פורסם 2003 באוגוסט 2222 שנים שלוםאני רוצה להחליף את הלדים הצהובים (ומשעממים) של המיקלדת אינטרנט פשוטה של MICROSOFT (חדשה לא ישנה) עכשיו אני רציתי לדעת מה המקסימום של החוזקה של הלד אפשרי לשים על המיקלדת.אם אשר אז תמליצו לי על חנות (שיש להם אתר) ישראלית למרות שאני גר באוסטרליה.החנות שאני אקנה את הלדים היא http://www.jaycar.com.auוהלד שראיתי(מתוך מיגוון ענק) הוא בכתובת http://www1.jaycar.com.au/productView.asp?ID=ZD0156&CATID=&keywords=LED&SPECIAL=&form=KEYWORD&ProdCodeOnly=&Keyword1=xxxxxxxxxx&Keyword2=xxxxxxxxxx&pageNumber=&priceMin=&priceMax=&SUBCATID=וזה המידע שאומר עליוEmmitted colour: redLens colour: waterclearWave length: 625nm: 20Pd W: 130nWIf mA: 50If mA (peak): 150Min: 2.0Vf (V) Typ: 2.3Max: 2.6IV Min: 7000MCD Typ: 10000Viewing Angle: 15 מקווה שתעזרובתודה דניאל נורמן
פורסם 2003 באוגוסט 2222 שנים מאוסטרליה ???!??!?!?!! בכל מקרה, כל מקלדת צתוכננת קצת אחרת ולכן מקצה כמות שונה של זרם ללדים שונים, לד של 10,000mcd הוא לד חזק מאוד שדורש בד"כ 50ma - הייתי מנסה קודם לד של 20ma בד"כ אלו לדים בתחומים של עד 7500mcd - מכיוון שלד של 50ma יכול להיות יותר מדי למקלדת ולגרום לכך שחלק מהמקשים לא יעבדו ואפילו לריסטים לא מוסברים. mcd אגב הוא מיליקנדלה - יחידות בהן מודדים את עוצמת ההארה של לדים ושאר חלקים באלקטרוניקה, יותר גבוה=יותר חזק, לד רגיל הוא בד"כ בעוצמה של כמה מאות mcd, כך שגם 3500 בהחלט יכול לסנוור ולעוור לכמה שניות, ב10000mcd משתמשים במודינג בד"כ לתאורת מארז - לא הייתי ממליץ לך להשתמש בהן למקלדת גם מכיוון שמבט אחד בלד כזה עובד יכול ממש לעוור לכמה שניות... בכל מקרה בהצלחה וד"ש לtaz...
פורסם 2003 באוגוסט 2322 שנים מחבר אוקיי אז תודה על התגובה עכשיו שאלתי היא כמה מילימטר הLED צריך להיות וכמה מיליכנדלה ניראה לך שהנורה שנימצאת במיקלדת?בתודה דניאל נורמן *הוספתי תמונה של המיקלדת שאני מתכנן לעשות מוד
פורסם 2003 באוגוסט 2322 שנים אין בעד מה. אני הייתי משתמש בלד 3מ"מ או ב5מ"מ אם לא ניתו להשיג 3מ"מ. עפ"י ראיה בלבד קשה מאוד להעריך עוצמת הארה של לד אבל כמו שציינתי מקודם תחום העוצמה שלהם הוא בד"כ עשרות עד כמה מאות (300-400) מיליקנדלה. כמו שאמרתי מקודם לך הייתי ממליץ ללכת על 3500-5000mc שזה התחום שמאפיין את רוב הלדים 3מ"מ... שוב, בהצלחה...
פורסם 2003 באוגוסט 2322 שנים מחבר כן האם תוכל לימצוא לי לינק באחד מהאתרים האלה של לד חזק כי אני לא מוצא משהו מתאים:http://www.jaycar.com.auhttp://www.dicksmith.com.auבתודה שוב
פורסם 2003 באוגוסט 2322 שנים באתר של jaycar תעשה חיפוש (בצד שמאל - keyword search) למילים "led 3mm" ותקבל את כל הלדים 3מ"מ שיש להם בכל מיני צבעים ראיתי שם אדום,צהוב,ירוק,כחול ולבן וכולם בתחום של כמה אלפי mc... נשאר לך רק לבחור את הצבע והעוצמה שנראה לך - לא הייתי עובר את 6000mcd שגם זה נראה לי מאוד חזק למקלדת אבל זו דעה אישית וייתכן כי בעיניך ימצא חן משהו מסנוור יותר...
פורסם 2003 באוגוסט 2422 שנים מחבר תודה רבה על עזרתךעכשיו כולם שם הם עד 30 מילי אמפר ומישהו אמר שמעל 20 מילי אמפר זה יכול לעשות בעיות עם המיקלדת..אז אם אתם חושבים שאפשר נורה של 30 מילי אמפר אז תגיבו ליבתודה שוב
פורסם 2003 באוגוסט 2422 שנים מחבר תודה רבה על עזרתךעכשיו כולם שם הם עד 30 מילי אמפר ומישהו אמר שמעל 20 מילי אמפר זה יכול לעשות בעיות עם המיקלדת..אז אם אתם חושבים שאפשר נורה של 30 מילי אמפר אז תגיבו ליושאלתי האחרונה היא מהFV(feeding Voltage של הנורה שצריך להיות?כי רובם 3.2Vבתודה שוב
פורסם 2003 באוגוסט 2422 שנים כמו שכתבתי מקודם עדיף כמה שפחות - אם אין לך אפשרות להשיג לדים של 20ma חבר 30ma - הבעיה היא שחברות שמיצרות מקלדות לא ממש מפרסמות את הspecs של המקלדות כך שקשה לדעת במדויק אילו לדים קיימים במקור ומה הטווח שמסופק להם...נסה את ה30ma - אין דרך לדעת במדויק אם זה יעבוד ויהיה טוב או לא...לגבי המתח - 3V זה בסדר גמור - רוב הלדים פועלים בתחום הזה ובכל מקרה הוא פחות משנה - יותר חשוב כמה זרם יכולה המקלדת לספק להם... מתח יותר נמוך מקסימום יגרום לעצמת הארה נמוכה יותר...*** עדכון - ידעתי שהמקלדת הזאת מוכרת לי מהיכנשהו... http://www.gideontech.com/guides/led_replace/index05.shtmlכנראה שלא תהיה לך בעיה עם הלד הנ"ל...ושוב, בהצלחה ובעדינות עם ההלחמות...
פורסם 2003 באוגוסט 2422 שנים מחבר אחייייאתההההההה עננננקקקקתודה רבהדרך אגב זה לא התמונה שאני צילמתי אבל זה אותו מיקלדתץ אני פשוט צילמתי עם המצלמה הדיגיטלית עכשיו וחיברתי למחשב...תודה שובנ.ב עוד לא הספקתי לקרוא רציתי להגיד תודה קודם
פורסם 2003 באוגוסט 2422 שנים אין בכלל בעד מה - בשביל זה קיימים הפורומים לא חשדתי לרגע שהתמונה שפירסמת היא לא שלך פשוט הציק לי שהיא מוכרת לי - ולא זכרתי מאיפה...(לא יודע אם שמת לב אבל גם צילמתם מאותה זווית...) בכל מקרה - שוב בהצלחה, ושוב - בעדינות מאוד עם ההלחמות (עם מלחם כמה שפחות חם) בקלות הן הולכות פייפן...
פורסם 2003 באוגוסט 2522 שנים מחבר יש לי מלחם 25 וואט עכשיו על מה אמרתה בעדינות מאוד עם ההלחמות (עם מלחם כמה שפחות חם) בקלות הן הולכות פייפן... מה הולך בקלות פייפן הלוחות?
פורסם 2003 באוגוסט 2522 שנים הלוח שאליו מולחמים הלדים, יש בו (מוטבעים) טבעות הלחמה שבחום גבוה מדי זזות ממקומן או נבלעות בפלסטיק אם הוא מתחמם מדי ונמס .(מכיוון שבד"כ הלוח מצופה בכל מיני חומרים שנועדו לכל מיני מטרות שלא רלוונטיות כרגע והם מאוד! מוליכים חום).25W זה בסדר - עדיף אפילו 20 אם יש לך איך להשיג - אם לא פשוט עשה זאת ממש בקרוב להכנסת המלחם לחשמל - לפני שהוא מגיע לחום המירבי שלו...בנוסף תוכל להשתמש בסופג בדיל שיקל על המלאכה (נקרא wick) - מין צמה דקה שעשויה נחושת ששמים בין המלחם למה שרוצים להוציא מהלוח והיא סופגת את הבדיל וגם חלק לא קטן מהחום...
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.