עבור לתוכן

האם מבחינה טכנולוגית אפשרי לשדר DD,DTS בכבלים ולווין?

Featured Replies

פורסם

שמעתי שבארה"ב יש חברות שמספקות תוכן דיגיטלי בטלויזיה (כמו יאס ותבל אצלינו) אך הם משדרים סאונד בפורמט DD.

אני יודע שבשביל זה צריך ממיר אם יציאה דיגיטלית , אבל האם זה המגבלה היחידה?

כי נכון לעכשיו משודר אך ורק סטריאו . או שאני טועה? ???

פורסם

את טועה, החברות המשדרות שם שידורים דיגיטלית משדרות שידורים בHDTV לא שידורים רגילים כמו בלווין ובכבלים.

HDTV זה עולם אחר לגמרי עם מסכים אחרים לגמרי וDD.

פורסם
  • מחבר

אבל בכל זאת למה שלא ישדרו בארץ סאונד ב DD , הרי מילא השידור עצמו הוא דיגיטלי , אז אני לא רואה בעיה.

פורסם

Arik, גם אם היו משדרים בDD, היית צריך ממיר מיוחד - מכיוון שהממירים לא תומכים ביותר בשני ערוצים. אני חושב שזו התשובה שלך...

פורסם

אפשרי לשדר AC3 בלווין - הנה ממיר שמסוגל לפענח את זה (וגם pro logic)

http://www.pace.co.uk/paceproducts/product.asp?section=SA&product=166

זה ממיר דיגיטלי וPVR ברשת Sky הבריטית.

פעם יס הכריזה שהיא תכניס ממירים כאלה לשיווק, ככל הנראה זה יקרה בסוף השנה.

פורסם

זה לא בעיה לשדר DD בלוין!

הדברים שצריך. ממיר ביתי מתאים.. אני לא יודע אם דבר נורא זול להחליף את כל הממירים בארץ לכל דורש לDD

ציוד מתאים בחדר בקרה של יאס למשל (הכבלים צריכיםם לקנות עוד ציוד כי השידור שלהם בעצם הוא דיגיטלי אבל במקור הוא אנגלוגי לא כמו ביס.. לא כננס לזה)

וזהו

אם יהיה שידור בDD זה יהיה בדר"כ רק בסרטים. כי התוכניות שמשודרות בארץ רובם הוקלטו בסטריו.

אבל שווה מאוד לראות סרטים ביס ככה. זה בדיוק כמו לראות מDVD

פורסם

שנייה, חלק מהתוכניות שאנו רואים בארץ הוקלטו בתור DD, והן משודרות ב- DS ?

פורסם

דבר ראשון,

BERO - כל מה שאמרת לא נכון,אבל הכל , מצטער.

לגבי שידור - שידור זאת לא הבעייה כי כל מה שעובר זה בדיוק כמו קובץ - אין הבדל , הכל דיגיטלי.

וכמו שאמרו - המגבלה כרגע היא שהממירים הדיגטליים שמשווקים לרוב בארץ לא תומכים ב DD אז אם יהיה שידור הם לא יוכלו לפענח אותו. ומצתרף לרכוש ממיר מיוחד בשביל זה. בנוסף זה דורש שידרוג וציוד יותר יקר , שכרגע אני מניח שאין, בתחנות השידור של החברות הדיגיטליות בארץ שחושבות על איך לחסוך כסף על חשבון חוסר הידע של הלקוחות (רוב האנשים כאן לא יודעים מה ההבדל בין דולבי פרולוגיק לדולבי דיגיטל אז אם אומרים להם סראונד הם ישר חושבים על הטוב ביותר.

הכבלים ויס מבחינת השידורים הדיגיטלים זה זהה - אין הבדל , הכל עובר אלינו דיגיטלית - אצל חברה אחת דרך כבלים אצל השנייה דרך לויין. ואין קשר בין שידורי הכבלים האנלוגים לבין השידורים הדיגיטלים זה שני דברים שונים לחלוטין.

פורסם
  • מחבר

או קיי הבנתי את הבעיה , אנחנו חיים בארץ מפגרת. תודה לכולכם ;)

עכשיו זה שיש מגבלה של ממיר זה הבנתי אבל לאט לאט אפשר לשדרג את הממירים למעוניינים , בתוספת תשלום כמובן כנהוג בארצינו.

והממיר לא חייב לפענך DD , אלה רק שיעביר את זה דרכו דרך יציאה דיגיטלית , והרסיבר יעשה את העבודה.

אבל לשדר לפחות Dolby surround הרי אפשר , זה יכול לעבור דרך יציאה אנלוגית , ועל ידי רסיבר Pro Logic לפענח את זה , זה לפחות עדיף על סטריאו.

וגם הסרטים גם ככה מגיעים ב DD או DTS אז הם (יאס\כלבים) רק צריכים ציוד לשדר את זה, ואנחנו ממיר כדי לקבל. :-\

פורסם

אבל לשדר לפחות Dolby surround הרי אפשר , זה יכול לעבור דרך יציאה אנלוגית , ועל ידי רסיבר Pro Logic לפענח את זה , זה לפחות עדיף על סטריאו.

זה כבר מבוצע. פרולוגיק זה פענוח של הרסיבר, שהם משדרים סרט אתה שומע אותו בפרולוגיק אם יש רסיבר מתאים.

וברק, אני יודע שגם הכלבים מעבירים לנו את השידור באופן דיגיטלי.

אבל דיברתי על מה שידוע לי, שהמקורות של השידורים שלהם (נגיד פרקים של גרי סנפלד.. סתם לדוגמא)

הם מ"קלטות" (לא קלטות רגילות, בא נגיד מקור אנלוגי רגיל) ולא ממדיה דיגטלית מוקלטת (דיסק, DVD או שדרים מלוין אחר באירופה)

וממקור אנלוגי הם לא יכולים להעביר DD

אבל זה אמרתי באופן כללי בלי קשר

פורסם
  • מחבר

זה כבר מבוצע. פרולוגיק זה פענוח של הרסיבר, שהם משדרים סרט אתה שומע אותו בפרולוגיק אם יש רסיבר מתאים.

איפה זה מבוצע ? יש לי יאס, ועוד אף פעם לא ראיתי שום סרט בפורמט אחר חוץ מ סטריאו.

ואני יודע שסראונד זה הפורמט ו פרו לוג'יק זה הפיענוח

פורסם

אתה לא יודע מה זה פרולוגיק

זה לא שיטת שידור אחרת!

כל קטע סטאריו יכול להיות פרולוגיק

שיר שאתה שם בדיסקמן יכול להיות בסראונד פרולוגיק

פרולוגיק = סטאריו אחרי עיבוד

פורסם
  • מחבר

אתה לא יודע מה זה פרולוגיק

זה לא שיטת שידור אחרת!

כל קטע סטאריו יכול להיות פרולוגיק

שיר שאתה שם בדיסקמן יכול להיות בסראונד פרולוגיק

פרולוגיק = סטאריו אחרי עיבוד

בבקשה , מהאתר של דולבי:

Dolby Pro Logic is a matrix decoder that decodes the four channels of surround sound that have been encoded onto the stereo soundtracks of Dolby Surround program material such as VHS movies and TV shows. Dolby Surround is a matrix encoding process that in essence folds Left, Center, Right, and Surround channels onto stereo soundtracks. A Pro Logic decoder unfolds the four channels on playback (without a Pro Logic decoder, the encoded program plays in regular stereo).

סתם סטריאו לא יכול להיות Dolby Surround אלה אם כן הוא קודד מ 4 ערוצים ל שתי ערוצי סטריאו.

פורסם

ממירים עם תמיכה בDD הם מאוד יקרים כמו שלוחות עם FIREWIRE הם מאוד יקרים כי אין FIREWIRE בלוחות הבסיסים, לא כי זה יקר למימוש - זו אופצייה שמגיעה רק עם הטוב ביותר . בתכלס באמת לא שווה לחברות להשקיע באחוז האפסי שיסכים לקנות ממירים כלכך יקרים. שלא לדבר על זה שאחוז יחסית קטן מהלקוחות הוא בעלים של מגברי AC3 וציוד קולנוע ביתי (כן כן הרבה אנשים בארץ בקושי סוגרים את החודש). אבל כמובן גם אני חושב שצריכים להיות שידורים בDD כשיש תוכן שמוקלט בDD (בתכלס כמעט הכל זה סרטים).

אריק - דולבי סראונד (פרולוגיק) זו שיטת פיענוח בלבד ולא שיטת שידור. סאונד שהוקלט לדולבי סראונד הוא שני ערוציי סטיראו בדיוק כמו קומפקט דיסק, שידור FM,קסטה, או כל דבר אחר. כמובן שההקלטה צריכה להתבצע מראש מ 4 ערוצים שונים - אבל הם בסוף "מוחבאים" בשני ערוצים רגילים (שיכולים להיות גם אנלוגים כמו רדיו - זה לא משנה בכלל) ואם יש מפענח פרולוגיק - הוא ידע "לחלץ" את שני הערוצים האחרים (סראונד וסנטר) שהוחבאו , בכל מקרה זה לא קרוב להפרדה מלאה כמו שיש ב DD.

מבחינת טכנית - אין הבדל בין סטיראו לפרולגיק - שניהם זה בדיוק אותם שני ערוצים , מבחינה לוגית - ערוץ סטיראו שהוקלט בפרולוגיק יוכל לעבור פיענוח ל4 ערוצים שונים.

כמעט כל הסרטים שמשודרים בסטיראו בעצם מגיעים עם ערוץ סטיראו שהוא פרולוגיק - אז איך לך מה לדאוג. (חוץ מיזה שאיכות הסאונד של רוב הממירים החדשים כאן היא גרועה ביותר , ממש גרועה ואני מדבר על יס - לא בדקתי בכבלים).

COM - נכון שחלק ממקורות השידור הם קלטות או לויינים אנלוגים , אבל זה בדיוק ככה גם ביס , ההבדל היחידי בינהן הוא איך שהמידע הדיגטלי עובר אלינו זהו. (אני אישית חושב שהדחיסה בכבלים גבוה יותר וגרועה יותר מאשר ביס - איכות תמונה פחות טובה , אבל שתי החברות דוחסות יותר מדי , וחבל).

פורסם
  • מחבר

או קיי , אתם פשוט לא הבנתם את מה שהתכוונתי שסראונד זה שונה מסטריו רגיל , אבל לא חשוב.

אז אם כל העניין מסתכם בכסף (כרגיל) אז שספקיות תוכן , ישדרו DD אך כל העניין של רכישת ממיר ישאר על אחריות הלקוחות.

וכך ספקיות יוכלו להביא ממירים חדשים וגם מזה לעשות רווח . לא חסר ממירים טובים ומשוכללים בעולם (כגון טיבו).

אין לי ספק שיהיו אנשים שיהיו מוכנים להשקיע כסף בשביל לראות סרטים כמו ב DVD. (אני למשל).

ו ice2k אמרת ש "חוץ מיזה שאיכות הסאונד של רוב הממירים החדשים כאן היא גרועה ביותר , ממש גרועה ואני מדבר על יס - לא בדקתי

בכבלים" למה אתה חושב ככה? אתה אומר ש איכות הסאונד לא מתקרבת ל איכות CD אפילו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים