עבור לתוכן

מחשב עד 7 אלף כולל כמה שיותר זיכרון

Featured Replies

פורסם

שלום לכם,

יש לי מחשב נייד עם 3GB ומחשב רגיל עם 4GB שמריצים ויסטה (32 ו 64) ואני מריץ בכל אחד מהם VPC (אפילו כמה).

אני עושה איתם ניסויים עם תוכנה שאני משתמש בעלת מספר שכבות. (שכבת אפליקציה, שכבת DB, ו CLIENTS) החלטתי שהגיע הזמן לניסוי יותר משמעותי. אני רוצה מחשב בעל זיכון רציני (רצוי 16GB ומעלה) אני לא רוצה להשתמש במחשב השני שלי כיוון שהוא בשימוש גם של אחרים ואני רוצה מחשב נפרד לניסוי.

אני מחפש מחשב שקט (זה עדיין ישב בבית שלי ולא במשרד כלשהו) בעל זיכרון של 16GB.

אם זה חשוב אני מניח שאני אתקין עליו WINDOWS VISTA ועליו ירוצו מספר מכונות VMWARE.

לא נחוץ לי מסך או ציוד הקיפי אחר.

בנוסף, אם המחיר מאפשר זאת הייתי רוצה לוח אם בעל אפשרות לשידרוג עתידי לזיכרון.

במידה ואם לא חושבים שניתן לבצע זאת עם התקציב הנתון אשמח להצעה הנמוכה ביותר

פורסם

16GB?

6GB לא מספיק?

8GB גג

פורסם

האפשרות שלדעתי הכי טובה זה למלא עכשיו את הלוח בסטיקים של 2 ג'יגה (נגיד לוח עם 6 מקומות) = 12ג'יגה

ובמקרה של רצון לשדרג להחליף חלק\את כל הזכרונות ליותר

פורסם

להשיג 4 DIMMים של 4 GB זה ממש סיפור קשה, אני אישית ניסיתי כמה חודשים עד שהתייאשתי ונשארתי עם 8 (גם למטרות של וירטואליזציה ואמלציה של IOS בכמה Instances). בכל מקרה הייתי במקומך הולך על שרת בתצורת tower כמו שיש לשרתי המותג או ל Supermicro.

עם מודולים של FBDIMMופלטופרת Xeon/Opteron זה הרבה יותר פשוט וגם רציני.

פורסם

יש שלושה כיוונים אפשריים (אני אצא מנקודת הנחה שאתה באמת צריך את הכמות שאתה רוצה, אני לא רואה טעם להתווכח על משהו שאני לא יודע):

1) לקנות לוח סטנדרטי, נגיד P45, כזה שיש לו תמיכה ב16GB ולמלא את ארבעת הסלוטים ב4GB DDR2 כל אחד. קשה למצוא זכרונות כאלה בבלוק יחיד בארץ, אבל לא קשה להזמין מחו"ל. למחשב כזה לא תוכל להרחיב את הזכרון בעתיד.

2) לקנות לוח X58 עם 6 סלוטים כמו ששוקו הציע. שים לב שכרגע אין בשוק (גם בחו"ל) זכרונות DDR3 המכילים 4GB בבלוק יחיד, אז תאלץ להסתפק ב12GB זכרון כולל, אבל במקרה הזה תוכל להרחיב אותו בעתיד ל24 (בלוחות התומכים בכמות שכזו, יש מספיק) כאשר יצאו הזכרונות המתאימים. שים לב שבחשבון כולל (לוח+מעבד+זכרונות) הכיוון הזה יקר משמעותית מהקודם, אפילו לפני ההרחבה.

3) ללכת לכיוון של שרתים. שם אין בעיה למצוא לוחות התומכים בכמויות זכרון גדולות וזכרונות מתאימים, אבל אני לא יודע עד כמה תצורה שכזו תתאים לתוכנות אותן אתה מתכוון להריץ. פתרון זה יהיה יקר משמעותית מהקודמים.

פורסם

האפשרות שלדעתי הכי טובה זה למלא עכשיו את הלוח בסטיקים של 2 ג'יגה (נגיד לוח עם 6 מקומות) = 12ג'יגה

ובמקרה של רצון לשדרג להחליף חלק\את כל הזכרונות ליותר

מסכים איתך אין דרך אחרת אלא לקחת 12 גיגה של זיכרון על לוח בעל 3 סלוטים

אם לקחת מערכת 775 ומעבד Quad מאבדים את היתרון של ה I7 וגם התיזמונים של ה 4 גיגה בסטייק נוראיים ועל פניו קשה מאוד להשיג אותם גם בחול מכיוון שיצרניות הזיכרונות ממעטות לייצר אותם ולכן הם מיעדים סטיקים כאלה בעיקר לשוק השרתים אבל זכרון כזה עולה לא מעט

ולכן לקחת מערך I7 עם 12 גיגה של זיכרון בתקווה שהעתיד צופן לנו סטיקים של 4 גיגה בפס גם למערת של I7

מארז שקט ונינוח כמובן זה ה P182 שיעשה את העבודה מצוין וגם יש לו סוג של משרה "נינוחות" בגלל הקוים הנקיים שלו

פחות או יותר זה סוג הכיוון שאולי אתה צריך ללכת אליו

מעבדים

Intel Core i7-920 2.66GHz 8MB + Xigmatech S963 + Xigmatech I17361 Crossbow ¤1660

לוחות אם

GIGABYTE GA-EX58-UD4 Intel i7 Socket LGA 1366 DDR3 ¤1297

מארזים

Antec P182 No P/S Black ATX Case ¤783

ספקי כח

SeaSonic Silver Power 500W SS-500ET-APFC-F3 ¤360

זיכרונות

G.Skill DDR3 6144MB Tri Channel 1600MHZ 6GB PI CL8 כמות 2 ¤1310

כוננים קשיחים

Samsung 1TB SpinPoint F2 HD103SI EcoGreen SATA II 5400rpm 32MB ¤423

כרטיסי מסך ATI

CONNECT3D Radeon X2600PRO 256MB DDR2 PCIe ¤160

כוננים אופטיים

צורב פנימי DVD+\-RW X 22 תוצרת SAMSUNG דגם SH-S223F SATA ¤129

סה"כ מחיר לכל המוצרים:¤6122

3% הנחת מזומן סה"כ לאחר הנחה:¤5938.34

המפרט הורכב באתר:

TMS&FOX We Build It, You Play It

פורסם
  • מחבר

מסכים איתך אין דרך אחרת אלא לקחת 12 גיגה של זיכרון על לוח בעל 3 סלוטים

אם לקחת מערכת 775 ומעבד Quad מאבדים את היתרון של ה I7 וגם התיזמונים של ה 4 גיגה בסטייק נוראיים ועל פניו קשה מאוד להשיג אותם גם בחול מכיוון שיצרניות הזיכרונות ממעטות לייצר אותם ולכן הם מיעדים סטיקים כאלה בעיקר לשוק השרתים אבל זכרון כזה עולה לא מעט

ולכן לקחת מערך I7 עם 12 גיגה של זיכרון בתקווה שהעתיד צופן לנו סטיקים של 4 גיגה בפס גם למערת של I7

מארז שקט ונינוח כמובן זה ה P182 שיעשה את העבודה מצוין וגם יש לו סוג של משרה "נינוחות" בגלל הקוים הנקיים שלו

פחות או יותר זה סוג הכיוון שאולי אתה צריך ללכת אליו

מעבדים

Intel Core i7-920 2.66GHz 8MB + Xigmatech S963 + Xigmatech I17361 Crossbow ¤1660

לוחות אם

GIGABYTE GA-EX58-UD4 Intel i7 Socket LGA 1366 DDR3 ¤1297

מארזים

Antec P182 No P/S Black ATX Case ¤783

ספקי כח

SeaSonic Silver Power 500W SS-500ET-APFC-F3 ¤360

זיכרונות

G.Skill DDR3 6144MB Tri Channel 1600MHZ 6GB PI CL8 כמות 2 ¤1310

כוננים קשיחים

Samsung 1TB SpinPoint F2 HD103SI EcoGreen SATA II 5400rpm 32MB ¤423

כרטיסי מסך ATI

CONNECT3D Radeon X2600PRO 256MB DDR2 PCIe ¤160

כוננים אופטיים

צורב פנימי DVD+\-RW X 22 תוצרת SAMSUNG דגם SH-S223F SATA ¤129

סה"כ מחיר לכל המוצרים:¤6122

3% הנחת מזומן סה"כ לאחר הנחה:¤5938.34

המפרט הורכב באתר:

TMS&FOX We Build It, You Play It

תודה על התשובה,

אתה יכול להסביר לי למה אני צריך כרטיס מסך? אני יודע שזה מעט כסף אבל אני באמת מאמין שאני לא זקוק לו.[br]פורסם בתאריך: 14.07.2009 בשעה 23:08:12

16GB?

6GB לא מספיק?

8GB גג

לצערי לא יספיקו. גם ככה את אני יכול להריץ עד 7 מכונות כאשר לכל אחת מהפ 2 GB וכמובן צריך להשאיר משהו לשרת עצמו.

פורסם

צריך כרטיס מסך כי צריך לחבר את המסך לאן שהוא:):) ללוח הזה ברמות האלה אין כרטיס מסך על הלוח לכן צריך כרטיס מסך חיצוני

פורסם
  • מחבר

להשיג 4 DIMMים של 4 GB זה ממש סיפור קשה, אני אישית ניסיתי כמה חודשים עד שהתייאשתי ונשארתי עם 8 (גם למטרות של וירטואליזציה ואמלציה של IOS בכמה Instances). בכל מקרה הייתי במקומך הולך על שרת בתצורת tower כמו שיש לשרתי המותג או ל Supermicro.

עם מודולים של FBDIMMופלטופרת Xeon/Opteron זה הרבה יותר פשוט וגם רציני.

אני חושב שהמחיר שלמערכות כאלה הוא גבוהה במיוחד, האם אתה יוודע אחרת? או לחילופין אתה יודע אם ניתן לקנות מערכת משומשת מודרנית יחסית במחיר סביר?

פורסם

תנסה אצלם

alltrade.co.il

יש להם הרבה שרתים משומים מחברות שנסגרו וכו

קנית שם מזמן איזה שהוא שרת לאיזה פרויקט שהייתי צריך יש להם מחירים סבירים בקשר לשרות לא יודע לא הזדקקתי אז אין לי מושג

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים