עבור לתוכן

חוזקת לדים LEDS

Featured Replies

פורסם

שלום

אני רוצה להחליף את הלדים הצהובים (ומשעממים) של המיקלדת אינטרנט פשוטה של MICROSOFT (חדשה לא ישנה) עכשיו אני רציתי לדעת מה המקסימום של החוזקה של הלד אפשרי לשים על המיקלדת.

אם אשר אז תמליצו לי על חנות (שיש להם אתר) ישראלית למרות שאני גר באוסטרליה.

החנות שאני אקנה את הלדים היא http://www.jaycar.com.au

והלד שראיתי(מתוך מיגוון ענק) הוא בכתובת

http://www1.jaycar.com.au/productView.asp?ID=ZD0156&CATID=&keywords=LED&SPECIAL=&form=KEYWORD&ProdCodeOnly=&Keyword1=xxxxxxxxxx&Keyword2=xxxxxxxxxx&pageNumber=&priceMin=&priceMax=&SUBCATID=

וזה המידע שאומר עליו

Emmitted colour: red

Lens colour: waterclear

Wave length: 625

nm: 20

Pd W: 130nW

If mA: 50

If mA (peak): 150

Min: 2.0

Vf (V) Typ: 2.3

Max: 2.6

IV Min: 7000

MCD Typ: 10000

Viewing Angle: 15

מקווה שתעזרו

בתודה דניאל נורמן

פורסם

מאוסטרליה ???!??!?!?!! :o

בכל מקרה, כל מקלדת צתוכננת קצת אחרת ולכן מקצה כמות שונה של זרם ללדים שונים, לד של 10,000mcd הוא לד חזק מאוד שדורש בד"כ 50ma - הייתי מנסה קודם לד של 20ma בד"כ אלו לדים בתחומים של עד 7500mcd - מכיוון שלד של 50ma יכול להיות יותר מדי למקלדת ולגרום לכך שחלק מהמקשים לא יעבדו ואפילו לריסטים לא מוסברים.

mcd אגב הוא מיליקנדלה - יחידות בהן מודדים את עוצמת ההארה של לדים ושאר חלקים באלקטרוניקה, יותר גבוה=יותר חזק, לד רגיל הוא בד"כ בעוצמה של כמה מאות mcd, כך שגם 3500 בהחלט יכול לסנוור ולעוור לכמה שניות, ב10000mcd משתמשים במודינג בד"כ לתאורת מארז - לא הייתי ממליץ לך להשתמש בהן למקלדת גם מכיוון שמבט אחד בלד כזה עובד יכול ממש לעוור לכמה שניות... ;)

בכל מקרה בהצלחה וד"ש לtaz...

פורסם
  • מחבר

אוקיי

אז תודה על התגובה עכשיו שאלתי היא כמה מילימטר הLED צריך להיות וכמה מיליכנדלה ניראה לך שהנורה שנימצאת במיקלדת?

בתודה דניאל נורמן

*הוספתי תמונה של המיקלדת שאני מתכנן לעשות מוד

פורסם

אין בעד מה. ;)

אני הייתי משתמש בלד 3מ"מ או ב5מ"מ אם לא ניתו להשיג 3מ"מ.

עפ"י ראיה בלבד קשה מאוד להעריך עוצמת הארה של לד אבל כמו שציינתי מקודם תחום העוצמה שלהם הוא בד"כ עשרות עד כמה מאות (300-400) מיליקנדלה.

כמו שאמרתי מקודם לך הייתי ממליץ ללכת על 3500-5000mc שזה התחום שמאפיין את רוב הלדים 3מ"מ...

שוב, בהצלחה...

פורסם
  • מחבר

כן האם תוכל לימצוא לי לינק באחד מהאתרים האלה של לד חזק כי אני לא מוצא משהו מתאים:

http://www.jaycar.com.au

http://www.dicksmith.com.au

בתודה שוב

פורסם

באתר של jaycar תעשה חיפוש (בצד שמאל - keyword search) למילים "led 3mm" ותקבל את כל הלדים 3מ"מ שיש להם בכל מיני צבעים ראיתי שם אדום,צהוב,ירוק,כחול ולבן וכולם בתחום של כמה אלפי mc... נשאר לך רק לבחור את הצבע והעוצמה שנראה לך - לא הייתי עובר את 6000mcd שגם זה נראה לי מאוד חזק למקלדת אבל זו דעה אישית וייתכן כי בעיניך ימצא חן משהו מסנוור יותר...

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על עזרתך

עכשיו כולם שם הם עד 30 מילי אמפר ומישהו אמר שמעל 20 מילי אמפר זה יכול לעשות בעיות עם המיקלדת..

אז אם אתם חושבים שאפשר נורה של 30 מילי אמפר אז תגיבו לי

בתודה שוב

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על עזרתך

עכשיו כולם שם הם עד 30 מילי אמפר ומישהו אמר שמעל 20 מילי אמפר זה יכול לעשות בעיות עם המיקלדת..

אז אם אתם חושבים שאפשר נורה של 30 מילי אמפר אז תגיבו לי

ושאלתי האחרונה היא מהFV(feeding Voltage של הנורה שצריך להיות?

כי רובם 3.2V

בתודה שוב

פורסם

כמו שכתבתי מקודם עדיף כמה שפחות - אם אין לך אפשרות להשיג לדים של 20ma חבר 30ma - הבעיה היא שחברות שמיצרות מקלדות לא ממש מפרסמות את הspecs של המקלדות כך שקשה לדעת במדויק אילו לדים קיימים במקור ומה הטווח שמסופק להם...

נסה את ה30ma - אין דרך לדעת במדויק אם זה יעבוד ויהיה טוב או לא...

לגבי המתח - 3V זה בסדר גמור - רוב הלדים פועלים בתחום הזה ובכל מקרה הוא פחות משנה - יותר חשוב כמה זרם יכולה המקלדת לספק להם... מתח יותר נמוך מקסימום יגרום לעצמת הארה נמוכה יותר...

*** עדכון - ידעתי שהמקלדת הזאת מוכרת לי מהיכנשהו...

http://www.gideontech.com/guides/led_replace/index05.shtml

כנראה שלא תהיה לך בעיה עם הלד הנ"ל...

ושוב, בהצלחה ובעדינות עם ההלחמות...

פורסם
  • מחבר

אחיייי

אתההההההה עננננקקקק

תודה רבה

דרך אגב זה לא התמונה שאני צילמתי אבל זה אותו מיקלדתץ אני פשוט צילמתי עם המצלמה הדיגיטלית עכשיו וחיברתי למחשב...

תודה שוב

נ.ב

עוד לא הספקתי לקרוא רציתי להגיד תודה קודם

פורסם

אין בכלל בעד מה - בשביל זה קיימים הפורומים ;)

לא חשדתי לרגע שהתמונה שפירסמת היא לא שלך פשוט הציק לי שהיא מוכרת לי - ולא זכרתי מאיפה...(לא יודע אם שמת לב אבל גם צילמתם מאותה זווית...)

בכל מקרה - שוב בהצלחה, ושוב - בעדינות מאוד עם ההלחמות (עם מלחם כמה שפחות חם) בקלות הן הולכות פייפן...

פורסם
  • מחבר

יש לי מלחם 25 וואט

עכשיו על מה אמרתה בעדינות מאוד עם ההלחמות (עם מלחם כמה שפחות חם) בקלות הן הולכות פייפן...

מה הולך בקלות פייפן הלוחות?

פורסם

הלוח שאליו מולחמים הלדים, יש בו (מוטבעים) טבעות הלחמה שבחום גבוה מדי זזות ממקומן או נבלעות בפלסטיק אם הוא מתחמם מדי ונמס .

(מכיוון שבד"כ הלוח מצופה בכל מיני חומרים שנועדו לכל מיני מטרות שלא רלוונטיות כרגע והם מאוד! מוליכים חום).

25W זה בסדר - עדיף אפילו 20 אם יש לך איך להשיג - אם לא פשוט עשה זאת ממש בקרוב להכנסת המלחם לחשמל - לפני שהוא מגיע לחום המירבי שלו...

בנוסף תוכל להשתמש בסופג בדיל שיקל על המלאכה (נקרא wick) - מין צמה דקה שעשויה נחושת ששמים בין המלחם למה שרוצים להוציא מהלוח והיא סופגת את הבדיל וגם חלק לא קטן מהחום...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים