עבור לתוכן

דיווח: הסטי"לים בסואץ - הכנה לתקיפה באיראן

Featured Replies

פורסם

דיווח: הסטי"לים בסואץ - הכנה לתקיפה באיראן

ה"טיימס" הבריטי ציטט מקור ביטחוני ישראלי שאמר בהתייחסו למעבר ספינות הקרב בתעלת סואץ: "משקיעים זמן בהכנה למורכבות המהלך של תקיפה באיראן". לדבריו, התרגילים באזור נערכים בגלוי בכוונה

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3747406,00.html

קודם בחדשות, דיווח: צוללת ישראלית עברה בסואץ בחודש שעבר

על-פי הדיווח, הצוללת עברה לכיוון הים האדום במהלך תרגיל חיל הים סמוך לאילת. "זו ללא ספק חריגה ממדיניות" אמר גורם ביטחוני. לא ברור אם הצוללת עברה כשהיא חשופה או מתחת לפני המים. זו הפעם הראשונה שצוללת ישראלית עוברת בתעלה

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3740863,00.html

האוליטימטום, האיחוד האירופי לאיראן: עליכם להגיב תוך חודשים

שר החוץ של שוודיה, שארצו היא הנשיאה התורנית של האיחוד האירופי, יישר קו עם ארה"ב והבהיר לאיראן שעליה להגיב להצעות הדיאלוג בתוך שבועות או חודשים, "אך לא מעבר לכך"

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3747314,00.html

והניתוח, נתיב אקספרס לזירה הדרומית

המשמעות של מעבר צוללת הדולפין בתעלת סואץ היא שישראל ומצרים לא רק חוסמות יחד את הגבול בסיני, אלא גם משתפות פעולה במישור האסטרטגי. מי שאמור לחשוש יותר מכל מקיצור זמני ההגעה של חיל הים לים האדום - הם האיראנים

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3740914,00.html

• תגובות 31
  • צפיות 2.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תשמע, אל תיקח את זה קשה או משהו,

אבל די כבר עם הכותרות מYNET.

לכולם פה יש גישה לאתר בעצמם והם גם ככה קוראים את זה לבד.

אתה סתם מספים. כל הדף הראשי בפורום מלא בכותרות מYNET.

אם אתה רוצה לפתוח דיון אמיתי תתן לפחות דעה שלך, משהו מקורי.

פורסם

לא חושב שישראל תתקוף את אירן אם כבר אולי אובמה מתכנן לתקוף

וזה רק הכנה למגננה ישראלית ולא תקיפה

כל הפרסומים האלו יותר מעידים על ניסיון הרתעה ולא תקיפה תקיפה מתכננים בשקט

פורסם
  • מחבר

לא חושב שישראל תתקוף את אירן אם כבר אולי אובמה מתכנן לתקוף

וזה רק הכנה למגננה ישראלית ולא תקיפה

כל הפרסומים האלו יותר מעידים על ניסיון הרתעה ולא תקיפה תקיפה מתכננים בשקט

אני דווקא חושב שאחנחנו באמת מתכוננים לתקיפה אבל התנועה הראותנית הזאת היא לא חלק מהתוכנית

אלא כמו שאמרת ניסיון התרעה או אולי יותר נכון כאמצעי לחץ על אירן.

תשמע, אל תיקח את זה קשה או משהו,

אבל די כבר עם הכותרות מYNET.

לכולם פה יש גישה לאתר בעצמם והם גם ככה קוראים את זה לבד.

אתה סתם מספים. כל הדף הראשי בפורום מלא בכותרות מYNET.

אם אתה רוצה לפתוח דיון אמיתי תתן לפחות דעה שלך, משהו מקורי.

זה פורום אקטואליה! 99% מהפוסטים פה הם קישורים לכתבות בYNET/NRG/ מקור לבחירתך :nixweiss:

+ שורה מקיסמום שורה או שתיים בסגנון מה אתם חושבים או סוג של התרעמות או ליכלוך כנגד הצד הפולטי החביב עליך ... (תעבור תבדוק )

אני הבאת לך לא רק את הכתבה אלא גם קצת כתבות רקע וניחשתי שאנשים פה מספיק אינטלגנטים להבין

מה נושא הדיון שאני מנסה לבשל פה... אבל אם אתה מעדיף אז פעם הבא אני איית את זה.

פורסם

טוב נו,

אם למנהלים לא אכפת שככה נראה הפורום מי אני שאתווכח.

תמשיך להעלות לינקים לYNET, ממש עבודה עיתונאית מצויינת מצידך, אתה מאיר את עינינו בכל פעם מחדש עם הכותרות שכולנו קראנו כבר בבוקר עם הקפה.

דעה שלך לא שמעתי פה.

אגב, דווקא במקרה הזה אני חייב לציין שכן השקעת, הבאת 4 לינקים מYNET ולא אחד :yelclap:

פחחחחחח.

פורסם
:goodposting:
פורסם
  • מחבר

תמשיך להעלות לינקים לYNET, ממש עבודה עיתונאית מצויינת מצידך, אתה מאיר את עינינו בכל פעם מחדש עם הכותרות שכולנו קראנו כבר בבוקר עם הקפה.

כל הקטע בפורום זה לא מדור תראה דברים חדשים ומבגניבים בשביל זה יש לך שטיות כמו META CAFE , כל הקטע זה לדון בנושאים שקראת.

אבל עזוב אתה צודק מתוך 22 פוסטים בעמוד הראשון רק ארבע הם לא קישורים לכתבות באתרי חדשות, מתוכם 1 זה קישור לYOUTUBE ו2 על סדרות.

מה שכן לא ראיתי ולו פוסט אחד לא שלך ולא שלNuNaTaK לא בעמוד הראשון ולא בעשירי, אז הנה רעיון אולי במקום ללהתלונן על כולנו שכן מפרסמים ולהגיד על כך שלמנהלים לא אכפת, תראו קצת אכפתית ותפגינו קצת יוזמה ותפרסמו משהו בעצמכם...

פורסם

מה שכן לא ראיתי ולו פוסט אחד לא שלך ולא שלNuNaTaK לא בעמוד הראשון ולא בעשירי, אז הנה רעיון אולי במקום ללהתלונן על כולנו שכן מפרסמים ולהגיד על כך שלמנהלים לא אכפת, תראו קצת אכפתית ותפגינו קצת יוזמה ותפרסמו משהו בעצמכם...

לא הסתכלת כמו שצריך או מספיק עמוק.

פורסם

חברים, בהקשר של הידיעה:

בתור מישהו ששירת בסטילים, אני רוצה לשפוך קצת אור על הפרשה..

מעבר סטילים ישראליים בתעלת סואץ זהו אינו דבר חדש בכלל, בעבר מספנות ישראל היו באילת כך שלצורך טיפולים גדולים שחייבו "עליה על העגלה" הספינה הייתה מפליגה לאילת. אומנם ב15 שנים האחרונות צומצם המעבר שם, אך זה לא אומר שלא בוצע בכלל...

מטרת ההפלגה היא בראש ובראשונה הפגנת נוכחות בזירת ים סוף, יש גם אספקטים של איסוף מודיעין. אבל בטח שלא תחילת תקיפה באיראן. אם חיל הים היה מתכוון לסייע בתקיפה באיראן הוא היה עושה את זה בדרכים קצת יותר סודיות.

בגלל כל ה Hype שנוצר מסביב לבעיה עם איראן, כל פיפס שצה"ל עושה גורם מייד לרעש תקשורתי בעולם. במקרה הזה הדבר משרת טוב מאוד את האינטרנס של הפגנת הנוכחות...

דבר שני, בלתי אפשרי לעבור בתעלה בסודיות. עוברים שם מאות כלי שיט ביום, מכל העולם..מספיק שאיש צוות אקראי פותח ספר Janes, משייך מייד את הצורה היחודית של הסער 5 לישראל.

בנוסף בתור מישהו שהפליג שם, בהחלט היה כיף :)

פורסם

אני לא יודע מה קפצתם עליו.

זה פורום אקטואליה. מאיפה נביא אקטואליה אם לא מאתרי חדשות?

בשביל מה פותחים פה פוסטים? כדי לדבר אקטואליה, זשכל אחד זורק את מה שהוא חושב ומשתף.

לפי איך שהוא הציג את הפוסט הראשון שלו, ניתן להבין כי גם הוא חושב שאנחנו בדרך לתקיפה באיראן (אולי לא מיידית)

ואלה צעדים להרתעה. להראות להם שאנחנו יותר קרובים ממה שהם חושבים וכו' וכו'.

אני חושב שאלה סתם צעדים כדי להפחיד, אבל יש תכניות כבר מוכנות לתקיפה באיראן,

שהתאמנו עליהן גם ורק צריך לשלוף אותן מהמגירה. כך אני חושב.

אז תרגיעו קצת, הבחור היה בסדר גמור.

ושם, שלח תלונה למנהלים אם זה כל כך מפריע לך, או אל תיכנס לפורום הזה (שזה יותר פשוט כי הפורום פועל כפי שהוא אמור).

פורסם

מה מטרת הדיון הזה?

פורסם

אפילו אם מתכוננים לתקיפה באיראן, להפעיל סטילים כל כך רחוק מהבסיס זה לא רעיון חכם, ואני בטוח שלאיראנים יש מספיק טכנולוגיה (ולא צריך טכנולוגיה סופר מתקדמת) כדי לדעת מספיק זמן מראש ולהערך למגננה אם סטיל אחד, ובוודאי שכמה, יפליגו לאזור.

פורסם

זה לא רציני. נאמר והסטילים ישייטו להם במפרץ הפרסי(מה שלא נראה הגיוני אבל נניח כך) אתם באמת חושבים שהם יכולים לקחת איזשהו חלק במתקפה על איראן? אין להם שום יכולת רצינית לפגוע במטרות באיראן. אין להם טילי שיוט ולא שום דבר אחר שיכול לגרום נזק אמיתי למתקני הגרעין של איראן. הדבר היחידי שעולה על הדעת הוא הנחתת כוח קומנדו ואפילו זה נראה מופרך ובלתי סביר.

לדעתי מכל תמרון צבאי או איזושהי התפתחות צבאית רגילה עושים פיל. לא כל דבר שהצבא שלנו עושה קשור לתקיפת איראן או כל פעילות התקפית אחרת, צריך ללמוד לקחת דברים בפרופורציות ולא לנפח כל דבר או ישר להסיק מסקנות.

פורסם

קוראים לזה "הפגנת שרירים" ותו לא.

פורסם

אני לא יודע עד כמה שני סטילים זה הפגנת שרירים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים