עבור לתוכן

כיצד להכין את עצמי לניגון HD בטלוויזיה?

Featured Replies

פורסם

רכשתי מחשב נייד עם כרטיס מסך RADEON MOBILITY HD3470 בעל יציאת HDMI כמובן.

רציתי לדעת מה עליי לרכוש כדי שאוכל לנגן סוף סוף HD בטלוויזיה?

כבל HDMI מן הסתם אך מאיזה אכות ואודה לכם אם תתנו לי המלצות והאם יש צורך גם בכבל אודיו מסוים?

שאלה נוספת היא אם אני רואה את סרט 720P או 1080P על המחשב זה רק על חצי מסך, האם כשאני אחבר את זה לטלוויזיה

זה יהיה על מסך מלא? ברשותי טלוויזיה FULLHD.

תודה מראש.

פורסם

כבל HDMI רגיל.

תצטרך חיבוא מליין אין לL,R או כבל אחר לאודיו.

וכן זה צריך להיות על מסך מלא כמו כל סרט.

פורסם

רכשתי מחשב נייד עם כרטיס מסך RADEON MOBILITY HD3470 בעל יציאת HDMI כמובן.

רציתי לדעת מה עליי לרכוש כדי שאוכל לנגן סוף סוף HD בטלוויזיה?

כבל HDMI מן הסתם אך מאיזה אכות ואודה לכם אם תתנו לי המלצות והאם יש צורך גם בכבל אודיו מסוים?

שאלה נוספת היא אם אני רואה את סרט 720P או 1080P על המחשב זה רק על חצי מסך, האם כשאני אחבר את זה לטלוויזיה

זה יהיה על מסך מלא? ברשותי טלוויזיה FULLHD.

תודה מראש.

כאמור כבל HDMI לחיבור לטלויזיה. לגבי סאונד תבדוק את הכרטיס מסך שלך כי יש כאלה שבהם אפשר להעביר גם סאונד דרך אותו כבל HDMI (עם חיבור של הכרטיס ליציאת הקול) ואז לא תצטרך כבל אודיו. אם לא אז כמו שאמרו לך כבל אודיו עם חיבור PL קטן בצד אחד ושני RCA בצד שני לחיבור לטלויזיה.

בעקרון אין צורך בכבל HDMI יקר, כולם אמורים לעשות את העבודה באותו אופן (טוב חוץ אולי מכבל ב2שח שתקנה בשוק הכרמל ;)) אז לא צריך להשתגע עם זה.

לגבי מסך מלא או חצי מסך - אני מניח שאתה מתכוון לפסים השחורים למעלה ולמטה - זה תלוי ברזולוציה של הסרט וברזולוציה של המסך. אם הסרט צולם באותו יחס גודל של המסך (נניח 16:9) אז הוא ימלא לחלוטין מסך בעל אותו יחס. אם יש הפרשים ביחס אז הוא ימלא פחות.

ברוב הסרטים היום (לפחות באיכות HD) אתה תראה פסים שחורים גם בטלויזית LCD כי הסרט מצולם ביחס רחב יותר, אבל במעט סרטים הסרט ימלא את כל המסך.

פורסם

אישית אני לא מבין אנשים שרואים HD ומחברים את הסאונד לTV

פורסם

אישית אני לא מבין אנשים שרואים HD ומחברים את הסאונד לTV

כן גם אני לא, לכן אצלי זה מחובר למערכת סטריאו. מגבר+שני רמקולים רצפתיים :cool2:

אבל מה לעשות שיש כאלה שכן.

פורסם

כן גם אני לא, לכן אצלי זה מחובר למערכת סטריאו. מגבר+שני רמקולים רצפתיים :cool2:

אבל מה לעשות שיש כאלה שכן.

אצלי זה 5.1

פשוט ככה מפיקים את המקסימום מהסרט

פורסם
  • מחבר

ויש אנשים שלא צריכים את כל הקטע של הקולנוע הביתי ומסתפקים בסאונד מהטלוויזיה.

יש מבין?

פורסם

או שרואים סרטים של טבע רק ב HD ולא צריכים סאונד מי יודע מה.

פורסם

או שרואים סרטים של טבע רק ב HD ולא צריכים סאונד מי יודע מה.

תאמין לי שגם בסרטי טבע של נשיונל גיאוגרפיק אתה תרגיש הבדל עצום עם מערכת סאונד שבה שאגה של אריה נשמע כמו שאגה של אריה ולא צפצוף של עכבר, וכל פסיעה של נמר על הדשא נשמעת באופן צלול וברור.

אני חושב שמערכת סאונד היא חובה לכל מי שאוהב סרטים, ממש בלי קשר ל HD או לסראונד. ג'ורג' לוקס ידוע בכך שהוא אמר ש 50% מההנאה של הסרט נגרמת מהסאונד, ואני מאוד מסכים עם כך. הבעיה היום שלטלויזיות יש סאונד ממש גרוע ובינוני, בעיקר כי החברות שמייצרות אותן לא משקיעות בזה כלום כי הן בונות על זה שאנשים ישמעו במערכת סאונד נפרדת ולא ברמקולים של הטלויזיה.

אני חושב שמי שבאמת אוהב לראות סרטים יכול להשקיע סכום סויים במערכת, לפחות יד שניה או אפילו רמקולים ייעודיים לטלויזיה (למעשה רמקולים טובים של מחשב יעשו גם כן את העבודה), זה ישדרג את חווית הצפיה בצורה מאוד משמעותית.

פורסם

תאמין לי שגם בסרטי טבע של נשיונל גיאוגרפיקה אתה תרגיש הבדל עצום עם מערכת סאונד שבה שאגה של אריה נשמע כמו שאגה של אריה ולא צפצוף של עכבר, וכל פסיעה של נמר על הדשא נשמעת באופן צלול וברור.

אני חושב שמערכת סאונד היא חובה לכל מי שאוהב סרטים, ממש בלי קשר ל HD או לסראונד. ג'ורג' לוקס ידוע בכך שהוא אמר ש 50% מההנאה של הסרט נגרמת מהסאונד, ואני מאוד מסכים עם כך. הבעיה היום שלטלויזיות יש סאונד ממש גרוע ובינוני, בעיקר כי החברות שמייצרות אותן לא משקיעות בזה כלום כי הן בונות על זה שאנשים ישמעו במערכת סאונד נפרדת ולא ברמקולים של הטלויזיה.

אני חושב שמי שבאמת אוהב לראות סרטים יכול להשקיע סכום סויים במערכת, לפחות יד שניה או אפילו רמקולים ייעודיים לטלויזיה (למעשה רמקולים טובים של מחשב יעשו גם כן את העבודה), זה ישדרג את חווית הצפיה בצורה מאוד משמעותית.

+1

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים