עבור לתוכן

חיבור עדשת SLR פילם למצלמת DSLR

Featured Replies

פורסם

אהלן;

אני מעוניין לקנות מצלמת Nikon D40 מחודשת, ערכה בלי עדשה, ובודק האם אפשר לחבר עדשה ממצלמת ניקון שברשותי שהיא לא דיגיטלית (מצלמת ריפלקס כמובן)?

אני אעדכן את סוג העדשה והמצלמה ברגע שאגיע לביתי.

תודה מראש.

פורסם

אתה תוכל לחבר את העדשה שיש לך למצלמה החדשה, אבל אם אין לה מנוע פוקוס אוטומטי אתה לא תוכל לעשות פוקוס אוטומטי...

לי יש מצלמה של קנון, שחיברתי אליה עדשה של מצלמת פילם ישנה של קנון, והיא עובדת טוב (עם פוקוס).

דרך אגב, אם אתה רוצה אני מוכר עדשה של טאמרון לניקון, 28-200. אם העדשה הישנה שלך לא תפעל תוכל לקנות ממני.

פורסם
  • מחבר

העדשה היא Nikkor AF 35-70 f/3.3-4.5 לא מעולה, אבל זה מה שהכיס יכול להרשות; השאלה האם יש לה פוקוס אוטומטי?

עריכה: האם עדיף לקנות את הקנון D70S , והאם יהיה אפשר לחבר עדשה זו?

פורסם

ה-D70S מצלמה מאוד מיושנת, שווה לך לנסות למצוא D80 יד שניה בעוד כמה מאיות, מדובר בהבדל של שמים וארץ.

יחד עם זאת, לא הייתי מתחייב למערכת ממותג מסוים רק בגלל עדשה אחת שהיא בסך הכל בינונית ובנוסף תתן לך טווח שהוא ממש לא אופטימלי (מקביל ל-53-105 מ"מ).

פורסם
  • מחבר

תשמע אני חושב על האופציה הזו עקב העובדה שאני חייל שמרוויח מעט, רוצה מצלמה טובה, ויש בידיו את העדשה.

את הD70S אני משיג כיד שניה ב1000 ש"ח, ואת הD40 אני יכול למצוא ב1400 (מחודשת).

הבנתי שלD70 יש מנגנון פוקוס אוטומטי ול40 אין; אני מבין שה40 יותר חדשה, אבל האם זה מה שמתאים לי?

סיבה נוספת שאני חושב מצלמות מהסוג הזו היא שאני תמיד אוכל לשדרג את העדשה (בוא נאמר עוד שנה-שנתיים) לעדשה כן אופטימלית, ופה בא היתרון על פני מצלמת דמוי SLR.

פורסם

הD70 עדיפה מהD40.

אבל זה טיפשי לקנות מצלמת DSLR רק בגלל שיש לך עדשה בבית (שגם איתה לא תוכל לעשות הרבה, היא צרה מדי, אבל מצד שני גם לא ממש טלה)

אני מציע שתשים את העדשה הזאת בצד, תמלא את השאלון שאורן הכין, ותראה איזו מצלמה מתאימה לך.

אם תקנה בסוף ניקון, אז יש לך עדשה, אם לא, תמכור/תחליף אותה

פורסם

דבר אחד בטוח ,לא תוכל להישתמש עם עדשות ישנות ב d40 ,הסיבה לכך היא שהמנוע שאחריאי על הפוקוס נימצא מחוץ למצלמה ב d40 ,והיא מתאימה רק לעדשות חדשות של ניקון ,בוא נגיד שעם אתה רוצה להישתמש בעדשות הללו לא תוכל לבצע פוקוס עם המנוע אלה רק ידני .

אבל מה שכן ,ה d40 מצלמה מעולה ,מומלצת בחום ,ועם אתה יכול להשיג את הגירסה השנייה שלה הd40x אז אתה תהיה בכלל מרוצה ,כי היא נותנת תוצאות שלא רחוקות כל כך מה d80 שעולה יותר (הd40x זה בעצם d40 עם חיישן של d80) .

פורסם

כמה קישקושים באשכול אחד... הD70S מצלמה מעולה, אם תקנה אותה באלף שקל זה מחיר טוב ותאמין לי שאתה תהנה ממנה יותר מאשר D40/X

פורסם

כמה קישקושים באשכול אחד... הD70S מצלמה מעולה, אם תקנה אותה באלף שקל זה מחיר טוב ותאמין לי שאתה תהנה ממנה יותר מאשר D40/X

על תכליל את כל האשכול ,אני לא אמרתי דבר רע על ה d70s רק דיברתי על ה d40 .

פורסם

תראה, צילמתי עם ה-D70S, D40X וה-D80. מבחינת תפעול ואיכות בניה, ה-D70S עדיפה על ה-D40 (או ה-D40X הזהה ל-D40 מלבד החיישן) ודומה ל-D80. יחד עם זאת, החיישן ומעבד התמונה שב-D70S מקורו אי שם בינואר 2004 (מועד יציאת ה-D70 המקורית). מסך ה-LCD עלוב מאוד ביחס למקובל היום והעינית קטנה ולא מבריקה. מה לעשות, ה-D70S הייתה מצלמה מעולה לזמנה אבל היום היא פשוט מרגישה לא לעניין. אם אתה מוכן להתאזר בסבלנות ולחסוך עוד כמה מאות ש"ח בודדים תוכל למצוא מגוון רחב של מצלמות עדיפות בהרבה - 20D של קאנון, מינולטה 5D או 7D, פנטקס K100. קצת מעל יש את הניקון D80 ואת אולימפוס E510.

בכל מקרה אל תבנה על העדשה שיש לך בבית ותנסה למצוא גוף+עדשה (או עדשה בסיסית בנפרד - טווח 18-55 לדוגמא), העדשה הזאת תגביל אותך מאוד. בסופו של דבר, העדשה היא חלק לא פחות חשוב מהגוף (ובמצבים רבים חשובה יותר).

אבל מה שכן ,ה d40 מצלמה מעולה ,מומלצת בחום ,ועם אתה יכול להשיג את הגירסה השנייה שלה הd40x אז אתה תהיה בכלל מרוצה ,כי היא נותנת תוצאות שלא רחוקות כל כך מה d80 שעולה יותר (הd40x זה בעצם d40 עם חיישן של d80) .

יש דברים שהם מעבר לחיישן ומעבד התמונה (למעשה, ה-D40X מוציאה JPEG מוצלחים יותר מה-D80). מנגנון הפוקוס ומד האור עשויים להשפיע מאוד על התוצאות, אבל גם איכות הגוף, איכות העינית ואפשרויות התפעול משמעותיים מאוד בעיני.

פורסם

יש דברים שהם מעבר לחיישן ומעבד התמונה (למעשה, ה-D40X מוציאה JPEG מוצלחים יותר מה-D80). מנגנון הפוקוס ומד האור עשויים להשפיע מאוד על התוצאות, אבל גם איכות הגוף, איכות העינית ואפשרויות התפעול משמעותיים מאוד בעיני.

כן אני מודע למנגנון פוקוס ,המנגנון פוקוס של הd40 הרבה יותר פרימיטיבי משל ה d80 ,במקום 11 נקודות פוקוס יש לd40 (ולd40x ) רק 3 ,לרוב האנשים זה מספיק אבל יש כאלו שלא יכולם להסתפק בזה .

בגדול אני לא יודע עם הבחור שפתח את הנושא מיקצועי או שהוא רק נכנס לתחום ,אבל אני יכול להגיד דבר כזה ,ה d40 והd40x הן נחשבות למצלמות הכניסה (לעסק הslr )הטובות ביותר .

פורסם

תגיד יש לך מצלמה בכלל?? (לא כזאת שנמצאת בפלאפון)

תפסיק להתבסס על דברים שכותבים באינטרנט...

וגם אם הוא פתח כזה אשכול אז מן הסתם הוא לא מבין כלום בעסק, כי אם הוא היה מבין הוא היה יודע בדיוק מה הוא רוצה ולא היה פותח אשכול כזה מלחתחילה.

פורסם

אישית לי אין ,אבל לאבא שלי יש שלושה מצלמות ,pentax k200d ,את הd40 ,ואיזה סוני h7 (משהוא לא רציני סתם לטיולי שטח) .

בו נגיד שיש לי לא מעט שעות עם שלושת המצלמות ,וכניראה אחת מהן עוברת לידים שלי (הd40 כנראה ).

וכן אתה צודק ,בקשר להבדל בין ה d40 וה d40x באמת היתבססתי על האינטרנט ,אבל אני יודע איך הd40 מרגישה ומצלמת ,אז אני יכול לשער איך מצלמת מצלמה עם חישן יותר טוב וטיפה יותר טווח iso .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים