עבור לתוכן

הרשות: מהירות מופרזת היא סיבה עיקרית לתאונות

Featured Replies

פורסם
:kopfpatsch:
  • תגובות 58
  • צפיות 3.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בבקשה,ההוכחה שמהירות היא גורם עיקרי לתאונות באה לידי ביטוי אתמול.תאומנה מחרידה ליד בית שמש שבה רכב שבא מכיוון דרום לקח את הסיבוב במהירות,ופשוט התנגש במכונית שבאה ממולו כשרצה לחזור לתוך נתיב הכביש

יש שתי סיבות לתאונה,אבל קודם כל השוטרים אמרו מהירות מופרזת,ואחר כך הם אמרו שהנהג והנוסעים היו שתויים

אה, נכון, המהירות המופרזת (מופרזת ביחס למה? לחוק או לתנאי הדרך?) הרבה יותר חשובה מזה שכולם היו שתויים.

אני לא מבין למה כל כך הרבה אנשים מוכנים להאמין להצהרות שמגיעות מצד שיש לו אינטרס כלכלי (למי שלא מבין - המשטרה). נכון, יש לא מעט מקרים של איבוד שליטה עקב מהירות לא סבירה, ומהירות גבוהה יותר אכן תגרום לתאונה קשה יותר אם זו תתרחש - אבל מכאן ועד להכרזה שמהירות מופרזת היא גורם עיקרי המרחק הוא רב מאוד. ברשותכם אני אפרט:

(1) כמות הולכי הרגל הנפגעים בתאונות דרכים. תסכימו איתי שרוב מצלמות המהירות ממוקמות בכבישים מהירים, או בין עירוניים (שם מתבצעות רוב "עברות" המהירות), היכן שלא תמצאו יותר מדי הולכי רגל - ועדיין כמות הנפגעים בקרב הולכי הרגל נמצאת בעלייה מתמדת. האם להצבת המצלמות הללו תהיה השפעה כלשהי ולו הקטנה ביותר על נתון זה?

(2) עבירות תנועה בתוך תנועה עירונית צפופה, כמו פנייה או מעבר נתיב ללא איתות וללא מתן זכות קדימה לא נאכפות כלל. באופן אישי הייתי מעורב בתאונה אחת שנגרמה כתוצאה מנהיגה שכזו (שלא מצידי), ועוד "כמעט ונפגע" אחד. לארועים שכאלה אין שום קשר למהירות, ולכן אכיפתם מצריכה -אבוי- נוכחות של משטרת התנועה בתוך הערים. האם מישהו ראה שמע פעם על דו"ח שניתן בגין אי-מתן זכות קדימה (שלא כחלק מתחקיר לאחר תאונה)?

(3) לרוב התאונות יש יותר מגורם אחד: חוסר תשומת לב למתרחש בכביש, אי ציות לרמזורים ותמרורים, חוסר במיומנויות נהיגה בסיסיות וכן, מהירות מופרזת. כמו שכבר נאמר, כשנוסעים מהר קשה יותר להגיב על המתרחש בכביש, ולכן בהרבה תאונות מהירות מופרזת תופיע כגורם תורם. באופן הנ"ל מהירות אכן יכולה להיות אחת הסיבות ל60% מהתאונות, אבל כדאי לשים לב שאם נסכום את כל העבירות נקבל הרבה יותר מ100% (כאמור, לרוב התאונות יש יותר מגורם אחד). האם ההכרזה כי "מהירות מופרזת היא סיבה עיקרית לתאונות" כללה את כל התאונות שבהם המהירות היא גורם משני, כגון זו המוזכרת בציטוט בתחילת ההודעה? נראה שכן, אם השוטרים טורחים להזכיר "מהירות מופרזת" לפני "נהיגה בשכרות".

ועכשיו לפינת הקונספירציה:

(1) למשטרה יש אינטרס כלכלי מובהק באכיפה הדורשת מינימום כוח אדם והמכניסה מקסימום כסף לקופה.

(2) לחברות הביטוח, שבעליהן מחזיקים את המדינה בביצים, לא משתלם להלחם בתאונות הדרכים: חברות הביטוח מרוויחות את לחמן מאחוזים (גבוהים למדי) מהפרמיות שמשלמים הנהגים. ככל שיש יותר תאונות, כך יש הצדקה לפרמייה גבוהה יותר עקב סיכויים מוגדלים לתאונה.

(3) חברות הייבוא והליסינג, שגם בעליהן מחזיקים את המדינה בביצים, מעוניינות בכמה שיותר מקרים של טוטאל לוס מסיבות ברורות למדי.

(4) חלק ממאבק אמיתי בתאונות הדרכים מוכרח לכלול הקמת מערך תחבורה ציבורית יעיל, שעשוי להוריד את הצפיפות על הכבישים בכלל ואת צפיפות הנהגים השיכורים בפרט (אם יופעל גם בלילות בסופי השבוע). מה זה אומר? השקעות מצד אחד, אבדן הכנסה ממסים על רכב פרטי ודלק מצד שני. רע מאוד לקופת המדינה.

(5) למע"צ ולחברות למיניהן העוסקות בהקמה ותחזוקה של כבישים אין אינטרס לסלול כבישים יעילים, הגיוניים ובטוחים פעם אחת ולתמיד, שכן הן תלויות לפרנסתן בצורך לתחזק את הכבישים, לסלול מחדש עקב שינויים בהסדרי התנועה וכן, גם לתיקונים לאחר תאונות. בנוסף, לא פעם רואים פרוייקטי "שיפוץ" כבישים מיותרים בעליל, רק לצורך מתן הכנסה לחברות הללו, הגורמים להצרת הכביש לזמן העבודות ולהשארותו של ציוד כבד בצד הדרך.

בשורה התחתונה, לאף אחד אין אינטרס להפחית את התאונות (ולפעמים אף להפך) - וזה למה לא נראה בזמן הנראה לעין מאבק יעיל בנגע הזה.

פורסם

נו, וזה נראה לך הגיוני "להיכנס חזק מאוד" במי שנוסע 125 קמ"ש בכביש החוף, או במגוון רחב מאוד (מאוד!) של כבישים בארץ שמאפשרים נסיעה במהירות של כ-140 קמ"ש ללא שום בעיה?

כביש החוף כביש מהיר של 110 קמ"ש, באמת יתחילו להיכנס בך רק כשתיסע 140.

ואולי לא נסעתי בכל כבישי הארץ, אבל רק הרושם שאני מקבל מהכבישים המרכזיים הוא שמע"צ זורקת זין בכל הנוגע לתחזוקה של כבישים

פורסם

כביש החוף הוא לא כביש מהיר (ועד שהוא לא יעבור שיפוץ די רציני זה גם בצדק), אני מניח שדיברת על כביש 6...

אחד הדברים שמפריעים לי זה שהרבה כבישים שיכולים להיות מהירים הם לא מהירים בגלל סיבות שאפשר לתקן (למרות השקעה כספית גדולה) ויש הצדקה לכך. כביש 2 (שולים, שיפועים, סיבובים) וכביש 70(בעיקר מיחלוף - להפוך אותו לפידר עבור כביש 6 למגיעים מחיפה) הם רק 2 דוגמאות לכך.

פורסם

כביש החוף כביש מהיר של 110 קמ"ש, באמת יתחילו להיכנס בך רק כשתיסע 140.

ואולי לא נסעתי בכל כבישי הארץ, אבל רק הרושם שאני מקבל מהכבישים המרכזיים הוא שמע"צ זורקת זין בכל הנוגע לתחזוקה של כבישים

חחחחחחח

אחי קיבל 750 שקל - כביש החוף - נסיעה במהירות 129 קמ"ש - 8 נקודות (נהג ותיק) וחיוב בנהיגה מונעת...

פורסם

אבל הקטע הוא,שבגלל שהוא היה שתוי הנהג,הוא לא שם למהירות שלו.....אז אתה יודע סבבה אני מסכים איתך שהשתיה גרמה לתאונה,אבל המהירות המופרזת בעצם "עשתה" את הנזק

פורסם

אני אחזור על מה שאמרתי קודם: אכן יש קשר ישיר בין חומרת התאונה לבין המהירות בה היא התרחשה, אבל זה עדיין לא אומר שהמהירות היא אחד הגורמים לתאונה, שלא לדבר על הגורם הראשי לתאונה. גם אם מדובר על תאונה שיכלה להמנע אם המהירות היתה נמוכה יותר, זה עדיין אומר שהיה גורם ראשוני כלשהו לתאונה הזו (נניח התפרצות לכביש) שבהעדרו לאף אחד לא היה אכפת מהמהירות הגבוהה, מה שהופך את המהירות לגורם משני בלבד.

פורסם

אז הרשות לא מודעת לזה שהגורם האנושי זה הגורם הראשוני והחשוב ביותר שבגללו יש תאונות??

פורסם

כשנהגתי בחו"ל אומנם עם רכב קטן 1400 היו מקומות שאיפשרו לנסוע די בחופשיות ונסעתי בממוצע על 140-150

לגיטימי להגיד שאחרים עקפו אותי במהירויות גבוהות יותר של 170-180 לפחות..

אני גם עקפתי משאיות שנסעו אולי 100!

אז פה אומרים שזה מסוכן לנסוע מהר בגלל שהשאר נוסעים יותר לאט, למה? אם אנשים לא נכנסים לנתיב סתם וכולם נוסעים בצד ימין כמו שצריך ומסתכלים

באמת לפני שמתחילים עקיפה זה לא משנה אם מישהו נוסע 120 או 150. אולי זה יגרום לאנשים להזהר יותר ולא פשוט לפנות ולהגיד "ההוא מאחורי כבר יאט בשבילי על הזין שלי!" אלה אולי אפילו קצת יפחד.

מנסיון שלי בכבישים שאני נוהג 6 שנים (הרבה או קצת לשיקולכם)

כשאני נוסע לאט בכיף על 100 בנתיב ימני אנשים חותכים אותי עוקפים אותי כמו מטורפים ומשאיות כמעט מוחצות אותי.

כשאני נוסע 120-130 בנתיב שמאלי הנהיגה הרבה יותר רגועה ואנשים מפנים לי את הדרך\ חושבים פעמיים אם להכנס לי לנתיב ואני הרבה פחות מתעייף.

וזה סתם נסיון שעשיתי מספר פעמים.

ככה אני משתדל לנהוג 110 ולהתרחק מקבוצות בכביש .. בד"כ מנסה למצוא מקום "ריק" זה גם יותר בטוח - אם מתאפשר כמובן.

פורסם

פה אתה מכניס כבר עיניין של תרבות נהיגה...בחול תרבות הנהיגה הרבה יותר נורמאלית מאשר בארץ,יש את כל הכבישים המהירים שאפשר לשייט במהריות גבוהה בחופשיות וגם לבצע עקיפות והכל יהיה בגדר הנורמה,אנשים לא ינהגו בפרעות וכו'

בארץ אין את זה,בארץ אנשים לא נוהגים בצורה נכונה,אולי הם עברו את הטסט כי היה להם חצי שעה מזל והטסטר לא נתן להם ברקס,אבל בתכלס לנהוג הם לא יודעים גם אם יש להם שנה רישיון....יצטרכו עוד הרבה שנים של נהיגה כדי להיות וותיקים ובאמת להיות תחת ההגדרה של "יודעים לנהוג"

בכל אופן,בארץ כל אחד עושה מה שבא לוףאם בא לו לצאת לעקיפה בלי לאותת ככה הוא ייצא,וכמובן שאף אחד לא ישים על זה...בגלל זה כמות התאונות הגדולה בארץ

פורסם

אז הרשות לא מודעת לזה שהגורם האנושי זה הגורם הראשוני והחשוב ביותר שבגללו יש תאונות??

קודם כל גם מהירות מופרזת נכנסת תחת הכותרת "גורם אנושי", בדיוק כמו כל דבר אחר שבשליטת הנהג (שזה בערך הכל למעט בעיות טכניות פתאומיות ברכב או בור פתאומי בכביש).

דבר שני, קשה לי להאמין שהרשות לא מודעת לכך שמהירות היא ממש לא הגורם העיקרי - אבל כמו שנאמר כאן כבר כמה וכמה פעמים, קנסות על מהירות "מופרזת" הם מקור הכנסה חשוב מאוד לקופת המשטרה, כך שאף אחד לא הולך לוותר עליו. הרי הרבה יותר קל להציב מצלמות אוטומאטיות בכבישים בין עירוניים ולתת להם לעשות את כל העבודה, מאשר לפטרל בעיר ולחפש נהגים שלא נותנים זכות קדימה (שזו, אגב, הסיבה העיקרית לתאונות עירוניות לפי מחקרים בלתי משוחדים שיצא לי לראות).

פורסם

קודם כל גם מהירות מופרזת נכנסת תחת הכותרת "גורם אנושי", בדיוק כמו כל דבר אחר שבשליטת הנהג (שזה בערך הכל למעט בעיות טכניות פתאומיות ברכב או בור פתאומי בכביש).

דבר שני, קשה לי להאמין שהרשות לא מודעת לכך שמהירות היא ממש לא הגורם העיקרי - אבל כמו שנאמר כאן כבר כמה וכמה פעמים, קנסות על מהירות "מופרזת" הם מקור הכנסה חשוב מאוד לקופת המשטרה, כך שאף אחד לא הולך לוותר עליו. הרי הרבה יותר קל להציב מצלמות אוטומאטיות בכבישים בין עירוניים ולתת להם לעשות את כל העבודה, מאשר לפטרל בעיר ולחפש נהגים שלא נותנים זכות קדימה (שזו, אגב, הסיבה העיקרית לתאונות עירוניות לפי מחקרים בלתי משוחדים שיצא לי לראות).

אני רואה את זה כל יום כאלה שלא נותנים זכות קדימה

פורסם

הבעייה שהם לא נותנים זכות קדימה אבל לא קורה להם כלום ברוב המקרים...

פורסם

הבעייה שהם לא נותנים זכות קדימה אבל לא קורה להם כלום ברוב המקרים...

יצא לי להפגע בתאונה אחת וכמעט להפגע פעם נוספת בגלל אנשים שלא נתנו זכות קדימה, פעם אחת בעיר ופעם אחרת בכביש בין עירוני. כמעט כל תאונה שתראה שמעורבים בה 2 רכבים (כלומר, לא "תאונות עצמיות" כגון איבוד שליטה וכניסה בעמוד) קשורה לאי מתן זכות קדימה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים