עבור לתוכן

[המלצה למפרט ] לעבודה עם פוטושופ ומשחקים. עד 3K

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני חדש פה, ובאתי לקבל את העזרה שלכם,כיוון שאני כבר לא מבין בחומרה.

לנושא, המחשב ישמש בעיקר לעבודה עם גרפיקה (פוטושופ, וכו' ) ומשחקים כמובן, COD5 .WOW וכו' וכו' וכו' .

תקציב שלי הוא באיזור ה3000 (עדיף שיסגר ב 2500 - 2800 ) בלי מסך!

כבר עשיתי איזה בדיקה קטנה באתר אחר, וכבר סימנתי לוח אם וכרטיס מסך.

*Asus P5Q Turbo לוח אם

* GeForce GTX 275 896MB BFGRGTX275896OCE - והאמת שחשבתי לקחת את ה 260 כיוון שהוא זול ב400 (באייבורי לפחות )

אין לי ידע בכול דבר אחר לפחות, אז אשמח לאיזה פירוט קטן בזמן שאתם מציעים.

שאלה נוספת , איפה עדיף לקנות, אייבורי או פנדה או לא זה ולא זה.

תודה רבה רבה לעוזרים!

נ.ב - עריכה שלי אחרי שעברתי בפורומים.

לא צריך ציוד נלווה רק קופסה

חשוב שהוא יהיה שקט ( העדפה לאינטל במידה מועטה )

יריץ משחקים כבדים.

פורסם

ראשית, ברוך הבא לפורום.

שנית, בנוגע ללוח האם וכרטיס המסך...לא ניתן להכניס אותם בתקציב ובכלליות הם לא ממש משתלמים.

כעיקרון, ניתן להכניס איכשהו GTX260, אבל על חשבון מספר רכיבים (לדוגמא מארז ומעבד).

במידה ואתה שם דגש על מחשב למשחקים ועובד עם גרפיקה רק בצורה חובבנית, ניתן ללכת על מפרט כדוגמת זה:

מעבד:

[..] INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.8GHz E6300 : "SLGU9" - BOX ₪455

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-EP43-DS3L - זמין במלאי ₪425

כרטיס מסך:

[..] INNO3D GTX260 SP192 CORE 896MB GDDR3 - FREEZER X2 - N26A-1SDN-H3IY - RETAIL ₪790

דיסק קשיח:

[..] SEAGATE BARRACUDA 7200.12 500GB 16MB SATA2 NCQ - ST3500<font color="red">418AS</font> - זמין במלאי ₪278

צורב:

[..] LG DVDRW GH-22NS40 X22 - BLACK - SATA ₪127

זיכרון:

[..] G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5-5-5-15 - F2-6400CL5S-4GBNT ₪261

מארז:

[..] RAIDMAX APEX w/o PSU - זמין במלאי ₪176

ספק כוח:

[..] SEASONIC 500W : SS-500ET ₪352

קרור למעבד:

[..] ARCTIC-COOLING FREEZER 7 PRO CPU COOLER FOR INTEL S775 - זמין במלאי ₪117

שירותי מעבדה:

[..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות (מבצע לחברי הפורומים) ₪0

מחיר סופי: ₪2981

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

המפרט הזה שם דגש על משחקים. הוא יהיה שקט אבל לא חרישי לגמרי. בנוגע לחנות, אני לא ממליץ על אייבורי, ובנוגע לפנדה זאת רשת לא רעה בכלל אבל הבעיה שמשום מה כל הזמן משנים שם מחירים וחלקים, לכן אם אני אבנה משם מפרט, רוב הסיכויים שכשתבוא לרכוש את המחשב יחליפו לך לרכיבים אחרים. בכל זאת, אם אתה מעדיף לקנות משם אין לי בעיה לבנות לך מפרט.

הערות חשובות:

-שים לב שלוח האם לא תומך בFW/RAID/ESATA.

-המערכת מוכנה לאוברקלוק קל-בינוני.

-במידה וגודל המסך שברשותך הינו 19" כולל ומטה, גם כרטיסים כמו HD4850/HD4770 יספיקו בגלל הרזולוציה הסטנדרטית.

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון תודה על התגובה, ועל קבלת הפנים!

אני לא מעריץ נלהב של ג'יגהבייט ( לוח אם , אני אפילו לא מבין אותם בצורה מסויימת. )

שכחתי לציין שאני לא צריך גם צורב או DVD יש לי כבר אחד .

לא שמעתי בחיים על Seagate , יש הדבל ניכר בינהם לבין חברות אחרות ? כמו WD וכו' ?

והאמת שלא כ"כ משנה לי להוסיף עוד איזה 200 -300 שקל בשבל לשפר אחד או שתיים מהחלקים,

העיניין הוא שאני יעדיף בצורה מסויימת להוסיף כסף במידה מסויימת , אלה אם כן אחד מהחלקים שהצעת או יציעו לי כאן באמת ישתלם במחיר מול ביצועים

מה האפשרויות שלי ללוח אם ?

שוב תודה!!

פורסם
  • מחבר

עוד משהו, אני באמת רוצה בסיס טוב למחשב לוח אם וכרטיס שיחזיקו לאורך זמן, עמידים וטובים ולכן אני שם דגש עלהם.

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=4890

אני חושב שאלך הכרטיס הזה, במקום ה 260 , ואם כבר אז נעלה את התקציב ל3.5

אני מקווה שאני לא יורה לכל הכוונים פה..

פורסם
אני מקווה שאני לא יורה לכל הכוונים פה..

טוב...אתה כן ;D

כמה דברים:

-הכרטיס ששמת, הוא ברמה של GTX260 המחודש (216 צינורות עיבוד), והמחיר שלו הרבה יותר זול. ניתן לקחת אחד מ2 הכרטיסים הבאים:

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=4670

או http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=5066

אתה לא ענית לי מה גודל המסך שיחובר למחשב לכן במידה ויש לך מסך 19" כולל ומטה, אין צורך בכרטיסים כאלה חזקים כי זה בזבוז כסף.

-לוחות אם של ג'יגבייט הם מהמובילות בעולם. אם משום מה אתה לא רוצה ניתן לללכת על הדגם המקביל מבית ASUS-

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu2.asp?id=4632 כמו שאתה רואה הוא יקר יותר, לכן חבל פה על הכסף.

-אין כזה דבר מחשב שמחזיק לאורך זמן. גם אם תקנה את הרכיבים הכי חזקים שיש היום באיזה 10 אלף, עדיין עוד שנה וחצי-שנתיים המחשב יתחיל לקרטע.

השידרוג היחידי שאני בכל אופן הייתי מציע, הוא המעבד. להחליף לE8400 שכן הוא מעט חזק יותראו לקחת משולש ליבה מבית AMD.

-כונן קשיח- סיגייט חברה מעולה ומוכרת בדיוק כמו WD וסמסונג. אם אתה מעדיף חברה אחת על פני אחרת, אין בעיה שתחליף את הארדיסקים הבדל המחירים הוא כמה שקלים בלבד.

-ניתן לבצע אוברקלוק במערכת כדי להגביר ביצועים. במידה ואתה תקנה בSKYPC או TMSFOX- הן עושות אוברקלוק חינם למעבד וכך תקבל אקסטרה ביצועים.

פורסם
  • מחבר

אחלה.

אני לא סגור אם המסך הוא 19 או 17 , אבל בכול מקרה אני הולך להחליף ל LCD אחרי תקופה מסויימת.

-בקשר למעבד, E8400 הוא לא של אינטל ? (בילבלת אותי עם הליבה משולשת )

-בקשר לשאר הדברים,

לוח אם נגיד שסגרנו על אסוס (אגב בלוח אם הקודם שמתי לב שהוא לא תומך יותר מ3G זכרון פנימי, והאסוס תומך 16G הגיוני ? )

-עכשיו הכרטיס מסך, יש הבדל בינו לבין חברות אחרות שמייצרות אותו ?

שמתי לב שיש לפחות 5 חברות שונות שמייצרות את אותו דגם, ועדיין לא נתקלתי בNvidia..

פורסם

-E8400 הוא של אינטל, כפול ליבה. יש את 720BE של AMD שהוא 3 ליבות ומעט זול יותר, מבחינת ביצועים שניהם די שוים.

-איפה אתה רואה שלוח האם של ג'גבייט ששמתי לא תומך מעל 3 ג'יגה?

4 x 1.8V DDR2 DIMM sockets supporting up to 8 GB of system memory

-כמו שאתה רואה הוא תומך עד 8GB, ולמרות שהאסוס תומך ה16GB זה לא ממש משנה, כיום בד"כ שמים 2 סטיקים של 2 ג'יגה. כלומר 4 סטיקים שזה המקסימום שניתן להכניס ללוח האם, יהיה 8GB בסה"כ. לכן ממילא אתה לא תגיע ל16GB אלא אם תקנה סטיק של 4GB שממש יקר. לכן חבל על הכסף, עדיף לקחת את הג'יגבייט.

-NVIDIA היא היצרית של ליבת הכרטיס. את הלוח שאיתו הליבה מחוברת מייצרות כל מני יצרניות צד שלישי, לכל כל GEFORCE שאתה רואה הוא של אנוידיה כמובן, רק המון חברות מוציאות גירסאות שונות. בתכלס זה לא משנה איזו חברה, אתה רק מסתכל על הקירור, באנדל, שנות אחריות ומחיר כמובן.

-אם אתה לא תחליף בחודשים הקרובים מסך לאחד גדול יותר, חבל על הכסף. לך על HD4850/HD4770 הם יספיקו לך למסך 19".

פורסם
  • מחבר

אחליף אבל זה יקח חודש חודשיים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים