עבור לתוכן

בעיה - טמפרטורה גבוהה מאוד של המעבד (פעם שנייה)

Featured Replies

פורסם

אז כן...או שהפלטה של הקירור לא בסדר...אולי יש בה חורים והיא חתוכה וכל זה...או שהמשחה לא מרוחה כראוי והחום לא עובר כמו שצריך!

• תגובות 40
  • צפיות 2.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

אז מה אתם ממליצים? למרוח מחדש את המשחה הטרמית?

פורסם

תנסה למרוח את המשחה מחדש!

ותעדכן ;)

פורסם

ובזמן שאתה מרענן..תבדוק שאתה מתקין אותו כמו שצריך.. ;D

פורסם

לפני כשבועיים רשמתי פה על בעיה שהמחשב נכבה לי בעבודה פשוטה

אמרו לי כאן בפורום שהבעיה בהתחממות המעבד - וזאת באמת הייתה הבעיה.

הלכתי לממש אחריות ובדקו את המעבד וראו שיש שם הרבה יותר מדי משחה טרמית.

ניקו את המשחה הקיימת ומרחו חדשה, הרבה פחות ממה שהיה.

המחשב עבד מצויין ב4 ימים הראשונים, והיום המעבד התחיל להוציא רעשים מוזרים - אבל הוא לא מכבה את המחשב.

בדקתי בתוכנה HWMONITOR ובאמת גיליתי שבזמן משחקים המעבד מגיע לטמפרטורות של 80+

המחשב לא כבה אבל אי אפשר לעבוד כשיש רעש כזה מהמעבד והטמפרטורה כל כך גבוהה..

אין לי מושג מה לעשות=/

המפרט:

amd athlon 4800x2

GIGABYTE GA-MA78GM S2H

GIGABYTE 9600GT 512MB

הבעיה היא לא במעבד אלא בלוח האם שלך (וכל הצ'יפסט שנקרא 780G). מדובר בצ'יפסט שידוע בהתחממות רבה מאוד שלו ולי אישית יש כמעט זהה לשלך שגם הוא מבוסס על ה-780G.

אצלי היה מותקן מעבד 5200+ עם Scythe Mini Ninja מעליו יחד עם מאוורר צמוד. אחרי שדיווחתי לחנות שבה רכשתי את המחשב, שהוא כבה מעצמו בכל פעולה קצת קשה, הוחלף לי המעבד (ל-5600+). נחש מה? הבעיה עדיין המשיכה למרות החלפת המעבד, שיפור סירקולוציה וניקוי מסיבי של כל האבק במארז.

בדיקה קצרה בגוגל העלתה שהאשם הוא לוח האם והגשר הצפוני הלוהט שלו ואכן אימתתי זאת ע"י הפעלת המחשב במארז פתוח שכמעט גרמה לי לכוויה כאשר נגעתי בגשר הצפוני בזמן שהפעלתי את התוכנה OCCT (מה שגרם לכיבוי של המחשב תוך 2 דקות)...

http://www.avforums.com/forums/home-cinema-pcs/933719-north-bridge-fan-header-help-ga-ma78gm-s2h.html

http://www.hardforum.com/showthread.php?p=1032632730

פורסם
  • מחבר

אז למה בתוכנות שבדקתי בהן טמפרטורה (HWMONITOR ו-EVEREST) המעבד מופיע בטמפרטורה גבוהה מאוד?

ובזמן מאמץ אני שם לב שהמעבד עובר את ה70 מעלות הוא מתחיל לצפצף? (מה שהטכנאי בחנות הגדיר בביוס)

בהנחה שהבעיה היא אכן מה שאתה טוען, מה אתה מציע לעשות?

עריכה:

אני קראתי בלינק השני שהבאת תגובה שאומרת שסנסור מסויים שבודק את טמפרטורת המעבד קורא את הטמפרטורה גבוהה ב20 מעלות ממה שהיא באמת,

וזה באמת הסבר הגיוני מאוד.

הוא קורא את הטמפרטורה גבוהה ב20 מעלות, ומכבה את המחשב בגלל הטמפרטורה הגבוהה מדי.

פורסם

העובדה שהמעבד חם אינה נוגדת את דבריי ואף מחזקת אותם. אם אכו יש בעיה בסנסור שיושב על לוח האם, אז הבעיה היא מן הסתם בלוח אם עצמו...

ההמלצה שלי אלייך היא קודם כל לאמת את דבריי ולבדוק את מידת החום שמפיק הגשר הצפוני והלוח אם באופן כללי. אם זו אכן הבעיה, ישנם להערכתי מספר פתרונות:

1. לנסות לקרר את כל המארז עצמו ע"י שיפור סירקולוציה ובכך להוריד את הטמפ' של הלוח.

2. להתקין קירור מיוחד על הגשר הצפוני.

3. לממש אחריות.

אני עשיתי בעצמי את השלב הראשון (וללא שיפור ניכר) אך בימים הקרובים אני אגש לחנות שבה רכשתי את המחשב כדי לבדוק את 2 האופציות הנוספות שציינתי.

פורסם
  • מחבר

רגע, לא הבנתי.

הגשר הצפוני זה הצ'יפסט 780G שהזכרת?

עד עכשיו הייתי בטוח לגמרי שהבעיה היא בחום המעבד.

אבל בחנות הטכנאי ניקה את המשחה הטרמית, מרח מחדש התקין בחזרה את גוף הקירור, הכל כמו שצריך.

עוד משהו אם תוכל להסביר לי:

הצ'יפסט הזה בעצם קורה את הטמפרטורה לא נכון, ובגללה המחשב מוציא את רעש האזהרה שהוגדר בביוס, ובגלל שהוא חושב שהטמפרטורה של המעבד גבוהה

מדי הוא מכבה את המחשב כמנגנון הגנה?

ואיך אני יכול לוודא שהבעיה היא אכן בצ'יפסט הזה?

פורסם

קיים אצלך בלבול בין כמה מושגים שונים:

* צ'יפסט הוא ערכת השבבים שעליה מבוסס לוח האם.

* הגשר הצפוני הוא חלק מלוח האם, במקרה הנוכחי כרטיס המסך המובנה יושב על הגשר הצפוני של לוח האם (ראה בתמונה המצורפת את הקירור המוזהב שעליו רשום Gigabyte):

http://techreport.com/articles.x/14261/2

* הסנסור הוא חיישן שקורא את הטמפ' במקומות מסוימים בלוח האם, בהחלט יכול להיות שהוא תקול ואז הוא משדר נתונים שגויים שגורמים לכך שהמחשב ייכבה עקב עומס חום לכאורה.

כפי שאמרתי, כדי לוודא שהבעיה היא אכן בלוח האם רצוי להפעיל את המחשב עם המארז הפתוח ואז להריץ תוכנה כמו OCCT כדי לאמץ את המחשב. לאחר מכן, נסה להעריך ע"י מגע קל בלוח את הטמפ' ואם ניתן בקלות לטגן חביתה על לוח האם שלך, הוא כנראה לא תקין.

פורסם
  • מחבר

הורדתי את OCCT, והפעלתי אותה.

לאחר דקה הופיעה הודעה שהמעבד חם מדי, ונעשה מסך שחור, כנראה כי הוא המשיך לבדוק את המחשב או משהו כזה ומיד המחשב כבה.

לא הצלחתי להשלים את הבדיקה, הורדתי ל10 דקות וגם אותה הוא לא הצליח להשלים כך שאני לא יודע אם הלוח אם התחמם כבר.

אני חושב שאני אקח את המחשב לחנות, אבקש לממש אחריות ואסביר להם מה כנראה הבעיה (לוח האם).

פורסם

או שתקנה קירור יעודי ללוח האם כמו שהציעו לך..

או שתממש אחריות!

זו כבר החלטה שלך

פורסם
  • מחבר

קירור ללוח האם אבל לא יפתור את הבעיה, הוא רק יסתיר אותה.

הבעיה כמו שקראתי בשני המאמרים שהביאו בסוף עמוד 2 היא קריאה לא נכונה של טמפרטורת המעבד, ב-20 מעלות יותר מהטמפרטורה האמיתית.

עריכה:

עכשיו אני לגמרי מבולבל.

הבעיה היא התחממות יתר של הגשר הצפוני, או קריאה לא נכונה של טמפרטורת המעבד ע"י הסנסור?

פורסם

הבעיה היא התחממות יתר של הגשר הצפוני, או קריאה לא נכונה של טמפרטורת המעבד ע"י הסנסור?

זה יכול להיות גם וגם אבל מנסיוני ואחרי קריאה נרחבת בגוגל, רוב הבעיות שדווחו היו התחממות של הגשר הצפוני ושל לוח האם באופן כללי.

פורסם
  • מחבר

לצערי אני לא יכול לבדוק כמה הגשר הצפוני חם, אני גם לא יודע איפה הוא בדיוק על לוח האם וגם המחשב מיד כבה כשאני הפעלתי את התוכנה OCCT בגלל

שהמעבד היה "חם" מדי.

אם אני יממש אחריות ויחליפו לי את לוח האם לאחד זהה אבל חדש, הבעיה תחזור לא?

פורסם

פותח התרד מה לגבי שאר הדברים ? RPM בדקת ? בדוק טמפ' עם CORE TEMP.

ולגבי OCCT..אתה יכול לשנות את הטמפ' הMAX בתוכנה..ככה היא תמשיך את הבדיקה גם מעבר לטמפ' של 70 (מה שמוגדר בDEFAULT)..

אבל תבדוק שהטמפ' לא מפריזה..

ועם כל כבוד לציפסט..הבעיה היא שהמעבד מתחמם לך עם קירור יעודי..גם כרטיס מסך וגם ציפסט משפיעים על טמפ' אבל יש גבול..

מה לגבי הסירקולציה ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים