עבור לתוכן

עזרה בהפיכת HTC DIAMOND של אורנג' לעבודה בסלקום.

Featured Replies

פורסם

אני מקווה שזה בסדר לשאול את זה (אם זה לא בסדר אני מאשר למנהלים למחוק את התוכן, למרות שלא מצאתי חוקי פורום לגבי זה).

אני מעוניין לרכוש מכשיר DIAMOND משומש. יש מלא מאורנג' שהם עדיין באחריות. מכיוון שאני בסלקום - אני אצתרך לפתוח אותו לSIMFREE (מה שנקרא UNLOCK).

השאלה:

1) זה אפשרי ?

2) איך בדיוק אני עושה את זה ? (אני מניח שזה עזרה בפרטי)

3) לאיזה רום סטנדרטי אני משדרג שיהיה גם עברית ? (בהנחה שקודם אני צריך HARDSPL).

4) הכי חשוב - איך אני דואג שהכל יוכל לחזור מצב המקורי במקרה של מימוש אחריות באורנג' ? - ניתן להשיג את הרום המקורי ? והאם יש דרך להשיג את הSPL, RADIO וכל שאר החבורה המקורית ?

תודה.

פורסם

או שמי שהבעלים של המכשיר יגש לאורנג' , ויקבל פתיחה ב90 שקל , או שתתחיל לשים פוסטים בפורום או תבקש ממישהו שאתה מכיר שיש לו כבר הרבה זמן משתמש והוא מגיב שם , שיעשה את זה בשבילך :

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=414835

פורסם

כל עוד המכשיר עדיין במהלך חודשי ההתחייבות הפתיחה שלו דרך אורנג' תעלה הרבה יותר מ90 שקלים...

הם יוסיפו את ההנחה שהמכשיר קיבל במסגרת המבצע לעומת מחיר המחירון שלהם, ביחס לכמות החודשים שנותרו בהתחייבות...

פורסם

כן , זה גם מה שסיפרו לי ...

אחרי שמסבירים להם שנוסעים עם המכשיר לחו"ל ואין לך מכשיר אחר , ואתה לא מתכוון בשביל נסיעה לקנות מכשיר במיוחד , ואתה גם לא מתכוון להשתמש בשירותים שלהם , כי אתה צריך קו מקומי במקום שאתה נוסע אליו , ומדבר כמו בן אדם ולא מתחיל להתנפח ולצעוק על הנציג , הם עושים את זה ב90 שקלים , כל התהליך מלווה בחיוך , ושם זה נגמר . מניסיון אישי של שלושה מכשירים מאורנג' שנפתחו על ידי אורנג' , אחד באמת היה לצרכי נסיעה לחו"ל , הנוספים , כי הייתי צריך אותם סימפרי , ולפעמים הנציגים צריכים לשמוע סיפור מעניין כדי לבוא לקראתך .

פורסם

מכיר את זה טוב מאוד...

הייתי עובד אורנג' לשעבר, לא התעסקנו עם זה, אבל הכרנו את כל הסיפורים :)

בסופו של דבר זה תלוי בנציג, יש נציגים שזה לא יזיז להם, ויש נציגים שזה כן.

פורסם

כן , זה גם מה שסיפרו לי ...

אחרי שמסבירים להם שנוסעים עם המכשיר לחו"ל ואין לך מכשיר אחר , ואתה לא מתכוון בשביל נסיעה לקנות מכשיר במיוחד , ואתה גם לא מתכוון להשתמש בשירותים שלהם , כי אתה צריך קו מקומי במקום שאתה נוסע אליו , ומדבר כמו בן אדם ולא מתחיל להתנפח ולצעוק על הנציג , הם עושים את זה ב90 שקלים , כל התהליך מלווה בחיוך , ושם זה נגמר . מניסיון אישי של שלושה מכשירים מאורנג' שנפתחו על ידי אורנג' , אחד באמת היה לצרכי נסיעה לחו"ל , הנוספים , כי הייתי צריך אותם סימפרי , ולפעמים הנציגים צריכים לשמוע סיפור מעניין כדי לבוא לקראתך .

תראה, יש את המסלולים של אורנג' חו"ל ואופציית פתיחת המכשיר.

כשהגעתי לארה"ב שנה שעברה, הלכתי ל-Verizon וביקשתי את המכשיר

הכי פשוט שיש להם Pre-Paid, קיבלתי ב-100$ מכשיר סמסונג ו-6 וחצי

שעות, בשהיה של חודש השתמשתי ב-3 וחצי מהן.

אז מה היה לנו, מכשיר ושיחות שעלו לי עם הדולר של אז 320 ש"ח

אל מול חובות של אלפי שקלים לארונג' חו"ל או הפתיחה של הסלולרי

לסים זר, שגם מבחינת אורנג' הסתכמה בעלות של כ-600 ש"ח(פתיחה

ותשלום כל ההתחייבות הנותרת על המכשיר).

פורסם

כל עוד המכשיר עדיין במהלך חודשי ההתחייבות הפתיחה שלו דרך אורנג' תעלה הרבה יותר מ90 שקלים...

הם יוסיפו את ההנחה שהמכשיר קיבל במסגרת המבצע לעומת מחיר המחירון שלהם, ביחס לכמות החודשים שנותרו בהתחייבות...

ממש לא נכון, בעבר זה אמנם היה כך אך היום עלות הפתיחה לסים זר באורנג' היא 90 ש"ח בלבד בלי שום תשלום נוסף או קנס כלשהו גם אם המכשיר נרכש לפני יומיים. דרך אגב, חשוב לדעת שבכל עת הבעלים המקורי של המכשיר יכול לדווח עליו כמכשיר גנוב ואם יש לו אחריות עליו, לבצע מימוש של המכשיר תמורת מחיר מוזל. הבעיה היא שברגע שהמכשיר מדווח כמכשיר גנוב, ה-IMEI שלו (המספר הסידורי) נחסם בכל רשתות ה-GSM בארץ.

כדי להימנע ממקרה כזה רצוי לבצע העברת בעלות אם קיימת האופציה (העברת בעלות היא על קו + מכשיר, אין העברת בעלות למכשיר בלבד) או להחתים את המוכר על חוזה לגבי מקרים כאלו.

פורסם

^^^

תגיד, כמה שטויות אתה מדבר?

שום חברה סלולרית לא מאפשרת לפתוח את המכשיר שלה לסים זר בעלות המינימלית של 90 שקלים, מאחר שזה לא משתלם לחברה עצמה.

המונח ערך שיורי, הוא מונח שאהוב על כל נציגי שירות הלקוחות שם, והוא בעצם מציין את ההוזלה בעלות המכשיר שהלקוח קיבל, וזה מה שהלקוח ישלם בצורה יחסית במידה והוא יחליט לבטל את חבילת הגלישה/יגיד שהוא מעוניין לעבור רשת וכו'.

בנוגע לאחריות, שאין קשר שהבאת את זה, המחיר המוזל ממש לא זול, גם שירות האחריות וגם המימוש עצמו שמסתכם בכמה מאות שקלים לפחות ברשת פלאפון בזמנו האחריות הייתה הרבה יותר שווה, גם מחירים הרבה יותר נמוכים וגם מימוש הרבה יותר זול.

וחסימת IMEI של המכשיר זה משהו שבקושי קורה, זה קורה רק אם הלקוח שהמכשיר שלו נגנב מבקש את זה, ובכל מקרה בתחנה המרכזית מחליפים לך את הלוח המרכזי ואתה תעבוד עם IMEI חדש והטלפון יעבוד כמו שצריך.

פורסם

בהתחשב בכך שאני הוא זה שעובד כרגע באורנג' ולא אתה, אני חושב שאני קצת יותר מבין ממך - חוק של משרד התקשורת שיצא לפני כמה חודשים טובים, אוסר על חיוב ערך שיורי או קנס כלשהו במקרה של פתיחת מכשיר לסים זר, העלות היא עבור התהליך עצמו בלבד ובאורנג' העלות היא 90 ש"ח בלבד!

לגבי חסימת המכשיר - שוב אתה מדבר על דברים שהשתנו מאז שעבדת בחברה סלולרית, כרגע המצב הוא שכל פעם שלקוח פונה לחסימת קו לאובדן/גניבה, מציעים לו גם לחסום את המכשיר וה-IMEI מועבר לרשימה כוללת של פלאפון, אורנג' וסלקום שחוסמות את ה-IMEI הנ"ל בכל המערכות שלהן. החלפת בורד (לוח אם) היא תמיד אפשרית ואכן תשנה את ה-IMEI אך בורד מתחיל במחיר של כמה מאות ש"ח למכשיר סביר (ואני כמובן מדבר על בורד חדש ולא בורד משומש שמי יודע מאיפה הוא הגיע).

בנושא מימוש המכשיר ישנם לא מעט אנשים שזה משתלם להם ואני כמובן שלא אפרט מעבר למה שצריך אך חשוב לציין שבפלאפון לא ממש רווחי לממש מכשיר חלופי אלא אם אתה בשנת האחריות השלישית על המכשיר ואז תקבל מכשיר ללא עלות יחד עם סוללה.

פורסם

נתחיל מהסוף.

בפלאפון האחריות עובדת בצורה כזאת שככל שאתה יותר זמן במסגרת האחריות אתה תצא עם יותר רווח. ויש גם תוכניות עם התחייבות, לפחות בזמנו שעשיתי ל18 חודשים ו36 חודשים, אשר נותנים לך מימוש ראשון ב50% הנחה בצורה אוטומטית וכו'... עדיין זה הרבה יותר זול מהאחריות של אורנג' בכל רגע נתון.

בנוגע לחסימת המכשיר, אמרת בדיוק את מה שאני אמרתי בהודעה האחרונה ובכך שינית את מה שאמרת לפני.

מציעים ללקוח את החסימה, החסימה היא לא אוטומטית.

בנוגע לפתיחה לסים זר, אין לי בעיה לבדוק את זה גם בעצמי, ולראות אם אתה צודק.

אז לפי הטענה שלך, הערך השיורי היום פוגע רק במי שמבטל חבילת גלישה?

ואיזה מוקד אתה בדיוק, שירות לקוחות או RMB?

והאם זה תקף רק לחוזים שנחתמו אחרי כניסת החוק, או רטרואקטיבי?

פורסם

אני עובד ב-RMB כך שאני הוא זה שמבצע את הפתיחה לסים זר, אני יכול להתחייב לך שאין שום ערך שיורי או חיוב נוסף מעבר ל-90 ש"ח.

לגבי האחריות - אתה שוכח שישנם הרבה משתמשים עסקיים שהאחריות כלולה בתכנית שלהם ואם יש להם חבילת דקות עסקית, הם כמעט ולא מרגישים את התשלום עבור האחריות ולכן משתלם להם לבצע מימוש של מכשיר אחרי שהם מכרו אותו לקונה תמים. מכיוון שרוב רוכשי הדיאמונד הם משתמשים עסקיים, הנקודה שלי ברורה. אל תשכח גם שלקוחות בתכנית חיילים משלמים תשלום חודשי מאוד זול עבור אחריות מורחבת על המכשיר כך שגם להם זה משתלם.

מצד שני, אם אתה לקוח פרטי שכמעט ולא מאבד או שובר מכשירים, ברור לחלוטין שרכישה של שירות אחריות בכמה עשרות ש"ח לחודש אינו משתלם, לא רק באורנג' אלא גם בכל חברת סלולר כלשהי.

כפי שאמרתי לגבי נושא של חסימת ה-IMEI הנהלים השתנו ואמנם החסימה לא נעשית בצורה אוטומטית אך מסבירים ללקוח שרצוי שיחסום את ה-IMEI של המכשיר שלו על מנת שמי שמצא את המכשיר לא יוכל לבצע לו בו שימוש ורוב הלקוחות אכן מאשרים לבצע חסימה של ה-IMEI.

פורסם

למה להסתבך, כנס לאתר בקישור -

http://diamond.htc-unlocks.com/

שלם בעזרת Paypal את הסכום 10 פאונד (=65ש"ח), וקבל פתיחה למכשיר בלי ריצות ובלי לספר סיפורים...

האתר הוא של אותו המשתמש ב- XDA שנותן פתיחה חינם למשתמשים פעילים ותורמים בפורומים של האתר, אני כבר השתמשתי בשרותיו בחינם (משתמש פעיל ב- XDA), עובד מצויין.

(יש גם אפשרות לעשות זאת בחינם, אך זה לא פשוט, ויכול להשאיר לך משקולת נייר ביד)

פורסם

לגבי הIMEI זה אותו נוהל שהיה קיים גם אז...

ושוב פעם לא הבנת אותי, אני לא אומר שאין מה לעשות עם האחריות/כיצד לנצל אותה וכו', אני רק אומר שעדיין האחריות ברשת פלאפון יותר משתלמת מהאחריות ברשת אורנג'...

אבל נו טוב מאחר ואתה RMB, אני לא אשגע אותך יותר מידי, אחרי הכל אתה בטוח מכיר מה אנשי הDATA חושבים עליכם.

פורסם
  • מחבר

טוב, בינתיים קניתי מכשיר SIMFREE :) לא היה לי כוח לכל השטויות והביורקטייה (הרי אורנג' מצפים שנזרוק את המכשיר לפח אחרי שנה עד שנה וחצי שכבר נמאס לנו ממנו), וגם לא רציתי את הלוגו הכתום המגעיל הזה.

צריך הרבה זמן לללמוד את המכשיר ולהתרגל לאופציות ולמצוא את התוכנות הטובות (בשביל סייען דיגיטלי) והרומים הטובים, בטח יהיו שאלות יותר לעניין עם הזמן.

מקווה שאני אהנה מהמכשיר ולא אתאכזב.

פורסם

כמה עלה?

וקנית בארץ או בחו"ל?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים