עבור לתוכן

לקוחות האינטרנט הסלולרי של אורנג' (במכשיר כמובן)

Featured Replies

פורסם

תגידו שלום לחבילה החדשה והגרועה, שתגרום לנו להפסיק להשתמש באינטרנט בטלפון הסלולרי, התחילו להזין אותה לאנשים.

לא יודע אם לכולם במקביל או לפי תאריכי סגירת חשבונית.

גם ללקוחות שהייתה חבילה גלישה בדור השני הם החליפו על דעת עצמם את החבילה, בלי שום אישור ובלי כלום.

אני בעד לנסות לארגן תביעה יצוגית נגדם במידה וההליך אינו חוקי.

לפי אחד החוקים האחרונים שנכנסו לתחום הסלולרי אסור לחברות הסלולר לשנות את התעריפים בחוזה שהאדם חתום עליו (לפחות למי שחתם על חוזה מתחילת השנה), ושינוי כזה דרסטי של חבילות הגלישה בסופו של דבר כן גורם לשינוי מחירים.

אז כל מי שמכיר עו"ד טוב, שמתעסק בתחום הזה, אשמח שיביא לנו לכאן הסבר האם הפעולה חוקית, ואם לא מה אפשר לעשות כנגד.

למי שלא יודע על מה אני מדבר

בעבר חבילות הגלישה היו מחולקות לפי נקודות גישה, WAP וINTERNET או בשם המקצועי DATA

WAP - הייתה גלישה לאתרים שבנויים בצורה מתאימה לפרוטוקול הזה, ובנוסף בעזרת דפדפנים כמו OPERA או כמו MINI MAP שנוקיה נותנים אותו בתור דפדפן ראשי במכשיר ואם איני טועה גם סוני אריקסון, היה אפשר להכנס גם לאתרים רגילים דרך המכשיר.

המידע עובר בפרוטוקול זה דרך פרוקסי ולכן לא ניתן לגלוש רגיל ולהשתמש בפורטים השונים.

INTERNET - גלישה מלאה לכל דבר, אתרים רגילים בין אם זה דרך הטלפון או דרך המחשב כשהמכשיר משמש כמודם סלולרי.

במקרה הזה אין פורטים חסומים (מלבד פורטים מסויימים, שאינם פוגעים ברוב הלקוחות)

החבילה החדשה, שנכפתה על כל בעלי חבילות הגלישה, וכנראה ההשראה הגיעה דווקא מרשת פלאפון, ורוב הסיכויים שההמרה הזאת התבצעה בשביל שאורנג' יוכלו לדרוש יותר כסף מראש לכל מי שירצה מכשיר IPHONE פועלת בצורה הבאה:

נקודות הגישה הקודמות הופכות להיות שקופות כלפי המערכת, כעת המערכת תזהה את הIP הסופי אליו המכשיר ינסה להתחבר ולפי זה היא תחייב כלומר:

מקבלים בחבילה 1GB של תכנים הקשורים לאורנג', כלומר הפורטל של אורנג' ובנוסף אתרים שיש בהם את הלוגו של אורנג' והיא מאפשרת גלישה אליהם (שהם לא רבים בכלל).

בנוסף לכך, מקבלים רק 30MB לגלישה חופשית, דבר שמצד אחד מהווה שיפור לכל מי שלא ידע שהוא יכול להכנס לאתר רגיל במכשיר שלו, אבל מצד שני פוגע ברוב הלקוחות שיודעים להשתמש במכשיר שלהם.

כלומר מעכשיו, כל מי שהשתמש בתוכנות כמו GMAIL, תוכנות GPS שעובדות מול האינטרנט ולא של אורנג', OPERA, ותוכנות רבות אחרות, בסופו של דבר ישתמש ב30MB שלו שזה כלום לעומת ה100MB המוצהרים שהיו קודם, וה150MB שהיו בפועל.

מקווה שההסבר היה מספיק מקיף, ומקווה שנוכל באמת לעשות משהו נגדם, למרות שרוב הסיכויים שהם בדקו את החוקיות של זה/הם חשבו שאם הם יעשו את זה בצורה כוללת, אף אחד לא יתנגד להם.

ולמנהלים, תחשבו אם כדאי להעביר את זה לאחד מהפורומים האחרים, בשביל תפוצה רחבה יותר, ואזהרה כוללת יותר למי שלא הכיר את השינוי ויכול להיות שישלם על זה ביוקר.

• תגובות 37
  • צפיות 3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

סתם לא הכי קשור - אבל השבוע השתכנעתי שחברות הסלולר בעצם עושקות כסף מהלקוחות בצורה הכי ברורה בעולם.

קניתי מכשיר לפני כשנה וחודשיים ונגמר לי הביטוח,אני משלם כל חודש כ-70 ש"ח של התחייבויות למיניהן (אינטרנט,חבילת זה וחבילת זה..)

הגעתי למוקד של סלקום ואמרתי שנהרס לי כפתור במכשיר,לחצן אחד בודד,הם ביקשו על התיקון 200 ש"ח או הציעו לי ביטוח למכשיר שעלותו 50 ש"ח לחודש בהתחייבות לשנה,כלומר 600 שקל..

חשוב לציין,כיום המכשיר עצמו עולה 900 שקל פחות או יותר ונשארו לי קצת פחות משנתיים לשלם עליו.

פניתי אליהם בבקשה של להפסיק את החבילות שאני מקבל משום שהמכשיר לא פעיל והם סירבו בטענה שאני כלקוח דור שלישי מחוייב בלה בלה..

השאלה היא למה אני מחויב לשלם על משהו שאני לא משתמש בו ואין לי דרך להשתמש בו בכלל?

(זאת שאלה רטורית לכל התוהים)

בקיצור,אין פה חברות טובות וחברות רעות,כולן זבל.

פורסם

אז עדיף לא לקנות מכשיר דרך חברת סלולר. משלמים מעט יותר אבל לא מתחייבים לכלום. יש מצב שבסוף יוצא יותר זול.

פורסם

^^^ מחזק, לרוב הצרכנים הדבר הכי חשוב הוא להשאיר את הכוח בידיים שלהם, כך שכשירצו להתנתק (פיקטיבית, כדי לשפר את התנאים), לא יגידו להם: "אבל יש לכם התחיבות על המכשיר הישן לעוד 16 חודשים, אתה יכול לשלם 2000 ש"ח ולהתנתק..." וכו'.

לכן הכי חשוב להתחייב כמה שפחות לחברה הסלולארית.

פורסם

החבילות באורנג' עכשיו הם 3ג"ב לפורטל ו30 מ"ב לגלישה חופשית.

חלק מהלקוחות (גם אני) קיבלו 3 ג"ב לפורטל ו100 מ"ב לגלישה חופשית.

אין לי מושג לפי מה הם נותנים את החבילה השניה (החבילות באותו מחיר).

פורסם

גם לי שינו לחבילה החדשה... מצד אחד זה לא מקובל עלי שמשנים לי חבילה בלי אפילו להודיע לי, זו ממש חוצפה לדעתי.

אבל על מה אתה רוצה לתבוע אותם אני לא מבין... על זה שהם יקרנים?! :nixweiss:

פורסם

אני רק לפני חודש שמתי לב שהם עידכנו את החבילות שלהם, החלפתי כמעט באותו מחיר חבילה של150 מגה בחודש ל20GB

פורסם

מישהו מכיר אתר מעודכן שמרכז את כל חבילות האינטרנט של חברות הסלולר בישראל ?

פורסם
  • מחבר

אני רק לפני חודש שמתי לב שהם עידכנו את החבילות שלהם, החלפתי כמעט באותו מחיר חבילה של150 מגה בחודש ל20GB

על מה בדיוק אתה מדבר? כי החבילה של ה20GB לחודש עולה 100 שקל יותר מהחבילה של ה100MB, ויש מצב שלא שמעת את ה100 הזה...

גם לי שינו לחבילה החדשה... מצד אחד זה לא מקובל עלי שמשנים לי חבילה בלי אפילו להודיע לי, זו ממש חוצפה לדעתי.

אבל על מה אתה רוצה לתבוע אותם אני לא מבין... על זה שהם יקרנים?! :nixweiss:

לתבוע אותם על הפרה בוטה של החוק שמונע מהם לבצע שינויים בחיוב של הלקוח...

ברגע ששינו את החבילה בצורה הזאת, הם פוגעים לך בשימוש שלך, מאחר ואם היית משתמש במכשיר כמו עד היום, אז היית משלם יותר כסף ומכאן ביצעו לך שינויים בחבילה.

אז עדיף לא לקנות מכשיר דרך חברת סלולר. משלמים מעט יותר אבל לא מתחייבים לכלום. יש מצב שבסוף יוצא יותר זול.

ההצעה הזאת לא כל כך קשורה כי לדוגמא אני דור 3 עם מכשיר דרכם ואני לא מחוייב לחבילה כמו הרבה אנשים אחרים שאני מכיר ואין לנו עדיין שלוש שנים/שנה וחצי (מחתימת החוזה ובהתאם לחוק שהיה או לא היה בזמנו)

יש אנשים שכן יהנו מהחבילה החדשה, אלו שלא הבינו שום דבר באינטרנט קודם, אבל מי שכן הבין זה פוגע בו, ומי שקנה/יקנה מכשיר יחסית מתקדם, רק ידפק...

החבילות באורנג' עכשיו הם 3ג"ב לפורטל ו30 מ"ב לגלישה חופשית.

חלק מהלקוחות (גם אני) קיבלו 3 ג"ב לפורטל ו100 מ"ב לגלישה חופשית.

אין לי מושג לפי מה הם נותנים את החבילה השניה (החבילות באותו מחיר).

יש מצב שמדובר על חשבון עיסקי?

פורסם

פרטי.

לי הם נתנו, אבל לאחים שלי את הרגיל.

פורסם

לי גם שינו את החבילת גלישה ל100MB DATA במקום 30 באותו מחיר

פורסם

ההצעה הזאת לא כל כך קשורה כי לדוגמא אני דור 3 עם מכשיר דרכם ואני לא מחוייב לחבילה כמו הרבה אנשים אחרים שאני מכיר ואין לנו עדיין שלוש שנים/שנה וחצי (מחתימת החוזה ובהתאם לחוק שהיה או לא היה בזמנו)

יש אנשים שכן יהנו מהחבילה החדשה, אלו שלא הבינו שום דבר באינטרנט קודם, אבל מי שכן הבין זה פוגע בו, ומי שקנה/יקנה מכשיר יחסית מתקדם, רק ידפק...

אם אני לא טועה יש אפשרות לא להתחייב בחברת סלולר אבל אז אתה משלם יותר על המכשיר ויוצא לך לשלם בערך כמו ליבואן כמו יורוקום למשל.

בן אדם שלא גולש באינטרנט דרך הסלולארי לא צריך את כל חבילות הגלישה הללו אבל הם כופים אותם עלינו.

פורסם
  • מחבר

מאז ומעולם הייתה לך את האפשרות לא לשלם על חבילת הגלישה, אבל אז הייתה משלם את הסבסוד שהחברה עשתה על המכשיר, כלומר ההפרש בין המחיר שהם מציעים ללא התחייבות לבין המחיר שהם מציעים עם התחייבות.

אבל זה לא הנושא בדיון הזה.

פורסם

הטענה שלך לא חזקה מדי לדעתי כדי לעבוד בבית משפט...

מישו הביא פה את הקישור לשיטת מצליח, חח זה מצחיק לקרוא על זה.

אם הייתי משתמש במכשיר כרגיל ומקבל חשבון ענק הם היו מזכים אותי על העניין, החברות הסלולריות עושות את זה במקרים של טעויות מצידם/מצד הלקוח (הלא כל כך מבין)

בעיקרון אני אמור עכשיו להיכנס לתוכנית חיילים שהיא סופר משתלמת, אבל אחרת, הייתי מתקשר לחברות אחרות לשמוע מהן מה יש להן להציע לי כדי לגרום לי לעבור מאורנג' אליהם. (בעיקר אני יחפש חבילות אינטרנט טובות, כי אני משתמש בזה המון)

כמו כן, אני אישית לא התחייבתי, אני שונא! להתחייב, לכן זה פחות בעייתי מבחינתי, אבל אנשים שהתחייבו לסוג שירות מסויים נדפקו, כי עכשיו הם חייבים להישאר באורנג' גם אם החבילה החדשה לא מתאימה להם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים