עבור לתוכן

נמצאה זריקה נגד קרינה רדיואקטיבית

Featured Replies

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3747527,00.html

בלעדי: מדענים אמריקאים וישראלים פיתחו זריקת מגן נגד קרינה רדיו אקטיבית. האם זה מה שימנע מתקפה גרעינית מאיראן על ישראל?

רק לי זה נראה כמו ניסיון נואש להוריד לאחמדיניג'ד את החשק לתקוף בעתיד?

האם זה יתכן בכלל ?

פורסם

לי זה נראה יותר כמו ניסיון של העיתון לעשות סיפור מכלום. :-\

פורסם

http://www.fresh.co.il/vBulletin/showthread.php?t=479930

מסתבר שישנה חברה אמריקנית העובדת על הנושא כבר מספר שנים ונקראת CLEVELAND BIOLABS .

הם אכן ביצעו ניסויים בבעלי חיים כולל בקופים עם תוצאות רשמיות מעודדות מאד (70% שרידה לעומת 20% בתנאי מעבדה מסויימים בקופים - מידע).

קריאה קצת יותר מעמיקה מלמדת שכנראה מדובר במשהו רציני למדי. ב-2008 פורסם מחקר שלהם בNATURE (מידע). לא הצלחתי למצוא את המחקר בNATURE - אם למישהו יש קישור יהיה נחמד.

אם המחקר פורסם בnature, זה כנראה באמת רציני.

פורסם

בדיוק באתי לפתוח על זה דיון.

נראה לי שזה דבר קצת הזוי האמת, על פי מה שאני מבין ברפואה זה דבר שכמעט בלתי אפשרי לפתח. נצטרך לעקוב ולחכות לכתבה המלאה כדי לראות עוד פרטים.

פורסם

שאלתי את אבי שהינו רופא, והוא אמר שזה אפשרי ואפילו סביר, כבר כיום קיימים כדורים המונעים את החדירה הראשונית של קרינה לגוף (ראה ערך: "לוגול"), ויכול להיות שהזריקה מהווה מחסום טוב יותר לקרינה. (כמובן שיהיה יותר מהפכני אם היא מרפאת אדם לאחר שגופו כבר ספג קרינה)

פורסם

לוגול, או כל כדור או תרופה אחרת, לא יכולים למנוע חדירה של קרינה לגוף שלנו, מכיוון שהוא אורגני.

המטרה של פתרונות כאלה, היא למנוע נזק לתא, שספג קרינה, ע"י הפיכתו לעמיד לקרינה מיננת.

תרופה לא יודעת מה זה תא הרוס, ומה היה תפקוד ותכונות התא לפני שנהרס.

לכן, כל זמן שאין לכל אדם "גיבוי גנטי", בלתי אפשרי יהיה ליישם טכנולוגיה שיודעת לתקן תא שנפגע,

גם אם היתה כזו.

פתרון כלשהו, מצויין עד כמה שיהיה, יהיה אך ורק חיסון (לפני החשיפה) ולא תרופה (לאחר החשיפה).

אגב, כבר כעת יש חומרים טבעיים שהם אנטיאוקסידנטים, אשר מגינים על תאים אורגניים מפני קרינה מייננת

באופן מסויים, ולכן אסור לאנשים שמקבלים טיפול בקרינה ליטול אותם, כי הם יגנו גם על התאים הממאירים.

החיסון המדובר, אמור לבצע פעולה דומה, רק באופן הרבה יותר חזק ולמשך זמן רב יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים