עבור לתוכן

התלבטות בין שני מחשבים - hp dv3t או sony vaio sr490

Featured Replies

פורסם

הי לכולם,

אני מעוניין לרכוש מחשב נייד בארה"ב. יש מבצע מיוחד לHP לכבוד יום העצמאות בארה"ב.

התלבטות היא בין המפרטים הבאים-

HP DV3T - (יש אפשרות להחליף את הכרטיס מסך ל-512MB NVIDIA GeForce G 105M בעוד 150$) :

Windows Vista Home Premium with Service Pack 1 (64-bit

Processor Intel® Core2 Duo Processor P8600 (2.4 GHz, 3 MB L2 Cache, 1066MHz FSB)

4GB DDR2 System Memory (2 Dimm

Hard drive 320GB 5400RPM SATA Hard Drive with HP ProtectSmart Hard Drive Protection

Graphics card Intel® Graphics Media Accelerator 4500MHD

Display 13.3" diagonal WXGA High-Definition HP LED BrightView Infinity Widescreen Display (1280 x 800)

Primary optical drive LightScribe SuperMulti 8X DVD+/-RW with Double Layer Support

Personalization [For BrightView Infinity Display] Webcam + Fingerprint Reader

Networking Intel Next-Gen Wireless-N Mini-card with Bluetooth

Primary battery 6 Cell Lithium Ion Battery

מחיר: 950$

יש אפשרות באותו מחיר פלוס מינוס כמה גרושים לקבל את אותו מפרט רק עם מסך של 14.1 אינץ

מפרט SONY SR490 :

Intel® Core 2 Duo Processor P8700 (2.53GHz)

Microsoft® Windows Vista® Home Premium 64-bit

4GB DDR2-SDRAM (DDR2-800, 2GBx2)

320GB Hard Disk Drive (7200rpm)

13.3" widescreen display with XBRITE-ECO LCD technology (1280x800)

Mobile Intel® Graphics Media Accelerator 4500MHD

CD/DVD Playback/Burning

מחיר : $1329

יש אפשרות להוסיף עוד 50$ - ATI Mobility Radeon HD 4570 with 512MB

אני יוסיף את הכרטיס מסך הזה אם אני מחליט על המחשב הזה.

שני המפרטים די זהים,ממה שאני רואה, היתרון בHP זה המחיר והמסך הLED לעומת זאת היתרון בSONY זה הכרטיס מסך והמעבד למרות שזה לא מהותי במיוחד.

אני מעוניין לדעת מה ההבדלים נטו של האיכות בנייה ודברים מה סוג הזה.

אני קראתי לא מעט כתבות והתכתבויות בפורומים אבל אני פשוט לא מצליח להחליט.

אשמח לקבל את חוות הדעת שלכם.

עפר

פורסם

אין לי מושג לגבי ה SONY, אבל נראה לי מחיר גבוה מדי למפרט כזה, אבל כידוע, מדובר ב SONY...

לגבי הHP, תוכל למצוא אותו ב BESTBUY בדיל יותר טוב לדעתי:

http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?skuId=9027714&type=product&id=1218010176167

נכון שהמעבד יותר חלש, אבל יש לך שנתיים אחריות, מקדלת מוארת, כרטיס מסך יותר טוב, והכל ב- 900$.

בהצלחה

פורסם

מהם השימושים שלך? כמה חשובים לך דברים כמו חיי סוללה ומשקל?

פורסם
  • מחבר

השימושים העיקריים הם פוטושופ, FLASH , VISUAL STUDIO, VMim ושימוש פחות כבד גלישה, אופיס וכו'.

לא שחקתי במשחק מחשב כבר 7-8 שנים אז ככה שאני לא נותן חשיבות גבוהה לכרטיס מסך למרות שאם זה כלול במחיר סביר 1000-1100 דולר אז מה טוב.

אני רואה חשיבות גבוהה למחשב קל (2.5 קילו ופחות) כסטודנט שצריך ל'נוע' עם הנייד כל הזמן.

ראיתי היום את הסידרה של LENOVO IDEAPAD Y550 או Y450

מפרט של Y550:

Intel® Core 2 Duo Processor P8600 ( 2.40GHz 1GHz 3MB )

Genuine Windows Vista Home Premium

NVIDIA GeForce G 105M 512MB

4 GB PC3-8500 DDR3 SDRAM 1066MHz

15.6 " HD Wide LED 1366x768

Industry Standard Touchpad

500GB 5400

DVD Recordable (Dual Layer)

6 Cell Lithium-Ion

Intel Wireless Wi-Fi Link 5100

Bluetooth Version 2.1 + EDR

מחיר 990$

יש יתרון במסך (רזולוציה), זיכרון וגודל הדיסק.

פורסם

לגבי הHP, תוכל למצוא אותו ב BESTBUY בדיל יותר טוב לדעתי:

http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?skuId=9027714&type=product&id=1218010176167

נכון שהמעבד יותר חלש, אבל יש לך שנתיים אחריות, מקדלת מוארת, כרטיס מסך יותר טוב, והכל ב- 900$.

איפה קראת שהמקלדת מוארת...?

פורסם

אם אתה מוכן להוציא 1300$, הייתי מסתכלת כבר לכיוון של ה-E4300 של דל. אחד המחשבים המומלצים ביותר ב-13.3" לדעתי ובניגוד לסוני ניתן לקבל עליו אחריות בארץ . איכות הבניה שלו טובה יותר, הוא מאד קל וחיי הסוללה טובים.

אופציה חדשה ומעניינת אחרת היא ה-Lenovo T400s. זה מחשב של 14.1" אבל במשקל נמוך יותר מרוב מחשבי ה-13.3" עם כל היתרונות של מחשב עסקי וחיי סוללה טובים. המחיר מאד גבוה אבל יש כרגע מספר קופונים שיתנו לך הנחות ויאפשרו לך לרכוש אותו בסביבות ה-1350$.

אגב, אלא אם כן אתה מייעד את כרטיס המסך לשימושים ספציפיים שמחייבים את זה (למשל אם אתה רוצה לעשות שימוש בתכונות ההאצה הגרפית של CS4) אין לך שום סיבה לרכוש מחשב עם כרטיס מסך נפרד, זה יתן לך רק חסרונות.

מבין שני המחשבים שציינת, ה-SR טוב יותר מכמה בחינות אבל לא שווה את המחיר לטעמי. ישנם גם מחשבים זולים בהרבה אך מוצלחים ב-14.1" שיהיו כבדים קצת יותר אבל עדיין פחות מה-2.5 ק"ג שהקצבת כמו ה-Lenovo T400 או ה-Dell E6400.

הרזולוציה של ה-Y550 שציינת אינה יתרון לדעתי אבל זו באמת שאלה של העדפה אישית. בכל מקרה מדובר ברזולוציה נמוכה למדי בשביל מחשב 15.6" בעלות כזו ובאופן כללי אין שום דבר מומלץ במיוחד בסדרה הזו לצרכים שלך. זכרון זה לא פקטור שעל בסיסו מומלץ להחליט משהו, זה ניתן לשדרוג בקלות רבה והעלות בארה"ב היא נמוכה. חשיבות נפח ההארד דיסק זה שיקול שלך, מבחינתי זה שיקול משני בהשוואה לגורמים כמו מעבד, כרטיס מסך ואיכות בניה שכן זה ניתן לשדרוג וניתן לעשות שימוש בהארד דיסק חיצוני ובכל מקרה אני מוצאת שלא משנה כמה גדול יהיה הנפח של הדיסק הקשיח שלי בנייד, אני אמלא אותו. שוב, תחליט עד כמה זה משמעותי לך.

פורסם
  • מחבר

אני מודה לכם על התגובות, ממש התרשמתי וזה עזר לי לקבל חוות דעת רחבות יותר.

כרגע אני מתלבט בין ה dv4t והE6400 של דל. הE3400 מחוץ לתקציב שלי וחבל כי הוא נראה אחלה.

אם אפשר רציתי את ההתייחסות שלכם לDV4t .

לגבי הכרטיס מסך , אני לא יודע באמת עד כמה אני צריך כרטיס מסך חזק. אם את אומרת שכרטיסים סטנדרטים לא מספיקים לתוכנות גרפיקה אז זה יכול להוות בעיה.

כמו כן , רציתי לקבל אינפורמציה לגבי אחריות יצרן. ראיתי באתר של DELL שמקבלים לשלוש שנים אבל לא ברור לי מה זה כולל.

ובאתר של HP כתוב שאחריות היא לשנה, יש אין ספור אופציות לשידרוג האחריות אבל לא ברור לי אם כדאי ומה.

תודה רבה

פורסם

בין ה-E6400 וה-dv4t אין מה להתלבט - ה-E6400 טוב יותר כמעט מכל בחינה.

לגבי הכרטיס מסך , אני לא יודע באמת עד כמה אני צריך כרטיס מסך חזק. אם את אומרת שכרטיסים סטנדרטים לא מספיקים לתוכנות גרפיקה אז זה יכול להוות בעיה.

לא אמרתי דבר כזה, זה תלוי בשימושים שלך. הם מספיקים בהחלט לרוב התוכנות שלא כוללות רנדור תלת מימדי, אם אתה עוסק ברנדור תלת מימדי זה כבר סיפור אחר ואתה עלול להזדקק לכרטיס מסך חזק הרבה יותר, בהתאם לאופי העבודה שלך. ספציפית ב-Photoshop CS4 יש אופציה להשתמש בתכונות מסויימות שמואצות על ידי כרטיס המסך ודורשות כרטיס מסך קצת יותר רציני. זה לא אומר שלא ניתן להשתמש בתוכנה עם כרטיס מסך בסיסי, רק שלא תוכל לעשות שימוש בתכונות המאד ספציפיות הללו ולכן כדאי שתברר מה אתה צריך בדיוק. יתכן שישנן עוד תוכנות גרפיקה שמאפשרות כאלו דברים, אני לא טוענת להתמצאות ענפה בתחום הגרפיקה, אבל אם אתה עושה שימוש בתוכנות מסויימות קל מאד לברר ספציפית לגביהן וזה מה שמומלץ שתעשה.

כמו כן , רציתי לקבל אינפורמציה לגבי אחריות יצרן. ראיתי באתר של DELL שמקבלים לשלוש שנים אבל לא ברור לי מה זה כולל.

ובאתר של HP כתוב שאחריות היא לשנה, יש אין ספור אופציות לשידרוג האחריות אבל לא ברור לי אם כדאי ומה.

אחריות בינלאומית היא עניין מסובך. קרא את הסטיקי בנושא יבוא מחשב מארה"ב למידע ספציפי לגבי החברות השונות וסוגי האחריות הנדרשת. באופן עקרוני, יש אופציות שדרוג רבות אבל רובן לא יהיו רלוונטיות בארץ בין כה וכה (למשל שירותים של תיקון באותו היום/ יום למחרת או ביטוח על נזקים שלא יכובדו בארץ ברוב המקרים). כלל אצבע הוא שבדר"כ קל יותר לקבל אחריות בארץ על מחשבים עסקיים בהשוואה לצרכניים אבל זה משתנה מאד על פי הדגם והחברה.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

חזרתי להגיב ולהתלבט בנוגע למחשב אחרי שנפלה "תקלה" קטנה שהסתדרה בנושא הקנייה.(בארה"ב)

אני מתבלט מאוד לגבי ה E6400 של DELL.

קראתי שהמחשב בא עם תוכנת שליטה של DELL שממש לא מוצלחת וגם שאיכות הבנייה לא עומדת בקנה מידה הרגיל של דל.

רציתי לדעת מה דעתכם ואם ידוע לכם על נושאים בעייתים כאלה במחשב.

לצערי המבצע של דל (שדרוג HD מ250 ל320 GB ו- מה 2GB זיכרון ל 4 GB בחינם נגמר) - מה שגורם למחיר גבוהה במעט ממה שתככנתי.

משהו כמו $1250 לעומת $1100.

האם יש אלטרנטיבות יותר טובות?! (אולי ה E4300)?

תודה

פורסם

האם יש אלטרנטיבות יותר טובות?! (אולי ה E4300)?

אם אתה מוכן להוציא 1300$, הייתי מסתכלת כבר לכיוון של ה-E4300 של דל. אחד המחשבים המומלצים ביותר ב-13.3" לדעתי ובניגוד לסוני ניתן לקבל עליו אחריות בארץ . איכות הבניה שלו טובה יותר, הוא מאד קל וחיי הסוללה טובים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים