עבור לתוכן

המאגר הביומטרי, בעד ונגד?

Featured Replies

פורסם

המבקר: כישלון חמור בהגנה על פרטיות האזרחים

בדו"ח מבקר המדינה נכתב כי מרשם האוכלוסין מופץ ברשת לכל דיכפין, ואין חקירת משטרה בנושא; לביטוח לאומי אין נהלים ומבנה ארגוני המאפשרים ביקורת ראוייה על חיפושים שנעשים במאגר הנתונים שלו. המבקר ממליץ לתקן את הליקויים

אהוד קינן

פורסם: 06.05.09, 16:05

דו"ח מבקר המדינה לשנת 2009 קובע כי פרטיותם של אזרחי מדינת ישראל מופקרת, וכי אין הגנה מספקת על מאגרי מידע ממשלתיים: מרשם האוכלוסין במשרד הפנים (המבוסס על מערכת "אביב" בשנים האחרונות), וביטוח לאומי. זאת בעקבות בדיקות שנערכו בתקופה של מאי עד נובמבר 2008.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3710407,00.html

• תגובות 351
  • צפיות 30.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם
  • מחבר

נ.ב. עכביש כן קודם דיברתי על תותח (או טוטא איך שאתה קורה לו) וחבריו

גם הם תמיד מדברים על דברים של ברומו של עולם, פחות עובדות ומציאות בשטח, הרי מה לעשות אנחנו הרי לא רואים לא רוצים להבין להקשיב ולשאול, כן חזרה על אותה מנטרה, , זריקת קישורים ,שינוי נושא כשלא מתאים וחזרה לאותם הטיעונים שהופרכו כאילו לא קרה כלום, כאילו מה? תקרא את השירשור.

קשה להתחרות עם הגיון באמונה... (ודבאל סטנדרט זה לא רציני)

---

דרך אגב נראה לי שזה היה אלמוני, שאמר קודם, ישר ולעניין (בלי 2 פסקאות של התפלצפויות) שבחוק הנוכחי מלבד כמה ליטושים אין שום בעיה, אבל יכולה להיות בעיה אם יקחו את זה הלאה ...

ואם זה אני מסכים לחלוטין, אני בהחלט חושב שלחוק הזה יש יתרונות אבל כל דבר מעבר לזה זה לא יותר מתסריטי מדע בדיוני, כי אף אחד לא יסכים לזה בדיוק כמו שהיום יש מגוון אמצעים בעלי פוטנציאל הרס פי כמה וכמה בכל הקשור לזכויות שלנו אבל הם מוגבלים.

נ.ב. לגבי מרשם האוכלוסין, ענו על זה עוד בעמוד השני או השלישי.

פורסם

ציטוט של איזה אחד ... אלמונימי ... לא ידוע ...

עם כבר, תסריט ריאלי ... זיוף בחירות <- זה תסריט ריאלי ביותר ומפחיד.

בהנחה שהבחירות יעשו על ידי עמדות זיהוי ביומטריות, לך תדע אצל מי נימצאית השליטה של אימות הנתונים מול איזשהו מרכז מידע.

זה משהו לפחד ממנו, נדמה לך שהצבעת למפלגה מסויימת אבל בפועל הנתונים הביומטריים שלך מנותבים להצבעה מזוייפת.

בתסריטים אני מלך. הוליווד קטנה עלי.

אי אפשר לעקוב אחרי מה שלא קיים ( אני ) וזו לא התגובה שלי אלא של אחד מהשיכפולים שלי.

פורסם
  • מחבר

הבחור נגד הנתונים הביומטרים לא נגד המאגר שלדבריו בלעדיו לא ניתן למנוע זיוף תעודות.

לגבי שאר הנתונים הוא מסביר יפה את הסיכונים אבל לא מסביר את איך זה יכול לקרות זה לא מרשם האכלוסין אתם יודעים ...

פורסם

אז למה תעודת זהות ? בוא נכניס צ'יפים באנשים וככה נהיה בטוחים שהם מי שהם אומרים שהם (פלוס אפשר לאכסן

עוד מידע, רפואי, פלילי, משפחתי ומה לא...), עכשיו בוא נכניס לזה את הכרטיס אשראי ולא צריך יותר כסף מזומן.

יש יותר מידי סרטים רעים עם קו עלילה דומה שמאגר ביומטרי הוא אבן דרך בהם, זו שליטה נקודה

נו, בחייאת סומסום. ממתי טיעון "מדרון חלקלק" הוא לגיטימי? הרי אפשר לקחת אותו צעד אחד אמורה ולטעון נגד תעודות זהות בכלל (ועושים את זה בארה"ב, שם לא נהוגות תעודות כאלו). אז מה, אם יש תעודות זהות, זה יוביל למשטר טוטליטרי? ::)

ממתי סרטים רעים מהווים הוכחה לצדקתו של טעון כלשהו?

ובנוגע לשבבים: רעיון מצויין. לא עוד חיפושים היסטריים אחרי הארנק שנעלם דווקא כשאני כל כך מאחר! אבל זה לא ישים טכנולוגית כרגע. דבר איתי בעוד 15 שנים.

[br]פורסם בתאריך: 30.07.2009 בשעה 22:10:13

ושוב הוכוח הוא לא על הטכנולוגיה

הויכוח הוא על הדמוקרטיה !

די כבר עם הסיסמאות, למה לא לדבר תכלס? תסביר בבקשה איך מאגר ביומטרי מסכן את הדמוקרטיה. אני בדעה שאם כבר, הוא רק יחזק אותה.

[br]פורסם בתאריך: 30.07.2009 בשעה 22:11:51

אני לא מבין למה שיט רית צריך את תביעות האצבע שלי ומופז רוצה את תווי הפרצוף , אי אפשר לעשות אימות של התעודה ( נגיד זהות ) עם צילום של האישון ?

למה צריך את תווי הפנים שזה יכול לשמש מעקב ע"י מצלמות רחוב ?

או תביעות אצבעות שזה יכול לשמש מעקב היכן נגעת ?

אבל זה ברור: כי מר שמעון כהן, שקונה ממך את המכונית, לא יכול לבדוק את טביעת הרשתית (ולא האישון). אין לו את הציוד המתאים. אבל להשוות את התמונה שלך לפרצוף שלך הוא דווקא יכול. וגב' ברכה לוי, שמתארת לצייר הקלסטרונים את דמותו של הבחור שתקף ושדד אותה, לא יכולה לזהות אותו לפי טביעת הרשתית, אבל לפי תמונת הפנים היא בהחלט יכולה. כי על חבילת הסמים שנתפסה לא יכולה להיות טביעת רשתית, אבל טביעת אצבעות בהחלט יכולה.

למה כולם ? היו יכולים רק פושעים כמו שהיו לוקחים טביעות אצבעות ממי שנעצר כך גם את סימני תווי הפנים .

רק שאת הפושע אתה יכול לזהות רק אחרי שאתה תופס אותו. וכמה פושעים המשטרה בכלל לא מצליחה לתפוס? אם לוקחים אמצעי זיהוי מכולם, הרבה יותר קל לזהות את הפושעים שהמשטרה עוד לא מכירה. מה יכול להיות רע בזה?

ולידיעתך: אם המשטרה עוצרת אותך, לוקחים ממך טביעות אצבע וגם מצלמים אותך.

[br]פורסם בתאריך: 30.07.2009 בשעה 22:18:20

היכולת לעקוב ולנטר את תנועות האזרחים , אין כאן שום עיניין אחר , כבר הסברתי קודם שאין זה עיניין של רצון לאימות זהות , הרי יכולים לעשות זאת נניח על ידי סריקה של רישתית , אפשר כמו שאנו שומרים על הכסף שלנו ועל המחשבים קרי המידע שלנו , כלומר ע"י סיסמה ו / או קוד , למה פקיד הבנק שלי יכול לזהות אותי טלפונית ע"י סיסמה ו / או שאלה ו /או קוד מיספרי והמשטרה לא יכולה ? למנה שוטר שמקליד את מספר התעודת זהות שלי איננו יכול לשאול אותי שאלת זיהוי כמו מר עכביש מה שם בית הספר שלמדת בו בכיתה גימל ? הוא חייב לקחת לי דגימת ד.נ.א. בשביל לתקוע לי דו"ח ?

בגלל שהשיטה הזו מאוד פגיעה להתקפות man in the middle. כל מה שאני צריך לעשות כדי להתחזות לך הוא לגשת אליך במדי שוטר ולבקש שתזדהה - וזהו, עכשיו אני יכול לומר לכל שוטר שאני עכביש בכביש, עובדה, המורה שלי בכיתה א היתה שולה. דווקא הבנקים הולכים ומתרחקים מהשיטה הזו.

ושוב, איך השטורים אמורים למצוא את התשובה לשאלה או את הקוד בזירת הפשע?[br]פורסם בתאריך: 30.07.2009 בשעה 22:23:17

אז קח דוגמא ,

לשילטון יש את היכולת לעקוב אחרי אזרחים בזכות ההמצאה הנפלאה של מופםז הדגול ושל שיט רית ( מצלמות לזיהוי תווי פנים שמותקנות ברחוב )

אתה מתנגד לדעה של השילטון

השילטון יודע על זה

השילטון עוקב אחרייך ומחבר אותך עם פשע שהיה במקום בו עברת בשעה בו עברת

השילטון ממקם אותך במקום כזה

השילטון קובע שבדיוק עברת ליד בן אדם פושע אז גם אתה שותף לפשע

אתה מבין מה אני אומר ?

לך תוכיח שאין לך אחות !

אוי. שוב, בוא נניח שיש שלטון מרושע כמו בדוגמה שלך ושאין לו מאגר ביומטרי. אז מה, הוא לא יכול להפליל אותך בפשע שלא ביצעת? זו לא שאלה תאורטית, היו משטרים כאלו (ועדיין ישנם) והם מסתדרים בכלל לא רע בלי מאגרים ביומטריים. אתה מתנגד למשטר? אז או שמעמידים אותך לדין על היותך מתנגד למשטר או שמפברקים האשמה אחרת נגדך, ממציאים ראיות ומוצאים אותך אשם עוד לפני שהמשפט התחיל. ראה, למשל" משפט הרופאים".

כלומר הבעיה אינה המאגר הביומטרי, הבעיה היא השלטון המרושע (שיכול להקים מאגר ביומטרי בין אם תסכים ובין אם לא). באותה מידה, אקדח הוא בעיה רצינית כשהוא בידיו של פושע אבל יכול להיות מועיל מאוד כשהוא בידי שוטר. האם תציע לאסור על נשיאת אקדחים ע"י המשטרה כי אקדח בידיו של פושע יפגע באזרחים תמימים?

אם אתה חושב שהשלטון מרושע, אתה לא צריך להאבק נגד המאגר הביומטרי, אתה צריך להאבק נגד השלטון. אם אתה חושב שהשלטון לא מרושע, אין לך סיבה להתנגד למאגר.[br]פורסם בתאריך: 30.07.2009 בשעה 22:32:41

"אי אפשר לאתר את מדליף מרשם האוכלוסין"

מה הקשר? כבר כתבו כמה פעמים: אף אחד לא מנסה להגן על מרשם האוכלוסין. לפני כל מערכת בחירות, המדינה מחלקת עשרות או מאות עותקים שלו למפלגות השונות וכל מפלגה משכפלת עותקים לצרכיה. כשיש לך אלפי עותקים שמסתובבים בחוץ ללא כל בקרה, ברור שכמה מהם ידלפו.

אבל את המאגב הביומטרי (בעצם שני מאגרים נפרדים לצורכי אבטחה) אף אחד לא יחלק למפלגות. כדי שזה ידלוף, מישהו יצטרך לחדור לשני מאגרים מוגננים בו זמנית. וזה יצרטך להיות בו זמנית, כיוון שאם יהיה פער בין פריצת המאגר הראשון והשני, כל מה שצריך לעשות זה להחליף את האינדקסים (נאמר להוסיף 2 לכל אינדקס) ולפורץ לא תהיה כל דרך לחבר בין המאגרים.

הסכמה שבמאגר אינה דליפה של כולו, היא באותו אדם שנותן מעטפה שמנה לפקיד ובתמורה מקבל ממנו את פרטיו של אדם בודד. זו בעיה שקיימת כבר היום. אבל אפשר להשיג את טביעות האצבע ותמונת הפנים שלך בקלות גם בלי לחפש פקיד עם גישה למאגר אותו אפשר לשחד וזה בד"כ יהיה זול יותר, כך שהתועלת שבמאגר עולה בהרבה על הנזק הפוטנציאלי שלו.[br]פורסם בתאריך: 30.07.2009 בשעה 22:38:21

עם כבר, תסריט ריאלי ... זיוף בחירות <- זה תסריט ריאלי ביותר ומפחיד.

בהנחה שהבחירות יעשו על ידי עמדות זיהוי ביומטריות, לך תדע אצל מי נימצאית השליטה של אימות הנתונים מול איזשהו מרכז מידע.

זה משהו לפחד ממנו, נדמה לך שהצבעת למפלגה מסויימת אבל בפועל הנתונים הביומטריים שלך מנותבים להצבעה מזוייפת.

לא רציני. היום הרבה יותר קל לזייף בחירות. מה שידוע כ"קלפי חושבת" למשל. אבל גם בתסריט שלך, הבעיה אינה במאגר הביומטרי אלא במי ששולט במחשב שמסכם את תוצאות הבחירות. הרי המאגר הביומטרי משמש לזיהוי בלבד, תוצאות ההצבעה לא נשמרות בו (חס וחלילה). כך שלכל היותר, מי ששולט במאגר יכול לקבוע שאין לך זכות להצביע. אם יעשו את זה למספר קטן של אנשים, לא יגרם נזק משמעותי. אם יעשו את זה להמונים, אי אפשר יהיה שלא לשים לב לזה. להיפך, בגלל הבעיה בזיהוי אנשים כיום, אתה שומע על קלפיות בהן הצביעו יותר ממאה אחוז (מתים, אנשים שנמצאים בחו"ל וכו'). עם זיהוי ביומטרי זה יהפוך לבלתי אפשרי.

בכל מקרה, משהו שנלמד מכמה מקרים של בעיות בהצבעות ממוחשבות: תמיד צריך paper trail.

פורסם

אני לא מדבר בסיסמאות , אני מדבר אמיתות , ברם אינך יכול להתמודד עם האמת לכן המוח שלך איננו יכול להכחיש את מה שאני אומר ( זו אמת ) אז אתה מנסה להמעיט מערך דבריי ( בעיקר בגלל שהאגו שלך איננו מניח לדבר אחר להיות שם ולהצל עליו , כמו זאפוד ביבלברוקס שאמר :" אם יש משהו גדול יותר מהאגו שלי שמסתובב שם בחוץ , תירו בו ! " ) אבל מיכיוון שאתה ועיתותך ( בשמירה ) חשובים לי אענה לך על ההיתיחסות לדמוקרטיה ,

אם לשילטון יש כוח על האזרחים השילטון ישתמש בכוח זה למנע מהאזרחים להביא את רצונם לידי ביטוי כל עוד הוא נוגד את רצון ואינטרס השליטים שבשילטון קרי לשלוט ( המממ , איסתרונצ'יק , האם אתה מסוגל להבין את המשפט הלא כל כך מורכב הזה ? )

השילטון ישתמש בכוח שהוא לוקח על האזרחים כדי להישאר בשילטון וכך לא תהיה יותר דמוקרטיה .

כמו שאמר המחזאי המהולל :" רובה שמופיע במערכה ראשונה , ירה בשלישית " -חחח

יכולת מעקב אחרי אזרחים תמימים בשנת 2009 תהיה למשטרת המחשבות ב 2012 :police:

שאר התגובות שלך מעידות שלא השקעת גרם אחד של מחשבה , לכן אוותר לסדר לך את הראש :silly:

פורסם
  • מחבר

אתה בדיוק מדבר בסיסמאות, זורק קישורים ולא מסוגל לרדת לעומקו של עניין.

פורסם
  • מחבר

מצטער עבביש אבל ירדת לדרגת תותח.

אתה לא מסוגל להביא עובדות או להסביר את מה שאתה מאמין בו רק לחזור על סיסמאות

פורסם

one_million_dr_evil-716586.jpg

לך לישון אמיר !

פורסם
  • מחבר

פורום תמונות מפגרות זה בנושא בכללי ...

פורסם
  • מחבר

כבר הביאו את זה...

עידכון קצר :

" מאגר טביעות אצבע - סכנה לביטחון המדינה "

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3754468,00.html

אתה מוזמן לסכם את מה שהוא אומר... (דרך אגב הוא בעד מאגר מרכזי)

פורסם

כן, טעות

אתה מוזמן לסכם את מה שהוא אומר... (דרך אגב הוא בעד מאגר מרכזי)

אה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים