פורסם 2009 ביולי 1616 שנים שלום לכולםאני יודע שהשאלה שלי לא ממש קשורה לפורום זה אבל בכל זאת אולי מישהו יכול לעזור.שמי אלפרד אני סטודנט שנה שלישית בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה .בפרויקט גמר שלי אני צריך חישן שיוכל לעבוד במהירויות גבוהות. החישן צריך להיות מותקן על השמשה האחורית של האוטו מבחוץ ותפקידו לזהות אוטו מתקרב ממרחק מסוים ולהעביר את המידע לנהג.ברצוני לשאול באיזה חישן אני יכול להשתמש כך ש המידע שתועבר לנהג תהיה מהירה מעוד, לכן צריך שהחישן יהיה בעל תכונה לתגובה מהירה מעוד כי הרכבים נוסעים במהירויות גבוהות .וגם שהמראות של הרכב כגון פנסים חלונות לא יפריעו לחישן. תודה מראש על העזרה .
פורסם 2009 ביולי 1616 שנים בד"כ משתמשים בחיישני IR. השאלה לאיזה מרחקים אתה צריך. אגב, יש מערכת קיימת כזו שניתן להרכיב על כל רכב, אבל היא מזהה רק מ 2 מטר ומטה.[attachment deleted by admin]
פורסם 2009 ביולי 1716 שנים שלום אלפרד!הייתי בוחן גם את האפשרות להשתמש בחיישן אולטרה-סוני.ניראה לי שהוא יתאים לפרוייקט..שבת שלום, אלעד.
פורסם 2009 ביולי 1916 שנים בהתחשב במהירות הקול האיטית, אני לא רואה איך זה מסתדר עם הדרישה של פותח האשכול לעבודה במהירויות גבוהות.[attachment deleted by admin]
פורסם 2009 ביולי 1916 שנים אם תציין את הטווח המדויק שאתה צריך, ואיזה מהירות מדובר נוכל לעזור לך יותר.יש חיישני sharp IR שלפי דעתי דיי אמינים, הם היו על הרובוט שבניתי ונשברו רק כתוצאה מפגיעה ישרה מאוד חזקה.השוואה בין כמה סוגים:http://www.acroname.com/robotics/info/articles/sharp/sharp.html#e8דגם זה, GP2Y0A700, בעל טווח הגדול ביותר שלהם והוא של מטר עד 5.5 מטרבד"כ לפי מה שאני זוכר מכוניות רובוטיות משתמשות בחיישני מרחק לייזר שמודדים עד איזה 50 מטר בדיוק של כמה ממ אבל הם עולים כמה אלפי דולרים
פורסם 2009 ביולי 2216 שנים הדבר הכי אמין שאני מכיר זה לשים מקלט משדר בתדר רדיו, ולעבוד על פי עקרון דופלר.ככה גם עובדים המצלמות מהירות ועוד הרבה דברים.המשדר שולח תדר, ואם יש גוף שמתקדם במהירות אל המשדר אז התדר יקבל היסט.וככה אפשר לזהות עצמים שמתקרבים ומתרחקים.האמת זה לא נשמע פשוט לבנות דבר כזה.
פורסם 2009 ביולי 2216 שנים תקשיב אם אתה לא רוצה משהו מעל 100 ש"ח יש לך את ה- Ultrasonic ואת ה Sharp IR.מתוך ניסיון בעבודה עם שניהם ה- Ultrasonic הרבה הרבה יותר טוב והרבה יותר מדוייק.אם אתה מוצא עוד אפשרויות תבדוק אותם. זה תלוי בתקציב שלך.
פורסם 2009 ביולי 2216 שנים אבל את מה שאתה רוצה לעשות כבר עשו מזמן, זה נקרא חיישני רוורס.זה בא קיט מוכן שמודד בדיוק של 10 CM ממרחק 3-4 מטר לפעמים יותר
פורסם 2009 ביולי 2316 שנים מה שאתה מבקש , מאד קשה לביצוע ,כאשר שני הרכבים בתנועה. אתה רוצה למדוד ממרחק , כאשר 2 הגופים בתנועה .רכב זה לא גוף שטוח ומרובע , מה שמסבך את העסק.אפקט הדופלר , כמו שהזכירו יהיה הכי מדוייק , אבל לא מעשי לביצוע , מאוד מסובך .האינפרה יותר פשוט , אבל לא יהיה מדוייק בגרוש , הרכב מאחורה לא זז רק קדימה/אחרוה , אלה גם לצדדים ,אלה אם כן , 2 הרכבים נוסעים על פסי רכבת .תבדוק כמה עולה ציוד למדידת מהירות משטרתי , לא זול ...וגם הציוד הזה מזייף לפעמים .מה אם הרכב מתקרב רק מהצד השמאלי של הרכב המודד? מה אם זה קטנוע צר ? בקיצור , לדעתי מסובך ביותר .
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.