עבור לתוכן

(נפתר)MUGEN II - טמפרטורה גבוהה!

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

איזה סיוט הסיפור הזה. אני מפחד לפגוע במעבד(עדיין, זה שווה 1400 ש"ח). מחר על הבוקר אני ניגש למעבדה של IVORY, להפיל עליהם את האחריות אם קורה משהו למעבד.

אני אעדכן מחר מה נהיה...

פורסם

לא נראה לי שהחלפת קירור אמורה להוריד לך ת'אחריותת..!!

תלך אלייהם ותגיד להם שקרה מה שקרה..והם יטפלו בך כראוי..

פורסם
  • מחבר

שלום לכולם,

הגעתי לIVORY ובאמת שחררו לי את המעבד. ישבתי להתקין את הMUGEN החדש לפרטי פרטים ע"פ המדריך אך אין שיפור ואף ניתן לומר שהמחשב מתחמם בצורה יותר קיצונית במאמץ(42 במנוחה ואחרי 2 דקות של מאמץ 100% מגיע ל62-המקס שלו ויורד תוך 5 דקות ל47 אחרי מאמץ שכזה) . השאלות שעולות עקב ההתקנה הם:

1. מרחתי שכבה דקה של המשחה טרמית רק על המעבד. ייתכן שהייתי אמור להשים גם על הגוף קירור עצמו? לא נשארה לי משחה, אבל יש לי אחרת, של Thermaltake. האם אפשר להתמש בה במקום?

2. סגרתי את הברגים של הMUGEN עד שנתקלתי בקושי להבריג עוד. ייתכן שהייתי צריך להתאמץ יותר ע"מ שתהיה הדבקה חזקה יותר?

לאחר שהרכבתי את המוגן שמתי לב שאין לי אפשרות להשים את המאוורר של המוגן בכיוון הזרימת האוויר(צד ימין), בשל גודל הקירור של הזכרונות REAPER. מצד שמאל אין זרימת אוויר טובה בגלל מאוורר שעל גב המארז(שמוציא החוצה). נותר לציין ולהזכיר כי יש לי מאוורר של על הפאנל הקידמי. צירפתי תמונות כדי להמחיש את המצב הנוכחי. אני ללא OC בכלל.

כרגע אני עומד בפני צומת דרכים ולפי מה שאני רואה יש לי 4 דרכים שונות לפתור את הבעיה:

1. לקנות עוד מאוורר אחד של SLIP STREAM ולהשים את שניהם מעל ומתחת הצלעות קירור ואפילו להוסיף 12 CM על דלת המארז.

2. להחליף את הזכרונות REAPER בגירסא אחרת ללא צלעות קירור ואז להעביר את 12CM לצד ימין ואז ייתכן שיפור של זרימת האוויר אל תוך צלעות הקירור.

3. להציע את הMUGEN ביד שניה ולהביא במקומו AC FREEZER 64.

4. לקנות AC MX2 ולנסות להשים את המשחה הזאת במקום הרגילה שהגיעה עם המוגן.

מה אתם חושבים שעליי לעשות?

עריכה: לקחתי את המאוורר של הMUGEN והנחתי אותו מתחת לצלעות קירור והטמפ' ירדו טיפה אך עדיין גבוהות מאוד מהנורמה.

20072009_005.jpg 20072009_006.jpg 20072009_007.jpg 20072009_008.jpg 20072009_009.jpg

פורסם

הטמפ' הזו לא נראית לי תקינה בכלל...כנראה לא הרכבת אותו נכון ולא מרחת את המשחה נכון!

המוגן אמור להוריד לך את הטמפ' במאמץ ל50 בערך, ואפילו פחות!

פורסם

הטמפ' לא גבוה..אבל החלט ניתן לצפות לטמפ' נמוכ היותר עם הקירור הנ"ל..

לפני הכל התקנת את המאוורר בחלקו השמאלי של הקירור..שיוציא אוויר ?

ואין צורך לחזק יתר על המידה..שכן אם תרים את הלוח אם אתה תראה שבטח כבר כופפת אותו מעט..

אני מציע לך להתקין מחדש..למרוח שכבה דקה על המעבד..לחזק עד שהכל יציב..ולא עד שהלוח אם מתכוף...

פורסם
  • מחבר

ואין צורך לחזק יתר על המידה..שכן אם תרים את הלוח אם אתה תראה שבטח כבר כופפת אותו מעט..

אני מציע לך להתקין מחדש..למרוח שכבה דקה על המעבד..לחזק עד שהכל יציב..ולא עד שהלוח אם מתכוף...

הטמפ' מאוד גבוה לטעמי מכיוון שהמקס של המעבד הנ"ל הוא 62 מעלות. היום קניתי AC MX-2, הסרתי את המוגן, ניקיתי את המשטח עם WD ואלכוהול 95%. לאחר מכן שמתי כמות מועטה של המשחה על בסיס המעבד, הנחתי מעליו את הגוף וסובבתי ימינה ושמאלה. עם ניילון על הידיים, מרחתי את המשחה שעל המעבד לפינות שנותרו ריקות. בסופו של דבר התקנתי את הגוף של המוגן הפוך ממה שהיה בפעם הראשונה והמאוורר כלפי מטה עם הכנסה של אוויר פנימה. הוספתי S-FLEX 12CM 1200RPM על דלת המארז והפעלתי את המחשב. התוצאה: יש ירידה של 3 מעלות במצב מנוחה כלומר כרגע על 42 מעלות. במאמץ הוא שוב מגיע למקסימום(62) אך העלייה פחות קיצנית ממקודם, על אף שיש קפיצה דרסטית במעלות.

עזרה?הצעות?

פורסם

תצמיד לו מאוורר מצד ימין כמו כאן

78159d1216208856-just-installed-scythe-mugen-tight_fit.jpg

תוודא שמאוורר מקדימה של המארז מכניס אוויר במהירות גבוהה

ואם יש אופציה מאוורר מהצד שיכניס גם

פורסם

גבר..הוא אמר שהוא לא יכול לשים את המאוורר על צד ימין של הקירור, מפני שהזכרונות מפריעים לו!

פורסם
  • מחבר

חברה, נמצא פתרון לבעיה!

מכיוון שבצד ימין של הגוף קירור נמצאים הצלעות של הREAPER, ובצד שמאל ייש את המאוורר של גב המארז שמוציא אוויר, כל מה שהייתי צריך לעשות הוא להשים את המאוורר בצד שמאל ולהפוך את המאוורר כך שבמקום שידחף רוח לצלעות קירור שימשוך רוח מתוכם ובכך הסירקולציה של האויר במארז לא נפגעת. נכון, זה לא מצב אופטימלי אך בהחלט פתרון סביר לבעיה הזאת.

בבדיקות שכרגע סיימתי להריץ, המחשב עומד על 40 במנוחה ו58 בלחץ(אין לי מזגן בחדר).

ונקודה למחשבה לממליצים על הMUGEN II, לפני שאתם ממליצים על הגוף קירור הזה תוודאו כי לאדם שתם ממליצים אין זכרונות עם צלעות קירור כי אחרת הוא עלול לקבל מוצר שהוא לא יכול לנצל.

תודה רבה לכל העוזרים בנושא!

פורסם

תיהנה גבר! :xyxthumbs:

פורסם

את ההתקנה של המאוורר בכיוון הנכון הייתה צריך לעשות עוד לפני..

והיופי בMUGEN2 שאתה יכול להתקין את המאוורר בכל צד אפשרי..ככה שגם עם זיכרונות הוא לא צריך להגביל אותך בשום מצב..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים