עבור לתוכן

מחשב טושיבה A210 (נקנה בחו"ל במזומן) - בעיה חמורה מאוד והמחשב לא מצליח לעלות

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי בעיה חמורה במחשב הנייד של טושיבה A210, הוא נקנה בחו"ל והוא בא עם מעבד AMD 64BIT, 2GIGA של זיכרון, 160 גיגה הארד דיסק.

המחשב נקנה בחו"ל לפני זמן (לא כל כך רב - שנה, שנה וחצי).

המחשב עושה בעיה שהוא לא מצליח להגיע לטעינה של הווינדוס ואני לא יודע מה הבעיה.

המחשב עשה סימפטומים כאלו בעבר, והיה לו WIN XP פעם אבל מכיוון שהייתה לו תבעיה הזאת פעם החלפתי לWIN VISTA, המחשב פעל נפלא למשך חצי שנה בערך ועכשיו חזרה הבעיה ביג טיים.

בעבר - לאחר כמה כיבויים והפעלה שלו הוא חזר לפעול תקין, פעם אחת אחרי שבועיים הוא חזר לפעול.

הבעיה כזאתי:

הוא עובר תלוגו של טושיבה בטעינת מערכת - ואז כאמור הוא אמור להראות את הפס טעינה של הווינדוס, אבל לא. בשלב זה הוא נתקע ומראה מסך שחור אפור (שמראה שהמסך אכן מחובר וזה לא התעסקות עם מקש הFN של להדליק\לכבות את המסך וניסיתי אופציה זו).

דברים שבדקתי וכו'...:

א) הארד דיסק מזוהה בBIOS (ביוס של פוניקס).

ב) ניתן להכנס לBIOS.

ג) המקלדת עובדת.

ד) הזיכרונות מזוהים דרך הביוס בשלימותם.

ה) המאורר פועל ומוציא חום.

דברים שלא ניתן לבדוק ובעיות למינהן:

א) ניסיתי להכניס מספר דיסקים של ווינדוסים, ואפילו דיסק של לינוקס אובנטו למערכת AMD 64BIT, לא עולה הBOOT, עדיין נכנס לאותו מצב כמו קודם של מסך שחור אפור ולא עובר אותו (לא נותן לפרמט\לשחזר\לתקן את הווינדוס; כמו כן ניסיתי בביוס להעביר את הCD להיות מקום ראשון בבוט, לא עזר, ניסיתי גם להריץ תבוט דרך F12. הביא אותי לאותו מסך שחור אפור).

ב) הנורת ביקורת של הWIRELESS, לא נדלקת משום מה, לא מראה חיווי.

ג) לא ניתן לבדוק טמפרטורות, לא מצאתי אופציה כזאתי בביוס ואין לי מערכת הפעלה ... לא ניתן לבדוק.

דברים מוזרים:

לא רשום את סוג המעבד, דגם, שום דבר בביוס (אם אני לא טועה לא רשום מאז שקניתי אותו).

אז ככה:

אם הביוס פועל, וניתן להתעסק איתו, והוא מראה חיווי על הארד דיסק (מראה את שמו, ומזהה אותו), מזהה את הזכרונות - בעיית לוח אם? לא יודע.

אם הוא מזהה את הארד דיסק, אבל לא מעלה אותו - בעיית הארד דיסק? לא נראה לי (כי הוא לא מצליח להעלות דיסקים בבוט אפילו).

מזהה זיכרונות במלואם, בעיית זכרונות? לא נראה לי.

מה שמשאיר יכולת של בעיית התחממות\פגיעה במעבד - אם אינני טועה, אבל אני לא יכול לבדוק את 2 המקרים אפילו.

והבעיה שהמחשב נקנה - בחו"ל, ובמזומן (אחריות :\).

מה לפי דעתכם יכולה להיות הבעיה?, מישהו נתקל בתקלה כזאתי בעבר? מה ניתן עוד לנסות?

חיפשתי מדריך לפרוק המחשב הזה, אפילו באתר של טושיבה וממש לא מצאתי...

תודה רבה.

פורסם

אם אתה נכנס לביוס, האם אחרי זמן ממושך המחשב נכנס לאותו מצב?

נסה ללחוץ על F8 כשהמחשב עולה זה אמור להכניס אותך לתפריט המתקדם של ווינדוס.

אם אתה מצליח נסה להכנס לSAFE MODE.

מה לגבי חיבור מסך חיצוני?

פורסם
  • מחבר

הצלחתי לגרום לCD להיות כונן הבוט (שמתי תCD ראשון, והHD שני) - לא הצליח להעלות תדיסק.

אחרי זה ניסיתי אפילו לעשות F12, שזה מכניס אותך למצב בחירת בוט, אני בוחר תCD והוא לא מעלה (הוא נתקע כמו בעלייה של הווינדוס מהHDD).

Shayx, אני אנסה לבדוק את מה שאתה אומר, אבל לפי דעתי לא. טיילתי בביוס, שיניתי הגדרות ולא עשה לי בעיות (הוא גם שמר אותן) - רק דבר אחד ששיניתי ולא קרה בפועל זה נכון בד"כ במחשבים החדשים יש לוגו במקום כל הדבר הזה שסופר זיכרון, מראה איזה מעבד (תהליך הPOST, כאילו מסתיר אותו?), ביטלתי שמה את הלוגו והוא עדיין הראה לי תתמונה של טושיבה במקום תPOST (ונכנסתי לביוס וההגדרה הייתה על OFF).

והבעיה שהמחשב כלל לא מגיע למצב שהוא מראה תתמונה של WINDOWS VISTA בטעינה, הוא לפני השלב הזה כבר נתקע ולא עובר.

אז לא ניתן ללחוץ אחרי זה על F8 ולהכנס לSAFE MODE.

ניתן ללחוץ על 2 כפתורים ממש בPOST (בשלב שהוא מראה תתמונה של טושיבה): F2 = BIOS, F12 = BOOT MENU.

וניסיתי להעלות דיסקים דרך הBOOT MENU - לא הלך; נתקע כמו שהוא מנסה להעלות תוויסטה מהHDD (אותו תהליך קורה).

פורסם
  • מחבר

כנראה שלא הבנת ממה שרשמתי למעלה,

הצלחתי להגדיר שהבוט יהיה מהCD, הקטע שהוא לא עושה BOOT.

כבר ניסיתי לעשות בוט לדיסק של: Win XP (2 דיסקים שונים) ובוט של אובנטו, גם של וויסטה.

הוא לא מצליח לעשות בוט.

תודה על התשובות ;)

פורסם
  • מחבר

זה לא יאמן פשוט,

כנראה סלוט אחד של זיכרון פגום - לאחר מספר נסיונות להוסיף ולהסיר אותו סימפטום חזר ונעלם עם הניסויים.

איך לתקלה כזאתי אין שום צליל, דרך להראות שזאת הבעיה? ועוד הכי מצחיק שלמרות הכל הביוס מזהה את 2 הסלוטים של הזיכרונות, אבל נפגמת הרצה של כל דבר.

כשאתה מוציא זיכרון מהסלוט הפגום בנתיים הכל תקין (מקווה שלא בעיית חימום - את זאת נדע בהמשך במידע ויחזור התקלה).

עד אז - הכל תקין.

תודה רבה לכולם ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים