עבור לתוכן

בשעה טובה התחדשתי במחשב אך משום מה המחשב לא מגיב לאוברקלוק

Featured Replies

פורסם

לאחר חמש שנים עם פנטיום 4 פרסקוט רותח שלא איפשר אוברקלוק בטוח רכשתי מחשב חדש

DualCore Intel Core 2 Duo E7400, 2800 MHz (10.5 x 267

Gigabyte GA-73PVM-S2H (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN

Motherboard Chipset nVIDIA nForce 7100-630i

DIMM1: OCZ Reaper HPC OCZ2RPR800C42G 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-5-5-15 @ 333 MHz) (3-4-4-12 @ 266 MHz)

BIOS Type Award Modular (02/13/09

ניסיתי לבצע אוברקלוק לזיכרון בנפרד unlInked ע"י הרמת FSB ל 810והמחשב לא מבצע פשוט נשאר על 800

ניסיתי לבצע אוברקלוק למעבד ולזכרון LINKED ע"י הרמת FSB למעבד ושוב לא מבצע

משהו בביוס חוסם את האוברקלוק ואינני יודע מה זה יש לציין ש EC1 U ו EIST מבוטלים כך שהחסימה זה לא מהם

אשמח לעזרה תודה !

פורסם

מה זה "חוסם" ? אתה משנה>>שומר>>וההגדרה לא נשמרת ? בדקת בווינדוס עם תוכנה ?

לפני שאתה מתחיל לעשות OC לזיכרון וכו..אני מציע לך לקרוא קצת..ולעיין במדריכים..כי זאת לא ההתחלה הרצויה בכלל !

פורסם
  • מחבר

יש לי ניסיון באוברקלוק על מחשב אחר אני לא מתעסק בזרמים ורוצה לבמע אוברקלוק קטן סה"כ רוצה להעלות קצת מהירות אך כשאני נכנס לביוס ומעלה את המהירות של ה FSB מ 266 ל 276 הכפולה נשארת 10.5 המחשב נשאר על 2.8 במקום לעלות ל 2.9 אותו הדבר בזכרון אני מעלה FSB מ 800 ל 810 אך בפועל לא קורה כלום כשהמחשב עולה ב POST עדיין רשום 2.8 למעבד ו 800 לזכרון[br]פורסם בתאריך: 17.07.2009 בשעה 12:55:46

ההגדרה נשמרת אך ליד ההגדרה יש רישום אחר

דוגמה אני מעלה FSB מ 266 ל 276 אז ליד ההגדרה רשום ACTUEL FSB 266 כלומר הוא נותן לי לשנות אך בפועל האקטואלי נשאר ללא שינוי[br]פורסם בתאריך: 17.07.2009 בשעה 13:00:58

מישהו אולי מכיר את הלוח הזה Gigabyte GA-73PVM-S2H מוזר אני חושש שהוא לא נותן לבצע אוברקלוק למרות שהאופציות לאוברקלוק קימות בביוס זה נקרא

MB INTELLIIGENT TWEAKER-M.I.T הביוס מאפשר לי להעלות FSB אך בפועל בשורה של ה CURRENT VALUE ה FSB לא משתנה.

בדקתי גם ב CPU-Z וה FSB לא השתנה.

פורסם

השורות של הCURRENT או הactual מציגות מה שיש לך כרגע..ככה שכל שינוי שאתה עושה בביוס לא תופס..רק אחרי שמירה וריסט זה יקרא את הנתונים.

וכמו שזה נראה הוא לא מקבל את הפרמרטים..נסה לשנות לערך גבוה יותר 280+..נסה להוריד מחלק לזיכרון..

פורסם

תבטל את ככל התכונות של מעבד שיכולות להגביל אותך. במיוחד את SPEED STEP TECHNOLOGY. וגם צריך לבטל את SPREAD SPECTRUM.

ואולי כן תתעסק קצת עם זרמים.

פורסם
  • מחבר

תודה על ההכוונה אכן הבעיה היתה שהזרם למעבד בביוס היה על אוטומטי שחררתי לידני והאוברקלוק נפתח בצעתי אוברקלוק מ 2.8 ל 2.95 למעבד והחזרתי למצב הקודם 2.8 .

המטרה האמיתית שלי היא להמהיר את הזכרון בנפרד (ממהירות המעבד כרגע אני מרוצה ) וזאת משום שמותקן אצלי זכרון יקר של OCZ עם קרור מובנה בעל יכולת אוברקלוק עד ל 2.15VOLT אך לצערי בביוס לא מצאתי אפשרות להעלאת זרם לזכרון (למעבד יש אופציה) כך שלמעשה הצלחתי להעלות את מהירות הזכרון מ 800MHZ

עד ל 913 MHZ בתזמונים 5-5-5-18.

מהאינטרנט ישנו מידע רב שזיכרונות אלו מגיעים ל 4-4-4-15 בזרם 2-2.15 ככה שקצת התבעסתי על הלוח והביוס שלא נותנים שליטה על זרם הזכרון יש לציין שדכנתי ביוס לגירסה הכי עדכנית .

האם יש דרך מסוימת בטוחה להעלות זרם לזכרונות (הם מסוגלים לקבל עד 2.15 ללא שום בעיה)?

פורסם

זה לא זרם..זה מתח !

ואיזה זיכרון יש לך בדיוק ? כמו כן גם בלי הOC אתה יכול פשוט לשנות מחלקים ולהגע לתדר זיכרון גבוה יותר...

לגבי המתח לזיכרון..חפש DRAM/DIMM VOLTAGE

פורסם
  • מחבר

הזכרון הוא OCZ DDR2 PC2-6400 Reaper CL4 4GB Edition

הגעתי איתו עד 912mhz מעל אני מקבל שגיאות משום שלצערי אין אפשרות בלוח הזה Gigabyte GA-73PVM-S2H להוסיף מתח לזכרון למרות שהזכרון מדורג כ 2.15V הלוח מוגבל ל 1.84V בלבד.

מטרתי היא סה"כ לבצע אוברקלוק לזכרון משום שהוא מיועד לכך ומדורג עד 2.15 לגביי המעבד כרגע הוא חדש רק בעוד שלוש שנים כשהאחריות תיגמר אחשוב על המהרה כרגע לא לוקח סיכונים.

לגביי הזכרון אשמח לרעיונות אוברקלוק נוספים שיעזרו לי לעבור את ה 912MHZ?

פורסם

אין כאלו..הזיכרון לא מקבל את המתח שדרוש..מה שמגביל אותך..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים