עבור לתוכן

מסך מחשב 22/20" עד 2000 ש"ח התלבטות זקוק להמלצה

Featured Replies

פורסם

עד היום אני משתמש ב ViewSonic VP930 שקניתי בגלל ההמלצות עליו כמסך טוב לגרפיקה (עריכת תמונות דיוק בצבעים) בעיקר. אני מרוצה ממנו אך אני מעוניין בעוד מסך.

שימושיי העיקריים הם: עריכת צילומים (צפייה, עיבוד), צפיה בסרטים, גלישה ברשת ועבודה על אפליקציות מישרדיות.

היות וה VP930 כבר לא מיוצר אני מחפש מסך טוב אחר.

אני מתלבט בין המסכים הבאים:

HP LP2065 - מסך ישן יחסית 20" פנל S-IPS. יחס4:3

DELL 2007FP - מסך 20" פנל S-IPS יקר יותר מהמחיר המקסימלי אבל אולי אשקול לקנותו אם יצדיק את המחיר. נדמה לי שיצא מהיצור ניתן עדיין להשיג בודדים? יחס 4:3

DELL 2209WA - מסך 22" חדש בעל פנל e-IPS ככלל הבנתי שמדובר במסך טוב עדיין יש לו מספר חסרונות (חוסר יכולת מיפוי 1:1). יחס 16:10

השאלות שלי הן:

• איזה מסך עדיף?
  • האם היום עדיף לקנות מסך בעל יחס 4:3 או מסך רחב בעל יחס 16:10?
  • האם בכל המסכים ניתן גם להשתמש בתוכנות מישרדיות כמו WORD EXCEL וכו'?
  • האם עדיף מסך בעל שטח עבודה גדול יותר 20" או מסך רחב עם שטח עבודה קטן יותר 22"?

בתודה מראש,

פורסם

HP LP2065 - מסך ישן יחסית 20" פנל S-IPS. יחס4:3

אין בארץ.

DELL 2007FP - מסך 20" פנל S-IPS יקר יותר מהמחיר המקסימלי אבל אולי אשקול לקנותו אם יצדיק את המחיר. נדמה לי שיצא מהיצור ניתן עדיין להשיג בודדים? יחס 4:3

דווקא לא ירד מהייצור, אבל הפסיקו להביא לארץ משום מה. יש בודדים במחירים מופקעים.

DELL 2209WA - מסך 22" חדש בעל פנל e-IPS ככלל הבנתי שמדובר במסך טוב עדיין יש לו מספר חסרונות (חוסר יכולת מיפוי 1:1). יחס 16:10

מסך טוב. סביר להניח שחוסר מיפוי 1:1 לא יפריע לך בשום מצב.
איזה מסך עדיף?

בהתחשב בעובדה שהאחרים לא ממש ניתנים להשגה, השאלה די טריוויאלית.

האם היום עדיף לקנות מסך בעל יחס 4:3 או מסך רחב בעל יחס 16:10?

תלוי. לרוב הסרטים מסך רחב עדיף. לרוב סוגי העבודה, הרגיל עדיף, במיוחד בגדלים האלה, שתוספת הרזולוציה לרוחב לא משמעותית, ואובדן הרזולוציה לגובה די משמעותית. אבל שוב, הם לא בדיוק ניתנים להשגה.

האם בכל המסכים ניתן גם להשתמש בתוכנות מישרדיות כמו WORD EXCEL וכו'?
למה שלא יהיה ניתן? כאילו, מה נראה לך? תדליק Word/Excel והמסך יפסיק לעבוד פתאום?
פורסם
  • מחבר

אין בארץ.דווקא לא ירד מהייצור, אבל הפסיקו להביא לארץ משום מה. יש בודדים במחירים מופקעים.

מסך טוב. סביר להניח שחוסר מיפוי 1:1 לא יפריע לך בשום מצב.

בהתחשב בעובדה שהאחרים לא ממש ניתנים להשגה, השאלה די טריוויאלית.

תלוי. לרוב הסרטים מסך רחב עדיף. לרוב סוגי העבודה, הרגיל עדיף, במיוחד בגדלים האלה, שתוספת הרזולוציה לרוחב לא משמעותית, ואובדן הרזולוציה לגובה די משמעותית. אבל שוב, הם לא בדיוק ניתנים להשגה.

למה שלא יהיה ניתן? כאילו, מה נראה לך? תדליק Word/Excel והמסך יפסיק לעבוד פתאום?

תודה על התגובה.

• ניתן להשיג HP בארץ : http://www.nextop.co.il/pl_product~LCD-HP100~3~0.htm
  • למה אם כן נועד מצב 1:1 באיזה מצב הוא כן נידרש?
  • האם גם לעריכת תמונות הרגיל עדיף?
  • לא התכוונתי שהם יפסיקו לעבוד :s05:

אלא האם הTEXT יהיה חד וברור או שהרזולוציה הזו מפריעה לעבודה על TEXT.

פורסם

לא ידעתי שנקסטופ חזרו להביא את ה-HP. אם באמת יש להם אותו במחיר הנקוב, זו עסקה משתלמת ביותר (ביחס ל-2007FP שנמכר ב-400 ש"ח יותר).

שום רזולוציה ושום גודל מסך לא מפריעים לשום עבודה. זה הכל עניין של העדפות אישיות. אני לא יכול להגיד לך מה עדיף בשבילך לעבודות שאתה עושה. כל מה שאמרתי הוא שאני באופן כללי מעדיף 1600X1200 על פני 1680X1050.

פורסם
  • מחבר

לא ידעתי שנקסטופ חזרו להביא את ה-HP. אם באמת יש להם אותו במחיר הנקוב, זו עסקה משתלמת ביותר (ביחס ל-2007FP שנמכר ב-400 ש"ח יותר).

ומה ביחס ל 2209WA?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים