הבעיה..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים