עבור לתוכן

האם מבחינה טכנולוגית אפשרי לשדר DD,DTS בכבלים ולווין?

Featured Replies

פורסם

איכויות הקול בכבלים וביס הן סבירות, ובחלק מהערוצים לפעמים - גרועות.

יש מקום לשיפור בממירים עצמם, וחבל שלא טרחו להביא לארץ ממירים עם יציאה דיגיטלית (לאו דווקא עם פיענוח DD)

איכות השידור - בכלבים התמונה מפוקסלת הרבה יותר מביס וזה מפריע (לי לפחות)

שני החברות דוחסות כאילו אין מחר מהסיבה שלשניהן אין הרבה רוחב פס פנוי

(הכבלים האנלוגיים - שכמובן לא דחוסים ותופסים המון תדרים, ויס שמחכה לשיגור הלווין עמוס2 (כי עמוס - עמוס :) )

עריכה:

עד סוף השנה ממיר דיגיטלי מתקדם? קראו כאן

http://www.ice.co.il/article.asp?pgId=49560&catId=2

פורסם

HDTV נמצא הרבה יותר גבוה ב Wish List שלי מאשר DD.

פורסם

הדרישה שלך היא קודם כל לא שיהיה כאן HDTV כולל ציוד והכל אלא שקודם כל יהיה בעולם תוכן HDTV :) , כרגע הוא מועט ביותר אז אפילו אם יש ציוד לא ממש נהנים ממנו "בכמויות" , אבל כל דבר יגיע בסופו של דבר בייחוד שארה"ב הוציאה חוק שמחייב לשדר רק בHDTV בעוד כמה שנים....

אריק - כל מה שרציתי להגיד זה שחברות הטלוויזה בארץ כן משדרות פרולוגיק בניגוד למה שחשבת בהתחלה , וזה גם לא משהו שממש דורש מאמץ כי זה בעצם מבחינה טכנית בדיוק כמו סטיראו.

בנוגע להשקעה בDD זה הרבה יותר מאשר הממירים שנרכוש בעצמנו , כמו שאמרתי זה דורש שינוי ותוספות אצלהם בציוד (יכול להיות שהוא כבר תומך אבל הסיכוי ממש קטן) שינוי בתוכנות אצלהם ובכל מערך השידור והכי חשוב - זה מוסיף עוד רוחב פס לא קטן (שהם כרגע מעדיפים להשקיע בעוד ערוצים שנוכל לשלם עליהם - ובגלל זה גם ככה הם דוחסים יותר מדי ופוגעים באיכות התמונה) וערוצים שבאים עם כמה פסי קול (כי אתה חייב להעביר גם סטיראו במקביל ל DD אחרת יצתרכו להחליף את כל הממירים בארץ - בלתי אפשרי). בקיצור זה לא כזה פשוט , אבל זה ייכנס מתישהו בארץ , בזה אני דיי בטוח.

לגבי איכות סאונד בממירים (שבדקתי רק אצל יס) - אני לא חושב - אני יודע !! , בדקתי והשוויתי , ואסור לכולכם לשכוח - שזה בדיוק כמו שיש הבדל באיכות הסאונד בין דיסקמנים שונים , בין רסיברים שונים , בין נגני קומפקטדיסק שונים , ובין כרטיסי קול שונים: - כולכם כאן ממליצים על כרטיסים טובים לאיכות סאונד - אבל למה ? כמו שאתם יודעים שיש הבדל אדיר בסאונד בין כרטיס אוןבורד גרוע לבין אודיגי , ככה זה בדיוק בממירים - בתכלס אפשר להגיד כאילו יש בממירים כרטיס קול, ציפ בדיוק כמו שבכרטיס קול יש ציפ, וזה לא משנה אם אפילו היתה יציאה דיגיטלית כי במקרה כזה הציפ בונה את איכות הסאונד - היציאה הדיגיטלית במקרה כזה רק מונעת כמה רעשי רקע מינמלים , תבינו את זה ככה, אין הבדל. לגבי האיכות - בחלק מהממירים היא הרבה יותר גרועה ממה שמוציאים הכרטיסי קול ללא שם או הדפוקים שמגיעים לפעמים עם הלוחות אם , כזאת גרועה עוד לא שמעתי (וכמובן שהכל דרך רסיברים וציוד טוב לא דרך טלווזיה פשוטה). זה פשוט נורא הצליל לא דינמי , מאוד רך וחסר עומק ודינמיות וחסר באסים בטירוף פשוט אין באסים , ובכלל התדרים נחתכים בפראות , לא האמנתי ששמעתי (השוותי סרטים ששודרו לעותקים שהורדתי בDIVX - פשוט הבדל של שמים וארץ - כל החווית סאונד נהרסת), כמובן התחלתי להחליף ממירים ולהשוות (יש לי כמה ממירים) ובסוף מצאתי אחד של חברת PACE ופתאום הסאונד היה הרבה יותר נורמאלי והבאסים חזרו , עדיין האיכות לא מעולה ולא מגיעה למצב הנורמאלי שהיתי מצפה אבל הבדל של שמיים וארץ - העיקר שלפחות יש באסים פתאום. הממירים החדשים הם כמה שיותר זולים - יס מביאה ממירים גרועים כדי לחסוך כסף , הם כלכך מוזלים (מיוצרים לפי בקשה של יס) שאפילו אין להם יציאות בסיסיות ותמיכה בדברים כמו SVIDEO ועוד כל מיני דברים שתואמים קצת יותר אופי של שידור דיגיטלי. וזה חבל שככה מנצלים את החוסר ידע של האנשים בארץ ומצד אחד טוענים לדיגיטליות ואיכות אבל מספקים את הכל בצורה הכי גרועה ודוחסים בטירוף - חבל.

ולגבי ההערה של הדחיסה - הן רוצות כמה שיותר ערוצים , זה לא שאין להם מקום - מקום זה דבר יחסי , ועל עוד ערוצים אנשים משלמים - על עוד איכות לא - זה הכל.

פורסם

מתישהו ייכנס להם לראש שאנשים ישלמו גם וגם..

אחחח אני זוכר פעם ראשונה שראיתי ממיר של לווין.. דיגיטלי אלעק..

הכל זבל אנולוגי בסופו של דבר..

תנו לי HDTV.. תנו לי קומפוננט וידיאו.. תנו לי DVI.. לכל הרוחות.. :)

זה מה זה מבאס שיש לך טלוויזיה שיכולה לקלוט שידורים כאלה ואין תוכן..

ת'אמת אפילו ניתקתי בככל את היס מהפלזמה לאחרונה.. פשוט כבר הפסקתי לראות טלוויזיה בחודשים האחרונים.

אני עדיין מקווה לבדוק בקרוב את הכרטיס של Sigma עם הפלזמה..

לראות DVD ב-Progressive Scanning ו-HDTV.. לראות אם יש הבדל.. לראות אם יש איכות..

פורסם

כבר הורדתי כמה קטעי HDTV מהרשת....

אבל אני מניח שכבר עלית על כולם 8)

(זה מדהים על מחשב , רק צריך בערך 2 GHZ, אני באמת מת לראות איך זה נראה על מסך HDTV גדול).

פורסם

כבר הורדתי כמה קטעי HDTV מהרשת....

אבל אני מניח שכבר עלית על כולם 8)

ת'אמת לא חשבתי על זה בכלל..

וגם אין לי זמן להרכיב את ה-Sigma לאחרונה..

בעעעע.. :P

פורסם

אחרי שהלויין עמוס2 יעלה לאוויר "יס" מתכננת לפתוח ערוץ סרטים שישדר בפורמט רחב WS עם DD כמובן שלקוחות שירצו יצטרכו לקנות ממיר אחר

בארה"ב לפי חוק עד 2004 כל הרשתות הגדולות חייבות לשדר גם בHDTV ועד 2007 כל הטלויזיות יהיו חייבות להיות דיגיטליות פשוט לא ימכרו טלויזיות לא דיגיטליות ככה מכניסים טכנולוגיה לא כמו בארץ המוגבלת שלנו

כבר עכשיו בארה"ב אם אתה בעיר גדולה כמו ניורק או לוס אנגלס אתה יכול לקלוט בכיף את כל הרשתות הגדולות הHDTV וגם ערוצי כבלים טובים כמו HBO והשנה גם EUROSORT וNBA ישדרו בHDTV

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים