עבור לתוכן

הצילו המעבד רותח

Featured Replies

פורסם

יש לי מעבד פנטים 2.8 פרסקוט ישן בן 5 שנים שמתחמם בזמן האחרון בצורה מוגזמת

60 מעלות במנוחה ועד 75 מעלות במאמץ.

ידוע לי שפרסקוט הם מעבדים חמים אך מה שמוזר לי הוא שזו בעיה שטיפלתי בה לפני שלוש שנים בצורה הזו:

החלפתי מארז מפשוט לטרמלטק סופרנו עם שלוש מאווררים והחלפתי את הקרור סטוק של המעבד לביג טיפון - הבעיה נפתרה הטמפרטורות ירדו ל 40 מנוחה 55 מאמץ.

היום החלפתי משחה למעבד ארקטיק סילוור וניקיתי אבק בצורה יסודית ולמרות זאת עדיין הטמפרטורות 60 במנוחה ו 75 במאמץ המחשב לא באוברקלוק .

מה גורם לחום הזה למרות משחה חדשה ניקוי אבק מארז עם 3 מאווררים וביג טיפון?

פורסם

לפני כמה ימים שמתי משחה אבל לא שמתי טוב והטמפרטורות היו 70 מעלות

הלכתי לחנות שמו לי וירד ל 45 50

פורסם
  • מחבר

אני מורח משחה כל חצי שנה ושכבה דקה לפי מדריך ואף פעם לא היתה בעיה המעבד עם ביג טיפון והמארז מאוורר .

זו לא פעם ראשונה שאני מורח משחה .

אני חושד שבגלל שהמעבד ישן הוא פולט יותר חום מכשהיה חדש ?60 מעלות במנוחה עם משחה חדשה ביג טיפון ומארז מאוורר זה ממש הזוי?

פורסם

שי איזה סטפינג המעבד שלך?

(מופיע בתוכנה CPU-Z בשם REVISIONבצד ימין)

פורסם

חכה שהמעבד ישרף, ותממש אחריות

יתכן ולוח האם נותן מתח גבוה למעבד או שהמעבד תקול[br]פורסם בתאריך: 5.07.2009 בשעה 19:47:40

מעיון נוסף בהודעתך, לפעמים קורה שכאשר המעבד אינו יושב טוב בלוח, חיוי הטמפרטורה הינו לקוי או גורם למעבד להיתחמם יותר.

כלומר, כידוע המעבדים עובדים על מתח של 1.3 וולט , אולם צורכים זרם רב .

מספיק שמגע אחד רופף בין המעבד לתושבת, זה גורם להגדלת היתנגדות (עקב חום) וכן לפליטת חום שגורמת לקריאה גבוהה

נקה את מגעי התושבת וכן במעבד והבעיה תיפתר

פורסם
  • מחבר

הסטפינג הוא C0

פורסם

הארטיק קולינג נותנת 100 אחוז ביצועים רק אחרי 200 שעות עבודה...........

פורסם

הוא קצת עובר את ההמלצות של אינטל אבל לא בהרבה וגם צריך לקחת בחשבון שונה חם היום וטמפ' חדר ממוצעת עומדת על 30+

השאלה היא אם כשהמעבד מגיע לטמפ' הזאת המחשב נתקע\מבצע ריסט ?

פורסם
  • מחבר

המחשב לא מבצע ריסטרט אך נעשה קצת איטי[br]פורסם בתאריך: 5.07.2009 בשעה 20:00:23

הזרם למעבד עומד על 1.435V האם זה סביר לפרסקוט?
פורסם

כן זה די באמצע. אפשר להגיע איתו עד ל1.525V.

איך האיוורור במארז?

פורסם
  • מחבר

מאוורר קדמי 13 מ"מ מכניס אויר קר מאוורר אחורי 13 מ"מ מוציא אויר חם מאוורר צד 9 מ"מ

מה שמוזר הוא שהיתה לי את הבעיה הזו ופתרתי אותה עם ההחלפה של המארז והחלפה של קרור סטוק בביג טיפון.

האם קיימת תופעה שמעבד ישן פולט יותר חום עם השנים?

פורסם

איך הסידור כבלים?

לי זה פתר את הבעיה

פורסם

אני לא מכיר את התופעה אבל זה לא שולל את האפשרות שזה קיים.

פורסם
  • מחבר

הכבלים מסודרים מצוין עם אזיקונים זרימת אויר תקינה והטמפרטורה עכשיו עלתה ל 62-65 לא מבין מה קורה אני פותח דלת צד מקווה שיתקרר הזוי? :s05:

פורסם

איפה אתה גר והאם חם אצלך מאוד בחדר?

דרך אגב המתח של המעבד הוא הדיפולט? הכוונה אם הפרסקוטים לא יכולים לעבוד עם משהו נמוך יותר? כי מתח הוא משהו שגורם לחום

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים