עבור לתוכן

המאגר הביומטרי - שטרית מסלק צלם, כי הדיון.. סודי? oO

Featured Replies

פורסם

א. אני חושב שרוב דיוני הכנסת והוועדות השונות צריכים להיות מתועדים בכמה שיותר אמצעים על מנת שיהיו כמה שיותר נגישים לציבור.

אין שום סיבה בעולם שאזרחי מדינת ישראל לא ישמעו את הטיעונים בעד ונגד, של מומחים מכל תחום והקשת הפוליטית, המאגר הביומטרי - אני צודק?

ב. יש כאן משום אירוניה אדירה - המאגר הביומטרי יכלול עלייך כמויות מידע שעד עכשיו רק ליומן שלך היה. את זה מר שטרית רוצה לקדם, תוך כדי בירבור כל מיני סיסמאות נבובות כמו "מי שאין לו מה להסתיר לא צריך לפחד". אבל שיצלמו את הדיון שלו? הרי זו חדירה לפרטיות!

אני ממצטער אבל אין קשר בין הסעיפים.

א. השתובה היא כן בהחלט אבל כמו ש'נאמר לא מראים חצי עבודה ל..', בנוסף נגישות ותיעוד יכול להתבצע בעזרת פרוטוקול וסיכום דיון ולא בעזרת מצלמה (דרך אגב את יודע עם פורסם אחד כזה).

ב. :s05: שוב אתה מבלבל בין נהלי עבודה לבין מה שמתריד אותך (ראה סעיף קודם).

תחשוב אם הבוס שלך היה יושב לך כל היום על הראש, זה יהיה שקיפות או שהוא פשוט לא יתן לך לעבוד?

מעבר לזה למה בדיוק "מאגר הביומטרי יכלול עלייך כמויות מידע שעד עכשיו רק ליומן שלך היה"

פורסם
  • מחבר

ואו, באמת לא הבנת אה?

אין קשר בין פרטיות לבין העובדה שהדיון הזה סגור לתקשורת.

הוא לא ביקש שהצלם יצא בגלל שזו חדירה לפרטיות של מאיר שטרית, אלא בגלל שאופי הדיון לא מאפשר לו להיות גלוי בציבור.הרי זה לא שצילמו את כבוד השר עושה פיפי.

אופי הדיון לא מאפשר לו להיות גלוי בציבור? למה דיון כזה לא יכול להיות גלוי בציבור, אבל טביעות האצבעות שלי ותווי הפנים שלי כן?

לא אמרתי שבמהלך הדיון הזה היו צריכים להיכנס אנשים מן השורה ולשאול שאלות את השר ואת המומחים, אלא סה"כ תיעוד של העדויות - שאנו האזרחים נוכל לשמוע דעות על הנושא מכל קצה, רק לשר ומקורביו יש זכות זו?

הוא משרת אותי, לא אני אותו.

ואם אתה כל כך מעוניין לראות את כל תחום הקשת הפוליטית, אתה מוזמן לצפות כל היום בערוץ הכנסת, ולקרוא כל הצעת חוק שיוצאת להצבעה בכנסת[והיא יוצאת, ובד"כ זה הרבה עמודים]. משום מה לא נראה לי שאתה עושה את זה. אז תפסיק עם הצביעות.

בערוץ הכנסת אני לא צופה, אבל אני כן מעודכן בכל כלי התקשורת - אכן, חוקים על כמה אלפי שקלים יתנו לישיבה החסידית הזו וכמה לזו לא מעניינים אותי כ"כ - החוק הביומטרי וואחד מעניין אותי ואמור לעניין ולהדאיג כל אזרח במדינת ישראל - יש פה סכנה כפולה, גם שלמדינה ולממשל תהיה כמות מידע אדירה(עוד יותר!) עלייך, וגם שמאגר כזה הוא הרי מזמין פריצות ואין דבר שהוא "יאובטח ברמה גבוהה" - לכמה אנשים כאן יש את "רישומון" שגם אמור להיות סודי ביותר? ברוכים הבאים לעתיד, שבו לכל עבריין קטן יש את כל הפרטים עלייך וגם אם תשנה את שמך זה לא ישנה - כי את טביעות האצבעות שלך אתה לא יכול לשנות.

אמיר - http://no2bio.org/home/

אני אשאל אותך משהו דומה - עשית/אתה עושה צבא?

פורסם
מעבר לזה למה בדיוק "מאגר הביומטרי יכלול עלייך כמויות מידע שעד עכשיו רק ליומן שלך היה"

לא רק

אלה גם על הילדים

ומידע כזה לא יהיה אפשר להחליף או לשנות

בגלל זה לדעתי מאוד חשוב שהדיון יהיה פתוח , כי הרי אם לא יהיה אף אחד שיפקח אליהם גם ככה הכל עובד בשיטת ה ,"סמוך על אלוהים הכל יהיה בסדר"

לדעתי יש מספר סיבות לסודיות הדיונים:

1. אפשרות שבעלי אינטרסים ירצו לגשת למאגר.

2. רצון של משרד הביטחון/משטרה לקבל גישה/סמכויות בלעדיות.

3. חוסר יכולת פרקטית לאבטח את המאגר.

4. נסיון להמעיט בחשיבות החוק.

5. נסיון להעביר את החוק במחטף בלי דיון מעמיק עליו.

6. שהציבור לא ידע את כל הפרטים ואת הסכנות במאגר שכזה.

7.אם המאגר אכן ידלוף שיהיה אפשר להקים ועדת חקירה שתמשך על פני 5 שנים , וכמובן לא יהיה תיעוד מלא של הדיונים אלה רק פרוטוקול

פורסם

אופי הדיון לא מאפשר לו להיות גלוי בציבור? למה דיון כזה לא יכול להיות גלוי בציבור, אבל טביעות האצבעות שלי ותווי הפנים שלי כן?

אתה באמת רוצה רשימה של סיבות למה הדיון הזה לא צריך להיות גלוי בציבור?

פורסם
  • מחבר

כן.

Enlighten me.

פורסם

לדעתך

להזכירך:

שכן כל אזרח הוא בעל זוית ראיה דיי צרה - מה שמשפיע ישירות רק עליו

ואם הממשלה תחליט, אחרי שהיא בחנה את העניין מכל הזויות שלו מי אתה שתגיד שהדבר לא נכון!!!!!!11 הרי אתה אזרח בעל זווית ראיה צרה ! ואילו חברי הממשלה המכובדים והחכמים בעל זווית ראיה רחווה יותר משלך ובעל חוכמה וידע שהאזרח המושתן והפשוט רק יכול לחלום עליו

פשוט לא נכון ,אני לא יודע איפה את חיי ,או איפה אתה חושב שאתה חיי ,אבל השר הוא עם זווית ראייה הכי צרה שיש ,הוא לא רואה כלום מעבר לפינה .

ובכלל ,אני מפציר בכל האזרחים של המדינה הזו להיתנגד בתוקף לכל סוג של זהוי ביומטרי ,עם זה יתקיים ,תאמינו לי ההשלכות הרבה יותר גרועות ממה שאתם חושבים .

ברגע שאני יהיה מחוייב לבצע צילום ביומטרי אני יתנגד ,גם עם זה יגרום לי לשבת בכלא ,זה מאבק שאני מוכן להיכנס אילו .

לדעתי העולם שלנו נישלט כבר הרבה יותר מידי ,אתה לא יכול ליסוע לאן שאתה רוצה ,בלי 1001 עיניינים בירוקרטיים .

פורסם

ראשית, בדיון על מאגר ביומטרי אפשרי מאוד שידונו על אפשרויות ההתגוננות מפני חדירה של גורם עוין למאגר ושימוש לא חוקי בו.

אם הדיון יהיה פתוח לעיני כל, כל הגורמים העוינים בעולם יוכלו להשכיל ולדעת איך לא לעשות את זה - וכפועל יוצא של זה, איך כן לעשות את זה.

אני ממשיל את זה להכנסת מצלמה לדיון של הממשלה בזמן מלחמה- נשמע הגיוני? בוא נתן לאויבים שלנו את הרובה הטעון ונשים כיסוי עיניים.

שנית, כפי שכבר נאמר, עצם הידיעה שהדיון מצולם לעיני כל יכולה לגרום לשינוי ברצון של המשתתפים בדיון להביע את דעותיהם בצורה חופשית. אף אחד לא רוצה לצאת טמבל מול מצלמה.

שלישית, אני יוצא מנקודת הנחה שאתה אדם שומר חוק.

על פי חוק, יו"ר ועדה בכנסת יכול לקבוע, בהתייעצות עם יו"ר הכנסת, לקבוע כל דיון בועדה מסוימת, כחסוי ועליו להשמר בסוד. בתוך כך נכלל גם האיסור להכניס מצלמה לדיון מן הסתם. אם נקבע שהדיון מסווג, הדיון מסווג, וזה לא מתפקידך להלין על כך. לא בצורה מתלהמת בפורום באינטרנט[לא שזה יעזור במשהו כן?]. יש בעיה עם קביעה מסוימת? אתה מוזמן להכנס לכתובת - http://www.mevaker.gov.il/serve/site/complaint.asp

ולהגיש פניה מסודרת למשרד מבקר המדינה. אני בטוח שהוא [לא] יתייחס.

אני יכול לחשוב על עוד סיבות כאלה ואחרות אבל אין לי כוח ולא מוטיבציה לפרט אותן עכשיו, במיוחד בהתחשב בכך שהדיון הזה עקר במיוחד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים