עבור לתוכן

RAM 58% עמוס במצב IDLE. צריך את עזרתכם בשיקול הרחבת זכרון

Featured Replies

פורסם

שלום רב...

מערכת הפעלה VISTA מעודכנת SP2 עם אנטי וירוס מקהפיי ווינדוס דיפנדר..

cpu : AMD Athlon 64 X2 6000+ am2 939(940)

mb : INFINITY NF ULTRAII-M2 (nb:NVIDIA nForce4 Ultra)

ram : 2x1024mb Twimons DDR2 667mhz

video : Asus GeForce 8800GTS 320mb

במצב IDLE (טוב, עם utorrent, windows sidebar) פיירפוקס, מסנגר, ווינאמפ, jdownloader

כעת במצב של 58% מהזכרון..

שוקל לקנות עוד סטיק של ג'יגה, אבל פה אני לא מבין

כדאי לקנות עו 1GB 667mhz

או שכל העניין של ה DUAL ילך אם אני קונה רק סטיק אחד?

איך זה ישפר את העבודה?

כי לאחרונה אני מרגיש איטיות, הדיסק עבר defragment והמחשב בכללי מתוחזק טוב טמפ' נמוכות גם.

תודה רבה מראש לעוזרים

אשמח להשכיל :xyxthumbs:

פורסם

איזה ויסטה את מריץ 32 או 64 ?

פורסם
  • מחבר

32

פורסם
  • מחבר

לא תשמע..

אין מצב

"בקיצור מי שנתקל בזלילת משאבים מצד המערכת והוא דל במשאבים פיזיים של זיכרון ..אני יותר ממליץ על התוכנה הפנטסטית הזו."

זה לא המצב שלי..

אני לא דל

2 GB זכרון זה לא דל

המחשב לא איטי

אבל הוא יכול לעבוד הרבה יותר טוב

אני לא רוצה להתחיל להתעסק עם ניקוי רגיסטרי וכאלה

מה גם שאני חושב שהמחשב שלי נקי מאוד

פורסם

לפותח הת'רד יש 4GB. גם הוא לא דל. בכל מקרה תנסה, זה לא יזיק.

פורסם
  • מחבר

כבר הורדתי והתקנתי

אחרי הריסטרט נראה מה נהיה עם זה

עדיין בגדול לא אוהב את הפתרון

יש לי כמה שאלות שאין לי עליהן תשובות מהפוסט המקורי

מה אתה אומר?

פורסם

שוקל לקנות עוד סטיק של ג'יגה, אבל פה אני לא מבין

כדאי לקנות עו 1GB 667mhz

או שכל העניין של ה DUAL ילך אם אני קונה רק סטיק אחד?

איך זה ישפר את העבודה?

Dual Channel עובד כשיש שני מודולים של זיכרון בעלי מאפיינים דומים באותו ערוץ של זיכרון. אם הלוח שלך תומך בפונקציה הזו ויש לו 4 סלוטים לזיכרונות. משמע שאתה יכול לשמור על פעילות הפונקציה אם תוסיף עוד שני מודולים. במידה ותוסיף רק מודול אחד אז יהיה זה מצב אסימטרי ולא תנצל כלל את פונקציית Dual Channel.

כל זה טוב ויפה ואפילו נשמע מאוד מושך, אך האם הפונקציה Dual Channel כלל שווה משהו?

בקצרה- לא. בהרחבה- בשורה התחתונה אין הבדלי ביצועים משמעותיים, ההמלצה היא שאם ניתן להגיע למצב של DC (קיצור של הפונקציה) בלי לבזבז כסף נוסף אז למה לא. במידה והעניין דורש תוספת כספית מזערית כמו עשרה שקלים אז גם ניחא, אבל בכל מצב אחר זה כבר יהיה לא משתלם.

באופן כללי יש לבדוק גם את התמיכה של הלוח בזיכרון לפני שרוכשים אחד כדי להמנע ממצב של חוסר תאימות.

2GB של זיכרון למערכת הפעלה Vista זה מעט גבולי אבל אפשר להסתדר עם כמות שכזו בכיף. מהם השימושים שלך בכלל? אם עד לאחרונה לא נתקלת בשום בעיית איטיות במערכת אז אין שום סיבה לקנות ולהוסיף זיכרון או כל דבר אחר. אם זה המצב אז תחפש פיתרון תוכנתי, אולי ניקוי של דברים שאינם נחוצים כמו Spyware-ים או תוכנות שפועלות ברקע ואולי דווקא ניקוי מצד מערכת ההפעלה אשר אולי הותקנה לפני הרבה זמן.

פורסם
  • מחבר

Dual Channel עובד כשיש שני מודולים של זיכרון בעלי מאפיינים דומים באותו ערוץ של זיכרון. אם הלוח שלך תומך בפונקציה הזו ויש לו 4 סלוטים לזיכרונות. משמע שאתה יכול לשמור על פעילות הפונקציה אם תוסיף עוד שני מודולים. במידה ותוסיף רק מודול אחד אז יהיה זה מצב אסימטרי ולא תנצל כלל את פונקציית Dual Channel.

כל זה טוב ויפה ואפילו נשמע מאוד מושך, אך האם הפונקציה Dual Channel כלל שווה משהו?

בקצרה- לא. בהרחבה- בשורה התחתונה אין הבדלי ביצועים משמעותיים, ההמלצה היא שאם ניתן להגיע למצב של DC (קיצור של הפונקציה) בלי לבזבז כסף נוסף אז למה לא. במידה והעניין דורש תוספת כספית מזערית כמו עשרה שקלים אז גם ניחא, אבל בכל מצב אחר זה כבר יהיה לא משתלם.

באופן כללי יש לבדוק גם את התמיכה של הלוח בזיכרון לפני שרוכשים אחד כדי להמנע ממצב של חוסר תאימות.

2GB של זיכרון למערכת הפעלה Vista זה מעט גבולי אבל אפשר להסתדר עם כמות שכזו בכיף. מהם השימושים שלך בכלל? אם עד לאחרונה לא נתקלת בשום בעיית איטיות במערכת אז אין שום סיבה לקנות ולהוסיף זיכרון או כל דבר אחר. אם זה המצב אז תחפש פיתרון תוכנתי, אולי ניקוי של דברים שאינם נחוצים כמו Spyware-ים או תוכנות שפועלות ברקע ואולי דווקא ניקוי מצד מערכת ההפעלה אשר אולי הותקנה לפני הרבה זמן.

היי

תודה על התגובה קודם כל

כאמור המחשב מתוחזק כמו שצריך, אנטי וירוס, דיפנדר, SP2, טמפרטורות נמוכות - אין חשש מזה..

1GB DDR2 667 עולה לא יותר מ 100 שקל.

הלוח יכול לתמוך עד 4 כאלה, כרגע מנצל 2...

תשמע בעקרון המערכת עובדת על חצי מהזכרון (כרגע %54), ההתקנה של ה SP2 ומחיקה של תוכנות שאין לי בהם כבר שימוש קצת עזרה.

השימושים הם הורדות, מחשב 24/7, משחקים, אינטרנט מוסיקה צריבות - שימוש די רגיל + גיימר הייתי אומר . . .

בכל מקרה כמוני וכמוך וכל מה שקורא תת'ריד הזה, אני אוהב מהירות :]

אם הדואל צאנל לא כזההה מוסיף בשוררה התחתונה, השאלה הבאה שנשאלת אם תוספת של עוד סטיק תשפר קצת את העבודה.. לא?

8)

פורסם

1GB - לא יותר מ-100 שקל? :)

אתה קצת לא מעודכן כי ב-60 שקלים אפשר לקנות 1GB וב-120 שקלים אפשר לקנות מודול של 2GB.

האם כדאי לך? מנסיון השיפור אינו משמעותי אבל בויסטה זה יותר בולט. הייתי במקומך קונה שני מודולים הכי זולים של 1GB, ההפרש בין מודול 2GB לשניים של 1GB הוא כמעט ולא קיים. כך יהיה לך 4GB שהם יותר ממרחב הכתובות שמערכת ההפעלה שלך יכולה לגשת אליו אבל זה לא נורא כי בעתיד תשדרג ל-Win7 64bit או Vista 64bit ואז תפיק שימוש בזיכרון הנוסף. וגם! אפילו שזה ממש לא מורגש, תשמור על ה-Dual Channel.

וכן, אני מדבר על זיכרונות 800Mhz, אם יש לך 667Mhz אז החדשים יפעלו באותה מהירות (כלומר יורידו הילוך) ולא תהיה שום בעיה כזו או אחרת.

רק תוודא שהמתחים דומים.

פורסם
  • מחבר

1GB - לא יותר מ-100 שקל? :)

אתה קצת לא מעודכן כי ב-60 שקלים אפשר לקנות 1GB וב-120 שקלים אפשר לקנות מודול של 2GB.

האם כדאי לך? מנסיון השיפור אינו משמעותי אבל בויסטה זה יותר בולט. הייתי במקומך קונה שני מודולים הכי זולים של 1GB, ההפרש בין מודול 2GB לשניים של 1GB הוא כמעט ולא קיים. כך יהיה לך 4GB שהם יותר ממרחב הכתובות שמערכת ההפעלה שלך יכולה לגשת אליו אבל זה לא נורא כי בעתיד תשדרג ל-Win7 64bit או Vista 64bit ואז תפיק שימוש בזיכרון הנוסף. וגם! אפילו שזה ממש לא מורגש, תשמור על ה-Dual Channel.

וכן, אני מדבר על זיכרונות 800Mhz, אם יש לך 667Mhz אז החדשים יפעלו באותה מהירות (כלומר יורידו הילוך) ולא תהיה שום בעיה כזו או אחרת.

רק תוודא שהמתחים דומים.

פייייייייייייייייייי

מה רע?

תודה... :yelclap:

פורסם
  • מחבר

אוקיי

במחירים האלה החלטתי להשים בצד את ה100+ שקל ולהביא קיט 2GB

אתה יכול לעזור לי לבחור קיט מוצלח בהתאם לאלה שכבר קיימים אצלי?

(מצורף פירוט מלא מה everst על שני הסטיקים שיש לי)

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

http://www.cobrapc.co.il/product.asp?productid=3686

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=5340

חיפשתי רק בכ-5 חנויות. צריך לפתוח Session של חנויות בארץ וכך יהיה קל יותר למצוא מוצרים :-X

מגניב

תודה רבה

אגב איך ידעת שאלה מתאימים? לפי איזה פרמטרים בודקים? שאדע לפעם הבאה וגם סתם ככה...

ואיזה מבין השניים עדיף ?

פורסם

אם הייתי מוצא יותר זול אז הייתי מביא לך יותר זול.

ראיתי שהמתח דומה וזה הספיק לי כי תזמונים ומהירות שעון ניתן לשנות משום שמהירות השעון שלך נמוכה יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים