עבור לתוכן

יום הולדת לנלסון מנדלה

Featured Replies

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3748372,00.html

היום אחד האנשים הגדולים בעולם, זוכה פרס נובל לשלום ובעל תואר של כבוד באינספור אוניברסיטאות ברחבי העולם, הנשיא השחור הראשון בדרום אפריקה - ובעצם, אחד מחודי החנית של המאבק לשחרור השחורים בעולם, נלסון מנדלה, חוגג יום הולדת 91 - ואני מקווה שימשיך להאריך ימים.

אחרי שפרש מחיו הפוליטיים הקים עמותה למלחמה באיידס, נגיף נורא ממנו מת בנו של מנדלה, ואותה העמותה הציעה לעגון את יום הולדתו כיום בינלאומי למימוש כל הערכים לפיהם פעל נלסון מנדלה, והיה מוכן אף להקריב את חיו למענם.

אמנם לעם הקטן שלנו אנשים חשובים שמזוהים עם הלאום היחודי שלנו, אותם אנחנו מכבדים עם ימי זיכרון, וזה חשוב, אך אני בכל זאת קצת מצטער שלא מציינים בישראל גם את יום הולדתו של נלסון מנדלה - במיוחד לאור העובדה שגם אנו, היהודים, היינו עם נרדף וחסר זכויות בתקופות חשוכות בהיסטוריה.

פורסם

או אולי בגלל שהוא תומך באויבים שלנו ?

פורסם

גם יאסר ערפאת זכה פרס נובל לשלום, וגם אוסאמה בן לאדן יזכה בפרס הזה יום אחד.

פורסם

וגם אוסאמה בן לאדן יזכה בפרס הזה יום אחד.

ביום שהוא יזכה ,אני רשמית הופך להיות מחבל :smile1:

פורסם

ביום שהוא יזכה ,אני רשמית הופך להיות מחבל :smile1:

תראה את המחבלים ברשות הפלסטינית, הם זוכים לא רק בתמיכה אידאולוגית מכל חברות זכויות אדם המובילות בעולם, אך גם בתמיכה כספית מארצות האיחוד האירופאי ושאר ארצות ערב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים